Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Salades

Zomerse Quinoa Salade met 3 Dressings

Deze zomerse quinoa salade is een heerlijke voedzaam recept met keuze uit 3 verschillende dressings. Perfect voor de warme zomerdagen.

 

Dit artikel is in samenwerking met iHerb gemaakt en bevat gelieerde links.

 

this recipe is also available in:

🇺🇸 English

Quinoa salad in oval bowl with chopstick on a lightbrown napkin and a light backdrop next to a small jar of dressing with a teaspoon.

Een salade is zo goed als de dressing. Ik denk dat het super handig is om één of twee goede salade dressing recepten achter de hand te hebben. Zelfs de meest saaie salade kan absoluut heerlijk smaken met een goede dressing. Deze zomerse quinoa salade is momenteel mijn favoriet.

Quinoa salad in an oval bowl with chopstick on a lightbrown napkin and a light backdrop and a hand pouring a dressing in the salad with a teaspoon.

Deze salade is eenvoudig te maken en voedzaam. Het enige dat het nog nodig heeft is een goede dressing. In dit artikel deel ik mijn 3 favoriete salade dressing recepten (voor iedere salade). En ik zal ook delen hoe ik een goede olievrije en zoutarme dressing maak die elke salade absoluut heerlijk laat smaken.

Ingredients for the quinoa summer salad on a light backdrop.

Zoals je misschien al gemerkt hebt vind ik het ontzettend fijn om bij iHerb te shoppen. iHerb heeft een geweldige hoeveelheid producten die ik normaal gebruik voor mijn dressing recepten, zoals noten, zaden, notenpasta, sojasaus, tamari en miso.

Waarom iHerb?

Ik ben een trouwe iHerb klant omdat ik alles wat ik nodig heb op één plek vinden, lekker vanuit huis en wetende dat ik de best mogelijke service en een breed scala aan producten heb om uit te kiezen. Ook ben ik na al die jaren nog steeds verbaasd hoe snel de levering is!

Een paar andere redenen waarom ik zo een iHerb fab ben is omdat ze meer dan 30.000 natuurlijke producten hebben en naar meer dan 150 landen verzenden. En zoals ik al eerder zei, de verzending is snel!

Ook worden alle iHerb bestellingen verzonden vanuit geklimatiseerde distributiecentra om de kwaliteit van de producten te garanderen en om ervoor te zorgen dat alles goed aankomt, ongeacht waar het naartoe verzonden wordt.

Voor vragen kun je 24 uur per dag / 7 dagen per week in 10 verschillende talen bij de iHerb klantenservice terecht. Het maakt niet uit waar je woont, je kunt de producten krijgen waar je zo gek op bent plus een goede service. Via deze link kun je alles lezen over de verzendmethoden naar jouw locatie. Ik vind de verzending snel en goed geprijsd.

Voor dit recept heb ik een bestelling geplaatst met een paar andere producten (scroll naar beneden voor een mini haul). Ik ben dol op de kwaliteit van de producten zoals de Artisana-notenpasta, de miso, hennepzaden en biologische cashewnoten. Het is super handig om al deze mooie producten op één plek te kunnen kopen.

iHerb behandelt hun klanten altijd goed. Je krijgt korting op je iHerb bestelling door via DEZE link te shoppen.

Ik heb alle producten die ik voor mijn dressing recepten heb gebruikt plus enkele andere producten in mijn winkelwagentje voor je hier op iHerb gebundeld zodat je daar niet naar hoeft te zoeken.

Zomerse Quinoa Salade

Deze zomerse quinoa salade is er ééntje om te onthouden voor alle komende zomers. Ik vind een salade het lekkerst als het eenvoudig is, maar toch alle goede voedende ingrediënten bevat, zoals bonen, groenten en een kleine hoeveelheid vetten.

Ingredients for the quinoa summer salad in an oval bowl on a light brown napkin on a light backdrop.

Halved cherry tomatoes on a light blue plate on a wooden cutting board.

Deze salade is precies goed. De knapperige verse spinazie past goed bij de zoete maïs en de bonen. De ui geeft het een kick en sappige cherrytomaatjes zijn een must tijdens de zomer.

