Description
Deze pittige amandel dressing geeft elke salade een punch. De amandelboter maakt het smeuïg en de hennepzaden geven deze dressing een mooie ”aardse” smaak. Deze dressing is gemakkelijk aan te passen. Voel je vrij om meer peper of sriracha toe te voegen als deze versie te mild voor je is.
Ingredients
- 1/4 kopje (~60 gr) rauwe amandelboter
- 2 el hennepzaden
- 1/4 kopje (~60 ml) balsamico azijn
- 1/2 theelepel milde Dijon mosterd
- 1 theelepel sriracha
- 1 Medjool dadel zonder pit
- ¼ theelepel (witte) peper
- ¼ kopje plantaardige melk (zoals sojamelk)
- ½ tl gemberpoeder
Instructions
Blend alles in een blender of keukenmachine tot een glad en romig geheel.
Notes
Deze dressing is ongeveer een week houdbaar in een potje (bedekt) in de koelkast. Als het scheidt, roer dan om te combineren. Als het te dik wordt, voeg dan een beetje water of plantaardige melk toe en roer.
Keywords: Pittige Amandel Dressing