Gouden Havermoutpap

Deze makkelijke en kleurrijke havermoutpap is heerlijk, vullend en voedend door de kurkuma, noten, fruit en verwarmende specerijen.

Misschien heb je de eerste paar seconden (of minuten) geen idee wat je op deze foto ziet en dat begrijp ik best. Qua styling was dit recept best wel uitdagend. Het zag er de eerste keer fotograferen uit als een hartig rijst recept in plaats van een ontbijt recept. Maar dit is wel een havermoutpap recept dat ik steeds vaker maak. Ik heb eerder een ontbijt recept gemaakt met kurkuma, maar ik vind de ”winter editie” met verwarmende kruiden, noten en bessen het lekkerst. Ik raakte geïnspireerd door de prachtige recepten in Green Kitchen Travels met onder andere cacao poeder, notenboters, lucuma en andere heerlijke ingrediënten.

Dit recept is het gemakkelijkste ontbijtje ooit en bevat pittige smaken door de kardemom, kaneel en kurkuma. Geserveerd met seizoensfruit naar keuze: ik ben gek op bosbessen. Je hebt wellicht ook al geraden dat dit ontbijt recept afgeleid is van het recept voor Ayurvedische gouden melk. En het effect is hetzelfde: heerlijk verwarmend.

Ben jij ook zo gek op gouden melk en/of havermout? Laat het me weten in de reacties hieronder of op Instagram of Facebook.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Golden Oats

Gouden Havermoutpap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij

Description

Deze makkelijke en kleurrijke havermoutpap is heerlijk, vullend en voedend door de kurkuma, noten, fruit en verwarmende specerijen.


Ingredients

Scale
  • een half kopje / ongeveer 50 gram havermout
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel kaneel en/of kardemom
  • een snuifje zwarte peper
  • half kopje / ongeveer 100 ml plantaardige melk
  • half kopje / ongeveer 100 ml kokend water
  • een snufje zout (optioneel)
  • zoete ingrediënten naar smaak: ahornsiroop, kokossuiker of dadelsiroop
  • serveer opties: meer ahornsiroop, fruit, noten/zaden

Instructions

  1. GOUDEN MENGSEL:
  2. Meng in een kommetje de zoete ingrediënten, zwarte peper, zout, kurkuma, kardemom en kaneel. Roer en voeg vervolgens het kokende water toe. Roer nogmaals.
  3. HAVERMOUT:
  4. Combineer vervolgens de havermout, melk en gouden mengsel in een pan. Verwarm totdat de havermout de consistentie heeft die je lekker vindt. Serveer in een kommetje en serveer met vers fruit, noten en meer zoete ingrediënten als je dat lekker vindt.

Notes

Gebruik glutenvrije havermout om dit havermout recept ook echt glutenvrij te maken.

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.