Deze amandel vijgen hapjes zijn super makkelijk te maken en perfect voor onderweg.
Vandaag wil ik graag de ”noodsnack” met je delen die ik vorige week heb gemaakt voor op reis. Ik wilde een simpele energie snack maken. Eentje dat niet smelt en daarom een perfecte on-the-go snack is.
HOE MAAK JE AMANDEL VIJGEN HAPJES
Dit recept kan niet eenvoudiger zijn. Je hebt een paar basisingrediënten en een keukenmachine nodig voor deze snack. Maar een blender kan ook werken, als je het tussendoor even onderbreekt en de zijkanten afschraapt.
Zin in meer snack hapjes? Wellicht zijn de volgende recepten dan ook iets voor jou:
Vegan Fudge Met Tahini en Chocolade
Gingerbread Koekjes
Limoen Fudge
No-Bake Kokos Balletjes
Laat me weten wat je van dit recept vindt op Instagram of Facebook. En als je een foto maakt op Instagram, vergeet dan niet #thegreencreator te taggen, want ik deel nu al je creaties onder de highlights ”recipes you love”.
Print
Amandel vijgen hapjes
- Prep Time: 5 mins
- Total Time: 5 mins
- Category: snack
- Diet: Vegan
Description
Deze amandel vijgen hapjes zijn super makkelijk te maken en perfect voor onderweg.
Ingredients
- 75 gram amandelen
- 150 gram gedroogde vijgen
- 1 eetlepel vers citroen sap
Instructions
Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot ze bijna een bal vormen.
Spreid uit op een bord of bakplaat (ongeveer 2 cm dik) en laat ongeveer twee uur opstijven in de vriezer.
Snijd in rondjes met een klein glaasje.
Notes
Deze snack is een paar dagen houdbaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Nutrition
- Serving Size: 12 hapjes
Keywords: Amandel vijgen hapjes
photos by the green creator (c) (copyright)
Lijkt me lekker. Ik heb verse vijgen gekocht. Kan ik die ook voor dit recept gebruiken?
Hoihoi.
Heel lekker is om ipv citroen paar theelepels steranijs toe te voegen. Ik doe het mengels in siliconen bonbonvormen en laat het hard worden in de koelkast. Het megsel is wel kleverig, maar heerlijk! Smaakt naar taaitaai!
Groetjes Helen
★★★★★
Dank je wel voor de tip Helen! Dat moet ik zeker eens proberen 🙂
Net gemaakt, hij ligt in de vriezer. Wel zo vrij geweest om er een paar eetlepels havermout, een paar eetlepels honing en een flinke snuf kaneel aan toe te voegen 🙂 Ben benieuwd!
Hi Annica, dat klinkt ook heerlijk zeg! 🙂 liefs, Bianca