Juice pulp burgers met de SuperJuicer

Als er iets is wat ik haat aan sapjes maken is het weggooien van de pulp. Ik ben dus steeds op zoek naar een lekker recept met juice pulp. Ik ben hierin al vrij goed geslaagd toen ik deze juice pulp crackers maakte, maar ik wilde iets dat niet alleen sneller op tafel stond maar ook gewoon nog lekkerder was. Is me dat gelukt? Nou zeker weten!! Ik ben bedolven onder de complimentjes toen ik deze juice pulp burgers met de SuperJuicer op tafel zette en ik kan niet wachten om het met jullie te delen! Oh, en lees snel even verder tot het einde van het artikel want ik mag misschien weer een SuperJuicer weggeven.

Juice pulp burgers met de SuperJuicer

De SuperJuicer?

Net als vorig jaar ben ik weer teruggevallen op mijn SuperJuicer. Je kunt best wel stellen dat ik behoorlijk gek ben op deze slowjuicer. De SuperJuicer slowjuicer heeft een compacte strakke design en de prijs is vriendelijk, zeer vriendelijk. Zoals je destijds hebt kunnen lezen krijg je flink waar voor je geld. Ik heb het vergeleken met mijn duurdere slowjuicers en kon gewoon niets negatiefs vinden aan de SuperJuicer. Voor je geld krijg je gewoon echt veel meer dan het waard is! Nu is het zo dat als je van de pulp van je sapje een recept wilt maken, dat het vaak handig is als de pulp goed droog is. Wanneer je pulp droog is geeft dit aan dat de slowjuicer zoveel mogelijk sap uit je groente/fruit heeft gehaald (en dat wil je!), maar ook dat het makkelijker is om er een recept mee te maken. Hoe krijg je echt droge pulp? Met een goede slowjuicer…

Juice pulp burgers met de SuperJuicer

Ik testte de SuperJuicer slowjuicer uit met een moeilijk recept, namelijk hamburgers zonder een bindmiddel zoals een veganistische ”veganistische ei vervanger”. En dat vond ik toch best wel even spannend!

Ik zeg, kijk naar de foto’s en oordeel zelf. Met vlag en wimpel geslaagd! Het resultaat zijn heerlijke, sappige en stevige burgers. Yum! Ik serveerde de burgers op een glutenvrije quinoa/lijnzaad brood (in Duitsland gekocht en zo lekker hierbij!) met uitjes, mosterd, cashew crème, tomaat, ruccola, paprika en augurken.

Juice pulp burgers met de SuperJuicer

Ik zal even enkele reacties met je delen toen ik deze burgers op tafel zette:

‘’Dit is echt lekker, zelfs beter dan je normale burger recept!’’.

‘’Als ik een sap bar had dan zou ik wel weten hoe ik extra omzet zou kunnen maken met deze burgers’’.

‘’Deze burgers zijn zelfs beter dan de burgers van Krowarzywa’’. (wait, what?!?)

Juice pulp burgers met de SuperJuicer

Zoals je kunt merken, zijn de reacties niet bepaald lauw. Mijn mond viel echt open van verbazing en ik hoop dat jij ze ook snel gaat proberen.

Het sapje

Het sapje voor deze burgers heb ik simpel gehouden omdat ik niet wilde dat de smaak van de burgers te zoet zou zijn. Daarnaast weet je vast ook wel dat ik geen fan ben van het (teveel) juicen van fruit. Ik raad je aan om een extra citroen/limoen toe te voegen als je denkt dat het te groen voor je is, het zal de geweldige werking van deze sap niet in de weg staan. Dit sapje zit wederom weer vol met enzymen, vitaminen, mineralen, chlorofyl en aminozuren die je lichaam snel kan opnemen. De gember en geelwortel maken het een perfect sapje om onder andere je immuunsysteem te ondersteunen.

Juice pulp burgers met de SuperJuicer

Goed nieuws! Jij kunt kans maken op een SuperJuicer slowjuicer! (GESLOTEN)

Er is een sap + kook challenge gaande op de Facebook pagina van SuperJuicer en ik doe hieraan mee met 5 andere bloggers. Het enige wat je hoeft te doen is op mij te stemmen en als ik win mag ik een SuperJuicer weggeven. Hoe leuk is dat!!

Laten we snel doorgaan naar het recept! Oh en ondanks dat de burgers rood zijn van kleur smaken ze absoluut niet naar rode biet. Rode biet is gewoon best overheersend qua kleur.

Juice pulp burgers met de SuperJuicer

Juice pulp burgers met de SuperJuicer

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Juice pulp burgers met de SuperJuicer

Juice pulp burgers met de SuperJuicer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: The Green Creator
 • Prep Time: 10 mins
 • Cook Time: 10 mins
 • Total Time: 20 mins
 • Yield: 10 (afhankelijk van de grootte) 1x
 • Category: burger
 • Cuisine: vegan, veganistisch, vegetarisch,
 • Diet: Vegan

Description

Als je je tanden hebt gezet in deze stevige en sappige burger gooi je nooit meer je juice pulp weg. Deze burgers zijn enorm gezond, snel te maken en belachelijk lekker.


Ingredients

Scale
 • SAP:
 • 5 medium wortels (of 6 kleinere)
 • 1 grote biet
 • 3 bleekselderij stengels (laat dit achterwege als je geen ”sliertjes” in je burger wilt)
 • ½ citroen (of meer als je van een wat frissere sap houdt)
 • stukje verse gember (2 cm)
 • stukje verse geelwortel (1 cm)
 • 2 x een goede handvol verse spinazie
 • *Bovenstaand recept zorgt voor ongeveer 200-230 gram pulp
 • BURGERS:
 • 150 gram havermout meel (of blend gewone havermout even kort in een blender of keukenmachine)
 • 220 ml water
 • een eetlepel kokosolie om in te bakken
 • snufje zout en peper naar smaak
 • kruiden en specerijen: oregano, basilicum, gedroogde kerrie poeder, knoflook poeder, ui, koriander, komijn….Het is allemaal optioneel en naar smaak, maar ik gebruikte van alles een halve tot een volle theelepel.

Instructions

 1. Meng de juicepulp en de overige ingrediënten voor de burgers in een kom met een vork. Gewoon goed doorprakken tot alles goed gemengd is.
 2. Schep een goede eetlepel uit je kom en maak hier een burger van. Plaats in een hete pan en bak aan beiden kanten totdat het goed heet is. Je kunt ze daarna ook even in de oven doen als je van een krokant laagje houdt. Ik deed dit niet. Het resultaat zijn sappige en stevige burgers. Serveer en geniet direct of bewaar in de koelkast voor enige dagen. Ik serveerde de burgers op een glutenvrije quinoa/lijnzaad brood met uitjes, mosterd, cashew crème, tomaat, rucola, paprika en augurken.

 Dit artikel is in samenwerking gemaakt met SuperJuicer

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.