Quinoa salad in oval bowl with chopstick on a lightbrown napkin and a light backdrop.

3 Salade Dressings – Fris / Pittig / Umami

Deze dressing recepten maken niet alleen deze zomerse quinoa salade heerlijk, het past heel goed bij eigenlijk alle salade recepten.

Op sommige dagen heb ik meer zin in een romige frisse dressing met dille en op andere dagen waardeer ik de umami smaken in een miso dressing.

Maar echt, salades hoeven niet saai te zijn. Je moet gewoon weten hoe je een goede dressing moet maken.

Three quinoa summer salad dressings next to eachother in small glass jars with a teaspoon on white marble and a light background with a wooden cutting board and wooden utensils in the background.

Cashew Dille Dressing

Van alle drie dressing recepten is dit degene die ik het vaakst maak. De cashew dille dressing is romig, fris en heeft een geweldige knoflooksmaak (ik ben dol op knoflook). Met een subtiel vleugje zoetheid. Heerlijk! Ik overdrijf gemakkelijk met deze dressing en voeg een dubbele portie toe aan mijn salade.

Cashew dill dressing in a small glass jar with a teaspoon on a light backdrop with a wooden cutting board and wooden utensils in the background.

Ingredients for the quinoa summer salad dressing on a light backdrop.  

Pittige Amandel Dressing

Als ik trek heb in een romige dressing met een beetje pit, maak ik deze pittige amandel dressing. De amandelboter maakt het smeuïg en de hennepzaden geven deze dressing een mooie ”aardse” smaak. De dressing is makkelijk aan te passen. Voel je vrij om meer peper of sriracha toe te voegen als deze versie te mild voor je is.

Spicy almond dressing in a small glass jar with a teaspoon on a light backdrop with a wooden cutting board, light brown napkin and wooden utensils in the background.

Ingredients for the quinoa summer salad dressing on a light backdrop.

Miso Dressing

Voor een dressing met meer umami smaken en meer zuur maak ik een miso dressing. Dit is qua smaak de sterkste dressing en een absolute ”game changer” voor een simpel salade recept.

Miso dressing in a small glass jar with a teaspoon on a light backdrop with a wooden cutting board and wooden utensils in the background.

Ingredients for the quinoa summer salad dressing on a light backdrop.

Hoe Maak Je Een Goede Dressing

Als je naar de dressing recepten kijkt, zul je merken dat er enkele smaken zijn die ik graag gebruik om een dressing tot een succes te maken en om alle smaken in balans te brengen.

Voor een goede dressing bedenk ik eerst wat voor soort vet ik wil gebruiken. Je zou olie kunnen gebruiken, maar ik ga liever voor een noten- of zadenboter, hele zaden en noten of een avocado.

Dan voeg ik een zuur ingrediënt toe, zoals citroensap of azijn.

Vervolgens voeg ik een vloeistof en een zoetstof toe. Een vloeistof kan zo simpel zijn als water, maar ook een plantaardige melk is een goede optie. Voor zoetstoffen kun je alles toevoegen wat je maar wilt, zoals dadels, rozijnen of ahornsiroop.

Ten slotte denk ik graag na over de smaak. Wil ik kruiden en warmte toevoegen of meer umami smaken? Verse of gedroogde kruiden?

Ik voeg graag een zeer milde mosterd toe aan mijn dressing recepten voor smaak, maar ook voor een romige textuur.

Een laatste tip. Dressing recepten gemaakt zonder olie (maar met een noten- of zadenboter) worden dikker in de koelkast. Dus als je liever een dunnere dressing hebt, voeg dan wat meer vloeistof toe.

Small blender container with ingredients for the spicy almond dressing with a hand pouring in cashewbutter with a measuring teaspoon on a light backdrop with a wooden cutting board in the background.

Mijn iHerb Boodschappen

Het leek me wel leuk om mijn laatste bestelling bij iHerb met je te delen. Ik bestelde de ingrediënten voor mijn dressing recepten, maar ook Dandy Blend. Als je me op Instagram volgt, weet je dat ik dol ben op mijn dagelijkse Dandy drankje.

