Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Soepen

Tomaten Linzensoep

Lentil Tomato Soup

Het is de tijd van het jaar voor linzensoepjes (ik verlang hier het meest naar tijdens de winter), verwarmende drankjes, alles met veenbessen, grote warme truien en kerstmarktjes in Duitsland. Oh, en Netflix. Heb je al door hoe gek ik op de winter ben?  Deze tomaten linzensoep is perfect voor die gezellige, koude herfst/winter avonden wanneer je trek hebt in iets stevig dat lekker verwarmend, vullend en gezond is. 

Wat zo fijn is aan deze soep is dat je slechts één pan nodig hebt om het te maken (een gewone pan of de Instant Pot) en het is vullend met geweldige kruiden en specerijen zoals komijn, kerrie, rozemarijn en oregano. Zodra je de ingrediënten klaar hebt staan duurt het ongeveer 45 minuten (en ongeveer 20 minuten in de Instant Pot) tot je soepje klaar is. En weet je wat? Ik denk dat je waarschijnlijk al alle ingrediënten in huis hebt.

De basis voor deze eenvoudige tomaten linzensoep is knoflook, ui, bleekselderij, wortelen en tomaten. Linzen voegen net dat beetje extra vezels en eiwitten toe. De toevoeging van de tomaten en tomaten puree geeft deze soep een licht zoete smaak. Yum!

Lentil Tomato Soup

Dit soepje is:

Snel
Simpel
Licht zoet
Hartig
Verzadigend
Gezond
Verwarmend

En last but not least, deze soep is ideaal om in wat grotere hoeveelheden vooruit te koken aangezien het goed op te warmen is. Dus maak een grotere portie in het weekend en je kunt hier lekker van door de week smullen voor lunch of voor het avondeten.

Als je dit recept gaat proberen, laat het me weten hoe het gaat! Laat hieronder een reactie achter of laat het me weten op Facebook of Instagram. Oh en vergeet niet om je foto #thegreencreator op Instagram te taggen. Ik zie graag je creaties terug!

Tomaten Linzensoep
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Dit eenvoudige tomaten linzensoep recept staat zo op tafel met enkele basis keuken ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keukenkastjes hebt staan. Deze 1-potsoep is stevig, verwarmend en is klaar in minder dan 45 minuten.
Author:
Recipe type: soep, starter, bijgerecht, lunch, hoofdgerecht
Cuisine: Mediterranees, vegan, plantaardig, zuivelvrij, glutenvrij
Serves: 3-4
Ingredients
  • 1 eetlepel kokosolie of kokosboter
  • 1 medium witte ui, fijngehakt
  • 2 middelgrote wortelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 4 knoflookteentjes, geperst of gehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels kerrie poeder
  • ½ theelepel kurkuma poeder
  • 1 theelepel gemalen gember
  • ½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel uien poeder
  • 1 kopje (100 gram) pure tomatenpuree
  • 2 verse tomaten, in stukjes gesneden
  • 2 selderijstengels, in stukjes gesneden
  • 1 kopje (175 gr) bruine of groene linzen, afgespoeld
  • een veganistische bouillon blokjes of 1 eetlepel veganistische bouillon poeder
  • 1000 ml water
  • zout, naar smaak (optioneel, ik sloeg dit over)
  • een snufje rode pepervlokken
  • vers gemalen zwarte peper, naar smaak
  • 1 kopje / een handvol gehakte verse bladgroente zoals boerenkool (verwijder het harde gedeelte in het midden)
  • sap van 1 citroen
Instructions
  1. Verwarm de kokosolie in een medium tot grote pan over middelmatig vuur.
  2. Zodra de olie gesmolten is, voeg de gehakte ui en de wortel toe en kook ongeveer 5 minuten, roer vaak tot de ui zacht en doorzichtig is geworden. Voeg de knoflook, komijn, kerriepoeder, kurkuma poeder, gember, rozemarijn, uien poeder en oregano toe. Kook tot de geuren vrijkomen terwijl je steeds roert, ongeveer 30 seconden. Voeg nu de gesneden tomaten, bleekselderij en tomatenpuree toe. Kook nog een paar minuten, roer vaak, om de smaak uit te laten komen.
  3. Voeg nu de linzen toe, bouillon en water. Voeg zout toe naar smaak als je dat wilt. Ik sloeg dit over omdat er al wat zout in mijn bouillonpoeder zat. Voeg een snufje rode pepervlokken toe en vers gemalen zwarte peper naar smaak. Verhoog de hitte en breng het mengsel aan de kook, dek dan de pan gedeeltelijk af en verminder de hitte zodat het zacht kan sudderen. Kook gedurende 30 minuten, of tot de linzen zacht zijn, maar toch hun vorm behouden.
  4. Verwijder de pan van de hitte en roer het sap van een citroen door de soep. Indien nodig breng verder op smaak met zout, peper en / of citroensap tot de smaken echt uitkomen. Serveer meteen. De restjes blijven gedurende ongeveer 4 dagen goed in de koelkast, of kunnen gedurende enkele maanden bevroren worden. Ik serveerde de soep met vers gesneden selderijblaadjes, maar elke kruid of bladgroente past goed bij dit recept.
Notes
TIP: meng in de soep wat bladgroenten toe zoals boerenkool of spinazie om wat extra groenten toe te voegen.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
Dark Almond Vanilla Chocolate Bar
DIY Donkere Amandel Vanille Chocolade Reep

Laatst had ik trek in een goede reep chocolade, maar helaas vond ik niets in mijn keuken kastjes ... Waarom...

Sluiten