Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon print print icon squares squares icon
Spicy almond dressing in a small glass jar with a teaspoon on a light backdrop with a wooden cutting board, light brown napkin and wooden utensils in the background.

Pittige Amandel Dressing

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 1
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: dressing
  • Method: blender
  • Diet: Vegan

Description

Deze pittige amandel dressing geeft elke salade een punch. De amandelboter maakt het smeuïg en de hennepzaden geven deze dressing een mooie ”aardse” smaak. Deze dressing is gemakkelijk aan te passen. Voel je vrij om meer peper of sriracha toe te voegen als deze versie te mild voor je is.


Scale

Ingredients

  • 1/4 kopje (~60 gr) rauwe amandelboter
  • 2 el hennepzaden
  • 1/4 kopje (~60 ml) balsamico azijn
  • 1/2 theelepel milde Dijon mosterd
  • 1 theelepel sriracha
  • 1 Medjool dadel zonder pit
  • ¼ theelepel (witte) peper
  • ¼ kopje plantaardige melk (zoals sojamelk)
  • ½ tl gemberpoeder

Instructions

Blend alles in een blender of keukenmachine tot een glad en romig geheel.


Notes

Deze dressing is ongeveer een week houdbaar in een potje (bedekt) in de koelkast. Als het scheidt, roer dan om te combineren. Als het te dik wordt, voeg dan een beetje water of plantaardige melk toe en roer.

Keywords: Pittige Amandel Dressing

Read previous post:
close up dinner rolls fresh from the oven on brown parchment baking paper
Witte Bolletjes Maken

Veganistische witte bolletjes met 5 ingrediënten. Makkelijk om te maken en lekker luchtig. Perfect voor bij het diner, als ontbijt...

Close