Ingredients for the quinoa summer salad dressing on a light backdrop.

Ik bestelde ook een pot rauwe kokosboter. Aangezien ik thuis niet kook of bak met olie is dit een heerlijk alternatief. Het werkt als een olie, maar omdat het de hele kokosnoot is die versnipperd is (en niet alleen de geëxtraheerde olie), blijft het een ”whole food”. Zoals je kunt zien, ben ik nogal een fan van het merk Artisana dat iHerb aanbiedt. Hun producten zijn biologisch en rauw. De noten- en zadenboters zijn zo goed! Als lekkers wilde ik deze keer ook de raw cacao bliss butter proberen.

Ingredients for the quinoa summer salad dressing on a light backdrop.

PB2 is pindakaas in poedervorm zonder olie. Ik voeg dit graag toe aan snelle dressings (voor smaak en om het dikker te maken), maar het is ook heerlijk in smoothies en je kunt er zelfs pindakaas van maken door het te mengen met een beetje water. Ik kan bij iHerb alleen zo’n grote variëteit aan deze PB2 pindakaas poeders vinden, ze hebben bijvoorbeeld ook de biologische variant.

iHerb korting

Vergeet je korting niet! Nieuwe en terugkerende klanten krijgen korting op hun iHerb bestelling zonder minimumaankoop door via DEZE LINK te shoppen.

Als je deze salade met dressing gaat proberen dan zou ik dat graag willen weten. Laat hieronder een reactie achter, deel het op Facebook of maak een foto en tag het #thegreencreator op Instagram! Ik zie je creaties graag terug!

Wil je dit recept voor later bewaren? Pin het recept dan op je Pinterest bord: 

Quinoa salad in oval bowl with chopstick on a lightbrown napkin and a light backdrop next to a small jar of dressing with a teaspoon with text for Pinterest.

Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon
Quinoa salad in oval bowl with chopstick on a lightbrown napkin and a light backdrop next to a small jar of dressing with a teaspoon.

Zomerse Quinoa Salade

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 10
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2-3 1x
  • Category: salad
  • Cuisine: vegan
  • Diet: Vegan

Description

Deze zomerse quinoa salade is eenvoudig te maken en voedzaam en heeft alleen een goede dressing nodig.


Scale

Ingredients

  • 1 kopje (~180 gr) ongekookte quinoa
  • 1 kop gehalveerde kerstomaatjes
  • 1/2 (kleine) rode ui, in blokjes gesneden
  • 1 kop verse spinazie
  • 2 el hennepzaden
  • ½ kopje (~90 gr) gekookte maïs
  • ½ kopje (~75 gr) (bevroren) groene erwten
  • ½ kopje (~ 30 gr) gekookte zwarte bonen

Instructions

Quinoa
Voor de quinoa gebruik ik een deel ongekookte quinoa (bijv. 1 kopje quinoa) en 2 delen water (bijv. 2 kopjes water).
Spoel de quinoa af onder stromend water. Ik gebruik hiervoor een fijnmazig zeef. Laat goed uitlekken.
Voeg vervolgens de quinoa en het water toe aan een pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Zodra het begint op te warmen, verlaag je het vuur tot middenhoog om te laten sudderen. Kook tot de quinoa het water heeft opgenomen, dit kan ongeveer 10 minuten duren voor een kleine hoeveelheid quinoa.
Haal de pan van het vuur, dek af en laat de quinoa 5 minuten afgedekt staan. Maak de quinoa vervolgens los met een vork.

Voor een snelle versie gebruik ik gekookte bonen en maïs uit een glazen pot en zorg ervoor dat ik ze goed afspoel.

Schil en snijd de ui in kleine stukjes.

Was en halveer de cherrytomaatjes.

Was de verse spinazie en doe deze in een grote kom. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng om te combineren.

Besprenkel met een dressing en serveer.


Notes

Deze salade kan tot 5 dagen in de koelkast worden bewaard zonder de dressing door de salade gemengd.

