Your cart

+Recepten Smoothies, Juices & Drinks

Gember Shot

Ginger Shot

Gezonde drankjes die als shotjes worden geserveerd zijn normaal gesproken niet erg lekker…. Zo houden veel mensen bijvoorbeeld niet van de smaak van een tarwegras shotje. In dat geval, zul je hoogstwaarschijnlijk ook niet weg zijn van de smaak van een gember shot. Maar effectief is het zeker wel. Koffie? Welnee, dit is hoe je je lichaam echt wakker maakt!

Wanneer je je een beetje grieperig voelt of ziekjes kan een gember shot een goed natuurlijk middeltje zijn om je weerstand een handje te helpen. Dus als je net begint (of vlak voor) de loopneus, het niezen, de koorts en koude rillingen … probeer dan eens een gember shot.

 Een gember shot bestaat uit drie verse ingrediënten:
  • Gember
  • Citroen
  • Cayennepeper

Doe de citroenen en gember in de juicer of sapcentrifuge en voeg tenslotte wat cayennepeper toe.

Gember
Gember vermindert de klachten van een verstoorde maag en spijsvertering. Aangezien 80% van ons immuunsysteem in de darmen begint,  is het belangrijk de darmen gezond en evenwichtig te houden. Gember zal je opwarmen en het vermindert algehele pijn en pijn die met de verkoudheid en griep gepaard kan gaan. Gember is een perfect slijmoplossend middel aangezien het helpt bij het oplossen van slijm in de longen. Gember werkt tevens kalmerend bij een pijnlijke keel.
 
Citroen
Citroenen verhogen de immuniteit en bevatten vitamine C.
 
Cayennepeper
Cayennepeper kan effectief zjn bij koorts en is goed voor de bloed circulatie. Ook is het effectief bij misselijkheid en andere verteringsklachten. Een klein beetje is het enige wat je nodig hebt .
 
Hoe maak je een gember shot?
  • Maak sap van een  ½-1 hele citroen (of knijp een citroen uit)
  • Maak sap van (of rasp) ongeveer 2 cm verse gember
  • Voeg 1-2 snufjes cayennepeper toe
Sla het shotje achterover (als je het aankan in één keer). Je voelt de effecten bijna meteen. Eén ding is zeker, je zult direct wakker zijn.
 
Gember sap is gewoon één van de meest helende tonics op aarde.
 
Ginger Shot photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

Lees vorig bericht:
Inspiratie | Nina Pierson

Nina Pierson (28) is mede-eigenaar van de salade bar SLA in Amsterdam (onlangs is de tweede vestiging geopend) en creatief...

Sluiten