Brandnetel ijsthee

Buiten vallen de mussen van het dak, maar dat betekent niet dat ik geen thee meer drink. Ik geniet ook op snikhete dagen van een kopje warme thee in de avond als een manier om te ontspannen. Maar als enorme thee liefhebber, geniet ik ook graag gedurende de dag van een lekker kopje (koudere) thee gemaakt van mijn favoriete thee. Ik ben gek op groene- en witte thee, maar mijn nieuwste obsessie is brandnetel thee.

Vooral de ijs versie is heerlijk verkoelend! Er is absoluut geen reden om een ijsthee vol met geraffineerde suikers te kopen. Ik laat je vandaag zien hoe makkelijk het is om je eigen zelfgemaakte ijsthee te maken die niet alleen heerlijk is, maar ook lekker zoet en gezond.

Iced Nettle Tea

Brandnetel Thee

Er wordt gezegd dat een Tibetaanse heilige op niets anders dan brandnetels en meditatie leefde voor tientallen jaren. Ik zou dat zelf niet proberen, maar ik kan het zeker eens zijn met de gezondheidsvoordelen van brandnetel thee. Het is zo veel meer dan alleen maar een lastige onkruid. Ik koop mijn biologische brandnetel thee bij mijn lokale biologische winkel of online. Brandnetel thee is vrij makkelijk verkrijgbaar. 

Kruidnagel

De kruidnagel is niet alleen maar ter decoratie in dit recept toegevoegd. Kruidnagel is namelijk ook  antibacterieel en bevat ook verschillende flavonoïden die niet alleen ontstekingsremmend werken, maar ook een antioxidant zijn. bron

Iced Nettle Tea

Maar laten we eerlijk zijn, deze brandnetel ijsthee is gewoon heerlijk en zal je dorst op een hete zomerdag veel beter lessen dan enig ander in de winkel gekochte (met geraffineerde suikers geladen) ijsthee.

Check wel alleen eerst even met je (huis)arts voordat je brandnetel thee gaat inslaan als je aan de medicijnen bent, want brandnetel kan interfereren met bepaalde geneesmiddelen.
 
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Iced Nettle Tea

Brandnetel IJsthee

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: The Green Creator
 • Category: thee, drankje, zomer drankje, frisdrank
 • Cuisine: vegan, plantaardig

Description

Een heerlijke zoete brandnetel ijsthee.Perfect is voor een warme zomerdag.


Ingredients

Scale
 • 1 theelepel / 1 theezakje (biologische) brandnetel thee
 • ongeveer 220 ml / 0,8 kopjes kokend water
 • 2 dadels (of meer als je de thee zoeter wilt)
 • 2 schijfjes limoen of citroen
 • ijsblokjes
 • koud water
 • kruidnagels

Instructions

 1. laat de thee ongeveer vijf minuten trekken in vers gekookt water
 2. verwijder het theezakje en laat de thee afkoelen
 3. ondertussen snijd je de dadels in kleine stukjes en de citroen of limoen in plakjes
 4. druk de kruidnagels in de citroenschijfjes
 5. wanneer de thee volledig is afgekoeld voeg je een handvol ijsblokjes toe, de limoen / citroen en de dadels
 6. vul indien nodig verder met ijskoud water en bewaar in de koelkast
 7. voeg meer ijsblokjes toe indien nodig
 8. roer even door voordat je de ijsthee serveert en geniet!


Nutrition

 • Serving Size: 1


photos by the green creator (c) (copyright)