Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Amandel vijgen hapjes

Ga naar recept

Vandaag wil ik graag deze ”reis snack” met jullie delen. Mijn laatste reisje naar Rotterdam was niet gepland en ik had dus ook niets voorbereid qua eten om mee te nemen. En ja, ik moest iets van eten meenemen want het was een vrij lang ritje naar Rotterdam voor mij. Deze amandel vijgen hapjes waren het resultaat.

Afgelopen maand moest ik nogmaals naar Rotterdam afreizen. Ik zeg nogmaals, want het was de tweede keer in vier weken dat ik er moest zijn. Dit keer wilde ik zaken met wat plezier combineren en het zonnetje was het met mij eens. Dus ik bracht een paar heerlijke dagen door in Rotterdam en dit was absoluut geen straf omdat Rotterdam zo ontzettend leuk is en zo ontzettend veel veranderd is in de afgelopen jaren op het gebied van (gezonde plantaardige) restaurants. Maar ook het mooie uitzicht, het water, de boten, de architectuur en de ruimte overal is absoluut een bezoekje waard. Het is iets totaal anders dan Amsterdam vind ik. Nou ja, misschien meer over Rotterdam later.

Starende naar de inhoud van mijn keuken kastjes besefte ik dat ik deze ”vijgen hapjes” kon maken. Ze waren niet alleen super makkelijk te maken, maar ook nog eens gezond. Wist je dat vijgen en amandelen onder andere calcium en mineralen bevatten?

Voor deze amandel vijgen hapjes hoef je alleen maar een paar ingrediënten in de keukenmachine te mixen, maar een blender zal waarschijnlijk ook het klusje vrij goed kunnen klaren.

Almond raw fig bites

5.0 from 1 reviews
Almond raw fig bites
 
Prep time
Total time
 
Deze rauwe amandel vijgen hapjes zijn super makkelijk te maken en perfect voor onderweg. Ze zitten vol met gezonde calcium.
Author:
Recipe type: snack
Cuisine: rauw, vegan, gezond, vegetarisch, plantaardig
Ingredients
  • een kommetje amandelen /ongeveer 75 gram
  • twee kommetjes gedroogde vijgen (het dubbele van de hoeveelheid amandelen) ongeveer 150 gram
  • een eetlepel vers citroen sap
Instructions
  1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine totdat het bijna een bal vormt. Spreid het uit op een bord of bakplaat en laat het stevig worden in de vriezer voor ongeveer twee uur. Snijd in rondjes met een klein glaasje, je kunt de rondjes daarmee uitdrukken. Bewaar in een luchtdichte trommel in de koelkast.
Nutrition Information
Serving size: 12 hapjes

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Alice
    september 3, 2015 at 7:56 pm

    Lijkt me lekker. Ik heb verse vijgen gekocht. Kan ik die ook voor dit recept gebruiken?

  • Reply
    Helen Gouka
    oktober 22, 2015 at 10:59 am

    Hoihoi.
    Heel lekker is om ipv citroen paar theelepels steranijs toe te voegen. Ik doe het mengels in siliconen bonbonvormen en laat het hard worden in de koelkast. Het megsel is wel kleverig, maar heerlijk! Smaakt naar taaitaai!
    Groetjes Helen

    • Reply
      Bianca
      oktober 22, 2015 at 12:04 pm

      Dank je wel voor de tip Helen! Dat moet ik zeker eens proberen 🙂

  • Reply
    Annica
    augustus 8, 2016 at 1:39 pm

    Net gemaakt, hij ligt in de vriezer. Wel zo vrij geweest om er een paar eetlepels havermout, een paar eetlepels honing en een flinke snuf kaneel aan toe te voegen 🙂 Ben benieuwd!

    • Reply
      Bianca
      augustus 9, 2016 at 10:50 am

      Hi Annica, dat klinkt ook heerlijk zeg! 🙂 liefs, Bianca

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
french women
Boekreview: waarom franse vrouwen niet dik worden

Je kunt wel aardig stellen dat ik constant aan het lezen ben. Boeken over gezondheid, wellness, voeding, detox, geneeskunde, holistische...

Sluiten