Ik ben helemaal dol op eenvoudige brood recepten, dat wil zeggen brood recepten zonder het kneed gedeelte, zoals dit recept voor boekweit brood. Een zoet broodrecept smaakt al snel meer zoals een cake, vind je niet? Maar niet dit recept. Het is zoet, maar niet te cake-achtig. Dit olievrije appelmoes brood recept zul je meer dan eens willen maken.
Gezonde Appelmoes Brood
Dit appelmoes brood is olievrij en van nature gezoet, gemaakt met volkoren meel en havermout. Als je het niet erg vindt om olie te gebruiken, lees dan de notes in het recept. Als je olie in dit recept gebruikt, zal het brood iets minder taai zijn.
Dit appelmoes brood is zacht met een licht knapperige buitenkant. Persoonlijk vind ik een sneetje heerlijk bij mijn dagelijkse Dandy Blend, maar het is ook perfect als ontbijt.
Appelmoes
Aangezien ik dit brood ongeveer twee keer per week maak, maak ik niet altijd mijn eigen appelmoes, maar je kunt dit wel heel makkelijk zelf maken. Dit recept voor appelmoes is geweldig om te gebruiken voor dit brood recept. Ik zou dan gelijk iets meer maken en bewaren voor later voor het geval je later in de week een extra brood wilt maken.
Als ik niet mijn eigen appelmoes maak, koop ik ongezoete appelmoes in een glazen pot en het werkt geweldig in dit recept.
Hoe Maak Je Appelmoes Brood
De stappen zijn vrij eenvoudig. Combineer de meel, havermout, bakpoeder, zuiveringszout, kaneel en zout in een mengkom en meng goed.
Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe. Dus de appelmoes, ahornsiroop en plantaardige melk. Meng opnieuw.
Je hoeft het niet helemaal gek te mengen. Meng gewoon de droge en natte ingrediënten tot ze gecombineerd zijn. Je hoeft dus geen keukenapparaat te gebruiken.
Giet vervolgens het beslag in een bakvorm en bak ongeveer 45 minuten.
Als je brood klaar is laat je het brood ongeveer 20 minuten afkoelen.
Ik geef de voorkeur aan een licht knapperige buitenkant, maar als je wilt dat de buitenkant van het brood wat zachter is, bedek het brood dan ongeveer 2 uur met een schone en droge theedoek.
Als je brood niet binnen een dag wordt verslonden, zul je merken dat de smaak en textuur de volgende dag alleen maar beter is.
coox Wunderform voor perfect olievrij bakken
Is het je opgevallen dat ik zojuist geen bakpapier heb genoemd? Omdat dit recept olievrij is, is bakpapier of een siliconen bakvorm een must.
De keerzijde van deze opties is simpel: mijn baksels zien er nooit goed uit. Ze hebben nooit schone en scherpe randen. Het maakt niet uit hoe vaak ik de bakvorm voor het bakken voorzichtig op mijn keukenoppervlak laat vallen, het resultaat is altijd hetzelfde. Vreemd gevormde baksels.
Toen ik voor het eerst een coox Wunderform zag, wist ik dat dit precies was wat ik zocht. Het is zo logisch om de bakvorm volledig te kunnen openen. Wunderform is ’s werelds eerste opvouwbare bakvorm en ik ben super blij dat ik dit nu in mijn keuken heb.
Waarom ik het zo fijn vind om met coox Wunderform te bakken
Ten eerste is het non-stick (antiaanbaklaag). Dus voor mijn olievrij bakken en koken is dit een absolute aanrader.
De flexibele bakvorm bevordert gelijkmatig bakken, zodat je brood perfect gebakken wordt.
Het is heel makkelijk schoon te maken en het kan plat worden opgeborgen. We weten inmiddels allemaal dat ik meer ruimte nodig heb in mijn keuken, toch?
Een groot voordeel van deze bakvorm is dat je het brood niet uit de pan hoeft te persen. Je hoeft je cake of brood ook niet ondersteboven te houden om het uit de bakvorm te halen. Laat het gewoon afkoelen en open de bakvorm. Zo makkelijk!
Het is gemaakt met een duurzame siliconen antiaanbaklaag zonder chemicaliën. Het is vaatwasmachinebestendig en kan zeer hoge en lage temperaturen aan (van -40 ° C tot +230 ° C).
Andere recepten
Er zijn nog meer geweldige recepten waar je de coox Wunderform bakvormen voor kunt gebruiken. Ik heb bijvoorbeeld de grootste bakvorm plat gemaakt en er met succes wat aardappelen en groenten op gebakken.
En met het warmere weer in aantocht, denk ik eraan om een perfect gevormde ijstaart te maken, zoals dit romige chocolade-ijs.
