Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
whole baked applesauce bread with a white tile kitchen background

APPELMOES BROOD (VEGAN & OLIE-VRIJ)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 45
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 1x kleine brood / 7-10 porties 1x
  • Category: veganistisch, bakken, brood
  • Method: bakken, oven
  • Cuisine: veganistisch

Description

Deze vegan appelmoes brood is super makkelijk om te maken, zonder gist of kneden. Het is gemaakt met volkoren meel en van nature gezoet. Dit is een heerlijk brood recept om te serveren als ontbijt of als tussendoortje.


Ingredients

Scale
  • 250 gram (2 koppen) licht spelt meel (bakmeel is ook goed)
  • 40 gram (1/2 kopje) havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout
  • 350 gr (1 1/2 koppen) ongezoete appelmoes of zelfgemaakte appelmoes
  • 170 gram (1/2 kopje) ahornsiroop
  • 80 ml (1/3 kopje) ongezoete sojamelk (amandelmelk of havermelk is ook goed)
  • optioneel: 1 theelepel vanille

Instructions

Verwarm de oven voor op 180 ° C / 350 ° F

Droge ingrediënten

Meng in een grote mengkom de meel, havermout, bakpoeder, zuiveringszout, kaneel en zout. Mix om te combineren.

Natte ingrediënten

Voeg in dezelfde mengkom de appelmoes, ahornsiroop en melk toe en meng.

Bakken

Giet het beslag in de coox Wunderform bakvorm en zet in de oven. Bak ongeveer 45 minuten. De baktijd hangt echt af van je oven en op welke bakplaat je het brood bakt. Ik raad aan om het brood op de onderste bakplaat 45 minuten te laten bakken. Kijk of je brood nog eens 10 minuten nodig heeft. Het brood is klaar als het goudbruin van buiten is en van binnen licht vochtig.

Laat afkoelen (zo lang als je kunt) voor het snijden en serveren.

De volgende dag is de smaak en textuur van het brood alleen maar beter.


Notes

Restjes

Eventuele restjes kunnen maximaal 10 dagen afgedekt in de koelkast of 5 dagen op kamertemperatuur bewaard worden. Je kunt het brood ook maximaal 2 maanden invriezen.

Vochtig of knapperig van buiten

Als je van een licht knapperige buitenkant houdt, hoef je alleen maar het brood af te laten koelen voordat je het serveert. Als je liever wilt dat de buitenkant wat vochtiger is, bedek het brood dan ongeveer 2 uur (of langer) met een schone en droge handdoek voordat je het gaat serveren.

Olie

Als je het niet erg vindt om olie te gebruiken, gebruik dan ongeveer 1/3 kopje kokosolie. Je zult zien dat de textuur minder taai is als je olie toevoegt.

dit receptenkaart bevat affiliatie links naar producten die ik graag gebruik