Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Miso dressing in a small glass jar with a teaspoon on a light backdrop with a wooden cutting board and wooden utensils in the background.

Miso Dressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 1
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: dressing
  • Method: blender
  • Diet: Vegan

Description

Voor een dressing met meer umami smaken en meer zuur is deze miso dressing perfect.


Ingredients

Scale
  • 1/4 kopje (~65 gr) pindakaas of cashewboter
  • 1 tl lijnzaad
  • 2 eetlepels water
  • 2 el rijstazijn
  • 1 paranoot
  • 1/2 theelepel milde Dijon mosterd
  • 1 theelepel miso
  • 1 cm verse gember
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 el ahornsiroop of dadelsiroop
  • 3 el sojasaus (laag in zout) of tamari
  • ½ tl gedroogd citroengras

Instructions

Blend alles in een blender of keukenmachine tot een glad en romig geheel.


Notes

Deze dressing blijft ongeveer een week goed (afgedekt in een potje in de koelkast). Als het scheidt roer dan om te combineren. Als het te dik wordt, voeg dan een beetje water of plantaardige melk toe en roer.