Deze No-Bake Kokos Balletjes zijn simpel te maken met slechts twee ingrediënten. De balletjes smaken naar kleine cakeballetjes. Makkelijk, veganistisch, glutenvrij en olievrij.
Ik maakte deze No-Bake Kokos Balletjes in een opwelling, en ze bleken nog lekkerder te zijn dan ik dacht. Dit recept is nu een snel en makkelijk recept geworden dat je snel kunt maken voor feestelijke gelegenheden of als tussendoortje. Je hebt slechts 2 ingrediënten en 10 minuten nodig. En geen keukenmachine.
KOKOSMEEL
Kokosmeel kan lastig zijn om te gebruiken. En misschien daarom, geloof ik dat een recept met kokosmeel eenvoudig moet zijn om het te laten werken.
Kokosmeel is lastig omdat het droog is (hallo, droge verkruimelde recept pogingen). En het is ook niet makkelijk te gebruiken als vervanging voor ander meel. Kokosmeel is anders dan al het andere meel. De textuur, de smaak en de manier om ermee te werken is anders.
Als ik een pak kokosmeel in mijn keukenkastje heb staan, doe ik graag een schepje in een smoothie of strooi ik een beetje over een smoothiebowl of havermout, maar als het op bakken aankomt, ben ik vaak terughoudend of meng ik het liever met andere meelsoorten.
Vorige maand, toen ik Praag bezocht, genoot ik van een heerlijke snack en ik kon niet geloven dat het gemaakt was met slechts 2 ingrediënten. Het idee voor deze No-Bake Kokos Balletjes was geboren.
Dus, als kokosmeel intimiderend is, hou het simpel. Voor dit recept betekent dat geen oven, geen keukenapparatuur, en slechts 2 ingrediënten.
Het goede van kokosmeel is dat het vetten bevat zonder dat je oliën hoeft toe te voegen; het is graan- en glutenvrij en het bevat vezels.
Deze balletjes zijn natuurlijk gezoet, rijk aan gezonde vetten, graan- en glutenvrij.
HOE MAAK JE DEZE NO-BAKE KOKOS BALLETJES
De basis voor deze balletjes is water, Medjool dadels, en kokosmeel. Optioneel kun je vanille of kaneel toevoegen, maar ik hou van de eenvoud van dit recept.
Medjool dadels zijn (natuurlijk) erg zoet, maar ook kokosmeel is een meer zoete meel, dus het is niet nodig om meer zoetstoffen toe te voegen.
Als je van het idee van deze balletjes houdt, maar geen kokosmeel bij de hand hebt, kun je amandelmeel of havermeel gebruiken. Maar omdat kokosmeel gezonde vetten bevat, helpt het de balletjes veel makkelijker te vormen dan bijvoorbeeld amandelmeel.
Als je alle ingrediënten in een kom hebt gecombineerd, schep je het mengsel in hapjes en rol je er balletjes van. Toppings zijn niet nodig; ze zijn zo al onweerstaanbaar. Je kunt echt geen fouten maken met dit recept.
LAATSTE NO-BAKETIPS
Deze No-Bake Kokos Balletjes zijn heel eenvoudig om te maken en smaken een beetje naar licht gebakken cake.
Dit simpele recept werkt door de combinatie van vezels en vetten (kokosmeel) met zoetheid en meer vezels (Medjool dadels).
Dadelpasta heb ik altijd in mijn keuken, en je kunt het zelf maken (ik heb er een hele blogpost over geschreven), of je kunt een in de winkel gekochte versie gebruiken.
Het enige waar je op moet letten bij het maken van deze balletjes is dat je niet te veel dadelpasta of te veel kokosmeel toevoegt. Volg het recept hieronder, en je zou dezelfde balletjes moeten kunnen maken. Het kan echter zijn dat je meelmerk een andere consistentie heeft, of dat je dadelpasta vochtiger of droger is. Houd de textuur dus in de gaten en voeg het kokosmeel langzaam toe. Te weinig kokosmeel maakt het beslag te kleverig om te rollen, en te veel meel resulteert in een beslag dat te kruimelig is om te rollen.
Zodra je een goede consistentie hebt die makkelijk tot balletjes te rollen is, zet je de no-bake balletjes in de koelkast. Maar je kunt ze ook meteen serveren. Ik kon het niet laten om een hap uit het beslag te nemen. Oh, zo cake-achtig!
Je zult deze hapjes vast ook heerlijk vinden. Ze zijn:
- Natuurlijk zoet
- Ze bevatten gezonde vetten
- Deze hapjes smaken naar cake
- Snel en gemakkelijk te maken
- Makkelijk voor onderweg
- Verzadigend
Deze hapjes zijn een perfecte makkelijke feestelijke traktatie, maar ze zijn ook een geweldige snack om door de week bij de hand te hebben.
Zin in meer snack hapjes? Wellicht zijn de volgende recepten dan ook iets voor jou:
Vegan Fudge Met Tahini en Chocolade
Gingerbread Koekjes
Limoen Fudge
Amandel Vijgen Hapjes
Als je meer kokosmeel recepten wilt proberen, dan is dit kokos boter koekjes recept misschien iets voor jou. Voor sommigen is het te droog, en anderen vinden het heerlijk.
Laat me weten wat je van dit recept vindt op Instagram of Facebook. En als je een foto maakt op Instagram, vergeet dan niet #thegreencreator te taggen, want ik deel nu al je creaties onder de highlights ”recipes you love”.
No-Bake Kokos Balletjes
- Prep Time: 10 mins
- Total Time: 10 minutes
- Yield: ongeveer 19 medium cake hapjes 1x
- Category: zoet, snack
- Diet: Vegan
Description
Zachte, natuurlijk gezoete No-Bake Kokos Balletjes met dadels, en kokosmeel! Zo simpel, een heerlijke cake smaak, en de perfecte gezondere snack of dessert! Slechts 10 minuten, 2 ingrediënten, en je hebt geen keukenmachine nodig.
Ingredients
- 1 kop/200 gram dadel pasta, klik hier voor het recept
- 2 tot 3 kopjes kokosmeel (1 kopje is 100 gram)
Optionele toevoegingen:
snufje zout
1 theelepel vanille-extract
Instructions
Combineer de dadelpasta en een klein beetje kokosmeel in een kom.
Voeg langzaam de rest van het kokosmeel toe.
Meng een paar minuten met een lepel tot je een beslag hebt dat bij elkaar blijft als je het tussen je vingers knijpt.
Rol in balletjes.
Serveer of bewaar in de koelkast voor een stevigere bite.
Notes
In de koelkast tot 5 dagen houdbaar.
Alle foto’s en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik mijn foto’s of recepten niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Bedankt!
Vermelding van gelieerde links:
Dikgedrukte en onderstreepte woorden zijn affiliate links. Lees er hier meer over.