Limoen fudge

Fudge … het woord alleen al! Een goede fudge is zacht en smelt in de mond. Heerlijk! Ik kan hier geen genoeg van krijgen. De fudge zoals ik die vroeger at, was erg kleverig en bevatte een enorme lading aan suikers. Deze lime fudge is beter!
Je hebt in de basis maar twee ingrediënten nodig, maar ik vond het leuk om te experimenteren met zoet, zuur en zout. Nadat ik enkele combi’s heb geprobeerd is dit toch echt een winnaar.

lime fudge

Macadamia noten zijn voor mij echt een heerlijke afwisseling op de meer bekende noten zoals amandelen en een lekkere bron aan calcium en goede vetten.

De simpele twee-ingrediënten versie is heerlijk, maar de limoen versie is zoveel beter! Het enige wat je in de keukenmachine toevoegt voordat het aangaat is de sap van een halve limoen en een snufje zeezout. Het klinkt raar, maar het is zo lekker! Als de fudge klaar is om uit de vriezer gehaald te worden, snijd je de fudge in blokjes en kun je heerlijk genieten. De fudge kan voor een behoorlijk lange tijd in de vriezer worden bewaard. Heerlijk om in de vriezer te hebben bij trek in iets lekkers.

Ben je ook zo gek op fudge en ga je dit proberen? Vergeet dan niet je foto met me te delen op Twitter, Facebook of Instagram met de #thegreencreator

Lime fudge

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
lime fudge

Limoen fudge

 • Author: The Green Creator
 • Category: snack, zoet,
 • Cuisine: vegan, glutenvrij, plantaardig

Description

Voor deze heerlijke basis veganistische limoen fudge heb je eigenlijk maar twee ingrediënten nodig.


Ingredients

 • Een kopje dadels- zonder pit (100 gram)
 • Een kopje (ongezouten en ongebrande) macadamia noten (100 gram)

Instructions

 1. Beiden ingrediënten gaan in de keukenmachine dan zal het enkele minuten duren totdat er een bal in de machine ontstaat. Dat betekent dat je fudge klaar is. Deze ‘’deegbal’’ maak je plat op een bord en leeg je vervolgens enkele uren in de vriezer. Na ongeveer 4 uur in de vriezer in de fudge klaar.
 2. Dit is de simpele versie, maar de limoen versie is zoveel beter!
 3. Het enige wat je in de keukenmachine toevoegt voordat het aangaat is de sap van een halve limoen en een snufje Keltisch zeezout. Het klinkt raar, maar het is zo lekker!
 4. Als de fudge klaar is om uit de vriezer gehaald te worden, snijd je de fudge in blokjes en kun je heerlijk genieten.
 5. De fudge kan voor een behoorlijk lange tijd in de vriezer worden bewaard. Heerlijk om in de vriezer te hebben bij trek in iets lekkers.

Recipe Card powered byTasty Recipes

 

 

 

11 gedachten over “Limoen fudge”

 1. ziet er interessant uit, ga ik zeker uitproberen. Is het ook mogelijk dit met andere noten te maken, of heeft alleen de macadamia de juiste consistentie?

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.