Description
Deze vegan appelmoes brood is super makkelijk om te maken, zonder gist of kneden. Het is gemaakt met volkoren meel en van nature gezoet. Dit is een heerlijk brood recept om te serveren als ontbijt of als tussendoortje.
Ingredients
- 250 gram (2 koppen) licht spelt meel (bakmeel is ook goed)
- 40 gram (1/2 kopje) havermout
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zuiveringszout
- 2 theelepels kaneel
- snufje zout
- 350 gr (1 1/2 koppen) ongezoete appelmoes of zelfgemaakte appelmoes
- 170 gram (1/2 kopje) ahornsiroop
- 80 ml (1/3 kopje) ongezoete sojamelk (amandelmelk of havermelk is ook goed)
- optioneel: 1 theelepel vanille
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 ° C / 350 ° F
Droge ingrediënten
Meng in een grote mengkom de meel, havermout, bakpoeder, zuiveringszout, kaneel en zout. Mix om te combineren.
Natte ingrediënten
Voeg in dezelfde mengkom de appelmoes, ahornsiroop en melk toe en meng.
Bakken
Giet het beslag in de coox Wunderform bakvorm en zet in de oven. Bak ongeveer 45 minuten. De baktijd hangt echt af van je oven en op welke bakplaat je het brood bakt. Ik raad aan om het brood op de onderste bakplaat 45 minuten te laten bakken. Kijk of je brood nog eens 10 minuten nodig heeft. Het brood is klaar als het goudbruin van buiten is en van binnen licht vochtig.
Laat afkoelen (zo lang als je kunt) voor het snijden en serveren.
De volgende dag is de smaak en textuur van het brood alleen maar beter.
Notes
Restjes
Eventuele restjes kunnen maximaal 10 dagen afgedekt in de koelkast of 5 dagen op kamertemperatuur bewaard worden. Je kunt het brood ook maximaal 2 maanden invriezen.
Vochtig of knapperig van buiten
Als je van een licht knapperige buitenkant houdt, hoef je alleen maar het brood af te laten koelen voordat je het serveert. Als je liever wilt dat de buitenkant wat vochtiger is, bedek het brood dan ongeveer 2 uur (of langer) met een schone en droge handdoek voordat je het gaat serveren.
Olie
Als je het niet erg vindt om olie te gebruiken, gebruik dan ongeveer 1/3 kopje kokosolie. Je zult zien dat de textuur minder taai is als je olie toevoegt.
dit receptenkaart bevat affiliatie links naar producten die ik graag gebruik