Snelle Blender Chocolade Koekjes

Als je niet in het bezit bent van een keukenmachine en denkt dat je daarom geen lekkere koekjes kunt maken, dan is dit recept iets voor jou. Zelfs als je wel een keukenmachine hebt, dan kan ik je deze snelle blender chocolade koekjes zeker aanraden.

Het leuke van koekjes recepten is dat je ze zo eenvoudig of ingewikkeld kunt maken als je maar zelf wilt. Dit koekjes recept is een perfect recept als je trek heb in koekjes. Je kent het vast wel. Je wilt een koekje en wil NU….. Deze chocolade koekjes zijn echt de snelste ooit en je hebt niet eens een keukenmachine nodig. Een simpele blender is al voldoende.

Deze koekjes zien er misschien uit als brownies (dat zijn ze niet), maar ze smaken meer zoals een gezondere variant chocoladekoekjes. Ik heb altijd een bakje simpele koekjes in mijn koelkast die ik kan meenemen als ik druk en/of onderweg ben. Deze snelle blender chocoladekoekjes zijn elke keer weer zo heerlijk. Deze koekjes zijn makkelijk om te maken en zelfs verzadigend. Dat is voor mij een goede reden om ze te serveren als ontbijt met een glas cashew melk.

Hoe maak ik koekjes in een blender?

Normaal gesproken heb je voor een typisch koekjesrecept een keukenmachine nodig als het recept droge ingrediënten bevat. En een keukenmachine is daar geweldig voor. Een blender kan alleen alle droge ingrediënten mengen als je ook een vloeistof toevoegt. Ik voeg geen vloeistof toe aan dit recept, maar ik voeg wel fruit toe (een rijpe banaan). De banaan zal wat vocht afgeven en alles moeiteloos blenden. Je zult dan eindigen met wat lijkt op een chocolade smoothie. Raak niet in paniek! De havermout zal alles absorberen en binden en de oven zal alles  wat ”uitdrogen”. Klinkt logisch, toch?

Quick Blender Chocolate Cookies

Dit recept voor snelle chocoladekoekjes kun je helemaal aan je smaak aanpassen. Voeg meer dadels of rozijnen toe voor extra zoete koekjes. Je kunt de cacao weglaten en meer noten of zaden toevoegen als je dat wilt. Best wel goed toch voor een veganistisch koekje dat ook nog eens glutenvrij is (als je glutenvrije havermout gebruikt) , toch?

Quick Blender Chocolate Cookies

Deze snelle blender chocoladekoekjes zijn zo geweldig omdat

  • je geen krachtige blender of keukenmachine nodig hebt
  • een simpele 1-persoons blender is al prima om deze koekjes te maken
  • je veel minder afwas hebt
  • het 3 minuten kost om deze koekjes te maken (plus tijd in de oven natuurlijk)
  • deze koekjes zich perfect lenen voor aanpassingen
  • ze een perfecte snack zijn
  • perfect zoet zijn
  • eruit zien als brownies…. (dit kan overigens een probleem zijn als je het niet leuk vindt om deze koekjes te delen)

 

Quick Blender Chocolate Cookies

Koekjes voor iedereen! Ook als je geen dure keukenapparatuur hebt. Ik hoop dat je deze snelle chocoladekoekjes gaat maken. Als je dat doet, dan zie ik je koekjes graag terug! Tag me op Instagram met #thegreencreator zodat ik je gemakkelijk terug kan vinden.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Quick Blender Chocolate Cookies

Snelle Blender Chocolade Koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 3 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Total Time: 23 mins
  • Yield: ongeveer 6 koekjes 1x
  • Category: snack, koekjes
  • Cuisine: vegan, glutenvrij

Description

Heerlijke en makkelijke koekjes zonder een keukenmachine. Deze snelle blender chocolade koekjes zijn de snelste koekjes ooit om te maken!


Ingredients

Scale
  • 2 rijpe bananen
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 Medjool-dadels (ontpit) of 1/2 kopje rozijnen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 50 gram havermout
  • optioneel: 1 theelepel vanille-extract

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Blend eerst de geschaafde amandelen. Doe dit erg kort (ongeveer 20 seconden), alleen maar om de grote stukjes op te breken.
  3. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe aan je blender, behalve de havermout.
  4. Blend tot je een semi-zachte substantie hebt.
  5. Voeg de havermout toe in de blender en roer met een eetlepel tot alles goed gecombineerd is. Blend het mengsel niet met de havermout.
  6. Schep het mengsel uit met een eetlepel en plaats op de bakplaat. Per koekje heb je ongeveer 1 1/2 eetlepel nodig. De vorm doet er niet echt toe. Het is een wat vochtige mengsel, dus het is niet nodig om de koekjes in model te brengen.
  7. Bak de koekjes ongeveer 20- 30 minuten in de oven op 180 °C. Je kunt ze net zo krokant maken als je wilt. Probeer ze zacht aan de binnenkant en knapperig aan de buitenkant te bakken.
  8. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Je kunt de koekjes met meer amandelen en cacaopoeder garneren als je dat wilt.

Wil je dit koekjes recept voor later bewaren? Bewaar het recept dan op Pinterest:

Quick Blender Chocolate Cookies