Fudge … het woord alleen al! Een goede fudge is zacht en smelt in de mond. Heerlijk! Ik kan hier geen genoeg van krijgen. De fudge zoals ik die vroeger at, was erg kleverig en bevatte een enorme lading aan suikers. Deze lime fudge is beter!
Je hebt in de basis maar twee ingrediënten nodig, maar ik vond het leuk om te experimenteren met zoet, zuur en zout. Nadat ik enkele combi’s heb geprobeerd is dit toch echt een winnaar.
Macadamia noten zijn voor mij echt een heerlijke afwisseling op de meer bekende noten zoals amandelen en een lekkere bron aan calcium en goede vetten.
De simpele twee-ingrediënten versie is heerlijk, maar de limoen versie is zoveel beter! Het enige wat je in de keukenmachine toevoegt voordat het aangaat is de sap van een halve limoen en een snufje zeezout. Het klinkt raar, maar het is zo lekker! Als de fudge klaar is om uit de vriezer gehaald te worden, snijd je de fudge in blokjes en kun je heerlijk genieten. De fudge kan voor een behoorlijk lange tijd in de vriezer worden bewaard. Heerlijk om in de vriezer te hebben bij trek in iets lekkers.
Ben je ook zo gek op fudge en ga je dit proberen? Vergeet dan niet je foto met me te delen op Twitter, Facebook of Instagram met de #thegreencreator

Limoen fudge
- Category: snack, zoet,
- Cuisine: vegan, glutenvrij, plantaardig
Description
Voor deze heerlijke basis veganistische limoen fudge heb je eigenlijk maar twee ingrediënten nodig.
Ingredients
- Een kopje dadels- zonder pit (100 gram)
- Een kopje (ongezouten en ongebrande) macadamia noten (100 gram)
Instructions
- Beiden ingrediënten gaan in de keukenmachine dan zal het enkele minuten duren totdat er een bal in de machine ontstaat. Dat betekent dat je fudge klaar is. Deze ‘’deegbal’’ maak je plat op een bord en leeg je vervolgens enkele uren in de vriezer. Na ongeveer 4 uur in de vriezer in de fudge klaar.
- Dit is de simpele versie, maar de limoen versie is zoveel beter!
- Het enige wat je in de keukenmachine toevoegt voordat het aangaat is de sap van een halve limoen en een snufje Keltisch zeezout. Het klinkt raar, maar het is zo lekker!
- Als de fudge klaar is om uit de vriezer gehaald te worden, snijd je de fudge in blokjes en kun je heerlijk genieten.
- De fudge kan voor een behoorlijk lange tijd in de vriezer worden bewaard. Heerlijk om in de vriezer te hebben bij trek in iets lekkers.
11 Comments
Laura - Dagelijkse hap
juni 14, 2015 at 9:19 amHet water loopt me al in de mond 😀 Lijkt me heerlijk!!
Mandy
juni 14, 2015 at 11:22 amThis looks divine!
ingrud
juni 16, 2015 at 9:56 amziet er interessant uit, ga ik zeker uitproberen. Is het ook mogelijk dit met andere noten te maken, of heeft alleen de macadamia de juiste consistentie?
Kim
juni 17, 2015 at 8:22 amWat een goed idee! Ik eet eigenlijk nooit macademianoten, tijd om deze in huis te halen.
alexa
juli 30, 2015 at 10:20 amziet er goed uit ben benieuwd hoe het smaakt haha
Naomi
juli 30, 2015 at 11:54 amDat ziet er heel lekker uit zeg. Nomnomnom.