Zoals je je kunt voorstellen zijn de mogelijkheden eindeloos.
Niet alle siliconen bakvormen zijn hetzelfde
Bij het bakken met siliconen bakvormen is het belangrijk om de goedkope / lage kwaliteit siliconen bakvormen te vermijden.
Coox Wunderform is een merk met hoogwaardige siliconen bakvormen. Het is belangrijk om te controleren of de bakvormen geen extra vullers of giftige toevoegingen bevatten.
Siliconen bakvormen van hoge kwaliteit zijn gemaakt met 100% siliconen (veilig voor voeding) en zullen bijvoorbeeld absoluut niet ruiken.
Siliconen zijn altijd veilig bij gebruik bij koude / vriestemperaturen. De veiligheidsklasse van siliconen bij zeer hoge temperaturen is nog niet grondig getest, dus ik gebruik mijn siliconen bakvormen op 180 °C. Gewoon voor de zekerheid totdat er meer tests zijn gedaan.
Maar nogmaals, op papier zijn siliconen bakvormen van hoge kwaliteit veilig, zowel voor temperaturen onder het vriespunt als tot 230 °C.
Het is dus altijd belangrijk om hoogwaardige siliconen bakvormen te gebruiken. Je kunt hier meer lezen over coox Wunderform.
Dit appelmoes brood is:
- Makkelijk om te maken
- Kneden is niet nodig
- Ook is het gebruik van gist niet nodig
- Vrij van olie & vegan
- Gezoet zonder witte geraffineerde suikers
Als jij dit recept voor appelmoes brood ook gaat maken, dan zou ik dat graag willen weten! Beoordeel het recept, deel je creatie op Facebook of Instagram en vergeet me niet te taggen. Ik zie graag je creaties terug!
Wil je dit recept voor Appelmoes Brood voor later bewaren? Pin het recept dan op je Pinterest bord:
PrintAPPELMOES BROOD (VEGAN & OLIE-VRIJ)
- Prep Time: 10
- Cook Time: 45
- Total Time: 55 minutes
- Yield: 1x kleine brood / 7-10 porties 1x
- Category: veganistisch, bakken, brood
- Method: bakken, oven
- Cuisine: veganistisch
Description
Deze vegan appelmoes brood is super makkelijk om te maken, zonder gist of kneden. Het is gemaakt met volkoren meel en van nature gezoet. Dit is een heerlijk brood recept om te serveren als ontbijt of als tussendoortje.
Ingredients
- 250 gram (2 koppen) licht spelt meel (bakmeel is ook goed)
- 40 gram (1/2 kopje) havermout
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zuiveringszout
- 2 theelepels kaneel
- snufje zout
- 350 gr (1 1/2 koppen) ongezoete appelmoes of zelfgemaakte appelmoes
- 170 gram (1/2 kopje) ahornsiroop
- 80 ml (1/3 kopje) ongezoete sojamelk (amandelmelk of havermelk is ook goed)
- optioneel: 1 theelepel vanille
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 ° C / 350 ° F
Droge ingrediënten
Meng in een grote mengkom de meel, havermout, bakpoeder, zuiveringszout, kaneel en zout. Mix om te combineren.
Natte ingrediënten
Voeg in dezelfde mengkom de appelmoes, ahornsiroop en melk toe en meng.
Bakken
Giet het beslag in de coox Wunderform bakvorm en zet in de oven. Bak ongeveer 45 minuten. De baktijd hangt echt af van je oven en op welke bakplaat je het brood bakt. Ik raad aan om het brood op de onderste bakplaat 45 minuten te laten bakken. Kijk of je brood nog eens 10 minuten nodig heeft. Het brood is klaar als het goudbruin van buiten is en van binnen licht vochtig.
Laat afkoelen (zo lang als je kunt) voor het snijden en serveren.
De volgende dag is de smaak en textuur van het brood alleen maar beter.
Notes
Restjes
Eventuele restjes kunnen maximaal 10 dagen afgedekt in de koelkast of 5 dagen op kamertemperatuur bewaard worden. Je kunt het brood ook maximaal 2 maanden invriezen.
Vochtig of knapperig van buiten
Als je van een licht knapperige buitenkant houdt, hoef je alleen maar het brood af te laten koelen voordat je het serveert. Als je liever wilt dat de buitenkant wat vochtiger is, bedek het brood dan ongeveer 2 uur (of langer) met een schone en droge handdoek voordat je het gaat serveren.
Olie
Als je het niet erg vindt om olie te gebruiken, gebruik dan ongeveer 1/3 kopje kokosolie. Je zult zien dat de textuur minder taai is als je olie toevoegt.
dit receptenkaart bevat affiliatie links naar producten die ik graag gebruik