Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon print print icon squares squares icon
Miso dressing in a small glass jar with a teaspoon on a light backdrop with a wooden cutting board and wooden utensils in the background.

Miso Dressing

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 1
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: dressing
  • Method: blender
  • Diet: Vegan

Description

Voor een dressing met meer umami smaken en meer zuur is deze miso dressing perfect.


Scale

Ingredients

  • 1/4 kopje (~65 gr) pindakaas of cashewboter
  • 1 tl lijnzaad
  • 2 eetlepels water
  • 2 el rijstazijn
  • 1 paranoot
  • 1/2 theelepel milde Dijon mosterd
  • 1 theelepel miso
  • 1 cm verse gember
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 el ahornsiroop of dadelsiroop
  • 3 el sojasaus (laag in zout) of tamari
  • ┬Ż tl gedroogd citroengras

Instructions

Blend alles in een blender of keukenmachine tot een glad en romig geheel.


Notes

Deze dressing blijft ongeveer een week goed (afgedekt in een potje in de koelkast). Als het scheidt roer dan om te combineren. Als het te dik wordt, voeg dan een beetje water of plantaardige melk toe en roer.

Keywords: Miso Dressing

Read previous post:
close up dinner rolls fresh from the oven on brown parchment baking paper
Witte Bolletjes Maken

Veganistische witte bolletjes met 5 ingredi├źnten. Makkelijk om te maken en lekker luchtig. Perfect voor bij het diner, als ontbijt...

Close