Makkelijk Chocolade Mousse

Een heerlijk makkelijke chocolade mousse recept dat zo op tafel staat met bananen, avocado en gezoet met dadels.

Hoe maak je een chocolade mousse romig?

Je kunt vrij veel zoete desserts maken met gezondere ingrediënten en waarschijnlijk de meest bijzondere ingrediënt is de avocado. Het is ”boter” uit de natuur en maakt deze mousse tot de beste chocolade mousse ooit. Wat ook geweldig is aan dit recept is het feit dat het letterlijk een paar minuten kost om te maken. Zonder enige moeite kun je dus een kommetje heerlijke romige chocolade mousse maken.

Daarom ben ik bijvoorbeeld zo gek op mijn rauwe chocolade blokjes of deze super lekkere brownies. Ze smaken geweldig! Maar deze makkelijke chocolade mousse is ook het vermelden waard.

Je kunt de mousse zelfs bevriezen en binnen een paar uur heb je chocolade mousse ijs.

De combinatie van banaan en avocado maakt de mousse heerlijk creamy zodat het in je mond smelt. Maak je je zorgen over de avocado smaak? Niet doen. De hartige smaak van de avocado zal volledig verdwijnen door de zoete dadels en de cacaopoeder.

Als jij dit recept gaat maken, laat het me weten hoe het gaat! Laat een reactie achter hieronder of laat het me weten op Facebook of Instagram. Oh en vergeet niet om je foto #thegreencreator op Instagram te taggen. Ik zie graag je creaties terug!

chocolate mousse

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
chocolate mousse

Makkelijke Chocolade Mousse

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: Dessert, snack,
  • Cuisine: vegan, veganistisch, rauw, plantaardig,

Description

Een heerlijk makkelijke chocolade mousse dat zo op tafel staat met bananen, avocado en gezoet met dadels.


Ingredients

Scale
  • twee bananen (een bevroren banaan als je de mousse graag wat steviger wilt hebben)
  • een rijpe avocado
  • twee grote lepels rauwe cacao of carob als je niet graag een stimulerende middel wilt gebruiken
  • 4 dadels (zonder pit)
  • 1/4 kopje water

Instructions

  1. Na het blenden in een keukenmachine of blender is het beter om de mousse eerst voor minimaal een uurtje in de koelkast te zetten. Kies een topping die je lekker vindt. Aardbeien zijn altijd een goede combinatie met chocolade.


Nutrition

  • Serving Size: 2

photos and text by the green creator (c) (copyright)

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.