Keywords: salade, quinoa, zomer, spinazie, bonen, dressing, olievrij

Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon
Cashew dill dressing in a small glass jar with a teaspoon on a light backdrop with a wooden cutting board and wooden utensils in the background.

Cashew Dille Dressing

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 1
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 1-2
  • Category: dressing
  • Method: blender
  • Diet: Vegan

Description

Deze cashew dille dressing is romig, fris en heeft een heerlijke knoflooksmaak met een subtiel vleugje zoetheid.


Ingredients

  • 1/3 kopje (~50 gr) rauwe cashewnoten
  • 1/4 kopje citroensap
  • 1/2 theelepel milde Dijon mosterd
  • 1/2 el knoflookpoeder
  • 1 theelepel dille
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 2 ontpitte Medjool-dadels
  • ½ (100 ml) tot ¼ kopje (~50 ml) plantaardige melk (zoals sojamelk)

Instructions

Blend alles in een blender of keukenmachine tot een glad en romig geheel.


Notes

Deze dressing is ongeveer een week houdbaar in een afgesloten potje in de koelkast. Als het scheidt, roer dan om te combineren. Als het te dik wordt, voeg dan een beetje water of plantaardige melk toe en roer.

Keywords: Cashew Dille Dressing, olie-vrij, veganistisch

Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon
Spicy almond dressing in a small glass jar with a teaspoon on a light backdrop with a wooden cutting board, light brown napkin and wooden utensils in the background.

Pittige Amandel Dressing

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 1
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: dressing
  • Method: blender
  • Diet: Vegan

Description

Deze pittige amandel dressing geeft elke salade een punch. De amandelboter maakt het smeuïg en de hennepzaden geven deze dressing een mooie ”aardse” smaak. Deze dressing is gemakkelijk aan te passen. Voel je vrij om meer peper of sriracha toe te voegen als deze versie te mild voor je is.


Scale

Ingredients

  • 1/4 kopje (~60 gr) rauwe amandelboter
  • 2 el hennepzaden
  • 1/4 kopje (~60 ml) balsamico azijn
  • 1/2 theelepel milde Dijon mosterd
  • 1 theelepel sriracha
  • 1 Medjool dadel zonder pit
  • ¼ theelepel (witte) peper
  • ¼ kopje plantaardige melk (zoals sojamelk)
  • ½ tl gemberpoeder

Instructions

Blend alles in een blender of keukenmachine tot een glad en romig geheel.


Notes

Deze dressing is ongeveer een week houdbaar in een potje (bedekt) in de koelkast. Als het scheidt, roer dan om te combineren. Als het te dik wordt, voeg dan een beetje water of plantaardige melk toe en roer.

Keywords: Pittige Amandel Dressing

Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon
Miso dressing in a small glass jar with a teaspoon on a light backdrop with a wooden cutting board and wooden utensils in the background.

Miso Dressing

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 1
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: dressing
  • Method: blender
  • Diet: Vegan

Description

Voor een dressing met meer umami smaken en meer zuur is deze miso dressing perfect.


Scale

Ingredients

  • 1/4 kopje (~65 gr) pindakaas of cashewboter
  • 1 tl lijnzaad
  • 2 eetlepels water
  • 2 el rijstazijn
  • 1 paranoot
  • 1/2 theelepel milde Dijon mosterd
  • 1 theelepel miso
  • 1 cm verse gember
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 el ahornsiroop of dadelsiroop
  • 3 el sojasaus (laag in zout) of tamari
  • ½ tl gedroogd citroengras

Instructions

Blend alles in een blender of keukenmachine tot een glad en romig geheel.


Notes

Deze dressing blijft ongeveer een week goed (afgedekt in een potje in de koelkast). Als het scheidt roer dan om te combineren. Als het te dik wordt, voeg dan een beetje water of plantaardige melk toe en roer.

Keywords: Miso Dressing

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Read previous post:
    close up dinner rolls fresh from the oven on brown parchment baking paper
    Witte Bolletjes Maken

    Veganistische witte bolletjes met 5 ingrediënten. Makkelijk om te maken en lekker luchtig. Perfect voor bij het diner, als ontbijt...

    Close