Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pumpkin spice oatmeal with walnuts

Speculaas kruiden havermout met walnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 2 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 7 mins
  • Yield: een grote kom
  • Category: ontbijt, ochtend, zoet, lekkers, traktatie, pap
  • Cuisine: veganistisch, glutenvrij, vegetarisch, vegan

Description

Deze speculaas kruiden havermout met walnoten is een recente favoriet dat ik gewoon met je moet delen. Peer, speculaas kruiden en gemalen walnoten zijn echt een fantastische combinatie en gezond ook!


Ingredients

Scale
  • 2/3 kop (ongeveer 70 gram) havermout
  • 1/2 kop (120 ml) amandel of haver melk (voeg meer toe als de pap te droog is)
  • 1/3 kop (80 ml) water
  • een snufje kurkuma
  • 2 theelepels speculaas kruiden
  • Ik gebruikte extra kaneel (één theelepeltje)
  • klein snufje zwarte peper
  • 3 gedroogde vijgen, snijd in stukjes
  • een rijpe peer (voor de topping)
  • een eetlepel stukjes gedroogde kokos (voor de topping)
  • 5 walnoten, gemalen
  • een banaan
  • toppings: vijgen, bananen, gemalen walnoten, gedroogde kokos, kaneelpoeder, peer

Instructions

  1. Voeg de helft van de banaan, water, melk, havermout, kurkuma, kaneel, vijgen en speculaas kruiden toe in een pannetje. Breng aan de kook en laat al roerende ongeveer 4-6 minuten koken tot je de gewenste consistentie hebt. Voeg meer water of melk toe als de pap te droog is. Kook totdat de havermout zacht is. Ondertussen plaats je de walnoten in een (hand) blender en blend tot ze gemalen zijn. Overdrijf het niet want anders maak je walnoten boter. Slechts een paar seconden is genoeg. Zorg ervoor dat je de havermout ondertussen blijft roeren zodat het niet aan de bodem van je pannetje blijft kleven en kan aanbranden. Zodra de havermout zacht is en de pap romig is, serveer je dit in een kommetje en top met gedroogde vijgen, peer, gedroogde kokos, een vleugje kaneel, banaan en gemalen walnoten.