Description
Deze zomerse quinoa salade is eenvoudig te maken en voedzaam en heeft alleen een goede dressing nodig.
Ingredients
- 1 kopje (~180 gr) ongekookte quinoa
- 1 kop gehalveerde kerstomaatjes
- 1/2 (kleine) rode ui, in blokjes gesneden
- 1 kop verse spinazie
- 2 el hennepzaden
- ½ kopje (~90 gr) gekookte maïs
- ½ kopje (~75 gr) (bevroren) groene erwten
- ½ kopje (~ 30 gr) gekookte zwarte bonen
Instructions
Quinoa
Voor de quinoa gebruik ik een deel ongekookte quinoa (bijv. 1 kopje quinoa) en 2 delen water (bijv. 2 kopjes water).
Spoel de quinoa af onder stromend water. Ik gebruik hiervoor een fijnmazig zeef. Laat goed uitlekken.
Voeg vervolgens de quinoa en het water toe aan een pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Zodra het begint op te warmen, verlaag je het vuur tot middenhoog om te laten sudderen. Kook tot de quinoa het water heeft opgenomen, dit kan ongeveer 10 minuten duren voor een kleine hoeveelheid quinoa.
Haal de pan van het vuur, dek af en laat de quinoa 5 minuten afgedekt staan. Maak de quinoa vervolgens los met een vork.
Voor een snelle versie gebruik ik gekookte bonen en maïs uit een glazen pot en zorg ervoor dat ik ze goed afspoel.
Schil en snijd de ui in kleine stukjes.
Was en halveer de cherrytomaatjes.
Was de verse spinazie en doe deze in een grote kom. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng om te combineren.
Besprenkel met een dressing en serveer.
Notes
Deze salade kan tot 5 dagen in de koelkast worden bewaard zonder de dressing door de salade gemengd.