Geroosterde radijsjes met knoflook kikkererwten en amandel kaas

Geroosterde radijsjes?? Ja! Veel van de manier waarop we eten komt eigenlijk neer op tradities en gewoonten (van familie of de mensen om ons heen). Ik hou van traditionele recepten en het feit dat sommige recepten echt bepaalde ‘‘regels’‘ hebben die we moeten volgen. Er is niets leuker dan traditie als het om eten gaat, maar ik word pas echt enthousiast als ik de regels kan negeren. Ik raak enthousiast door het veranderen van een simpel regeltje, zoals het bakken of roosteren van radijsjes in plaats van ze rauw te eten. Het typische met het onverwachte. Er is zo veel creativiteit te vinden wanneer je een draai geeft aan iets bekends, zoals in dit recept van geroosterde radijsjes met knoflook kikkererwten en amandel kaas.

Wanneer je radijsjes roostert of bakt verander je de structuur en smaak volledig! Wat betekent dat je van dit recept kunt genieten zelfs als je geen fan van radijsjes bent.

Je denkt nu wellicht: ”Ik haat radijsjes, tot ziens! Ik zie je in het volgende recept weer”. Of je denkt dat dit  het vreemdste recept ooit op The Green Creator is …  Probeer het toch maar eens. Want zelfs als je een radijs-hater bent is de kans groot dat je dit recept heerlijk vindt. Ik heb dit recept namelijk op radijs-haters getest en ze vonden het allemaal verrukkelijk. Ik zeg het maar even.

Dit recept is:

  • geliefd bij radijs-haters
  • onverwachte combinatie van smaken
  • makkelijk
  • romig
  • knoflook- en kaasachtig

In zekere zin kun je wel stellen dat ik gewoon lekker verder borduur op mijn liefde voor geroosterde groenten, maar deze keer wilde ik een romige kaasachtige smaak toevoegen. Ik combineerde het dus met een eenvoudige plantaardige amandel kaas. Natuurlijk zijn er een miljoen manieren waarop je deze geroosterde/gebakken radijsjes kunt combineren en ik zou graag willen weten wat jouw favoriete combi is.

Als je jouw radijsjes ook gaat roosteren, laat het me weten en tag #thegreencreator

Roasted radishes with garlicky chickpeas and almond cheese

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Roasted radishes with garlicky chickpeas and almond cheese

Geroosterde radijsjes met knoflook kikkererwten en amandel kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: salade, lunch, hoofdgerecht, vegan, plantaardig
  • Cuisine: veganistisch, vegetarisch, gluten vrij, suiker vrij, plantaardig,

Description

Een heerlijk bordje plantaardige goodness! Deze geroosterde radijsjes met knoflook kikkererwten en amandel kaas zijn een heerlijke en onverwachte combinatie van smaken. Het roosteren of bakken van radijzen zal de smaak volledig veranderen. In combinatie met de knoflook kikkererwten, geroosterde asperges, amandel kaas, bruine rijst en avocado creëer je een vullend bordje aan plantaardige heerlijkheid.


Ingredients

Scale
  • KIKKERERWTEN
  • 50 gram droge kikkererwten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • BRUINE RIJST
  • 70 gram bruine rijst
  • een blokje bouillon (groente bouillon en het liefst zonder zout)
  • RADIJZEN / ASPERGES
  • 1012 verse radijsjes
  • 10 asperges
  • twee lente uitjes
  • een theelepel kokosolie
  • gemalen zwarte peper, komijn en knoflookpoeder naar smaak
  • AMANDEL KAAS
  • 1 kop (200 gram) rauwe geblancheerde amandelen: week deze in water voor een nachtje of gedurende ongeveer 15 minuten in warm water
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
  • optioneel: een halve avocado als topping op je bordje

Instructions

  1. KIKKERERWTEN
  2. Week de kikkererwten een nachtje in voldoende water (ze moeten goed met water bedekt zijn). Spoel ze de volgende dag goed af en kook de kikkererwten. Ik kookte ze in de Instant Pot, en dat duurt ongeveer 12 minuten. Op het fornuis zal dit ongeveer 45 minuten tot een uur duren. Voeg de knoflook en de laurierblaadjes aan het water toe terwijl ze koken.
  3. BRUINE RIJST
  4. Ondertussen spoel je de bruine rijst af en kook je dit in twee keer de hoeveelheid water met het bouillon blokje.
  5. RADIJZEN / ASPERGES
  6. Was de radijsjes (snijd de top en het steeltje eraf), lente ui en asperges. Snijd de radijsjes in plakjes en de asperges in tweeën. Ook snijd je de lente uitjes in kleine stukjes. Voeg dit alles met de kokosolie en kruiden toe in een pan voor ongeveer 7 minuten op matig vuur. Ik roosterde de radijsjes apart in de oven, maar je kunt ze ook samen in de pan met de asperges en lente ui doen. Als je de oven gebruikt: doe de radijsjes met ongeveer 1 theelepel kokosolie in de oven. Rooster op 220 °C voor ongeveer 10 tot 12 minuten. Haal ze uit de oven wanneer het witte gedeelte een beetje gebruind is.
  7. AMANDEL KAAS
  8. Voor de amandel kaas moet je de amandelen eerst even weken. Spoel de amandelen vervolgens goed af en plaats ze in een keukenmachine. Blend ongeveer 4 minuten, totdat je een pasta hebt. Voeg de azijn en citroensap toe en blend nog eens 2 tot 3 minuten totdat je een gladde crème hebt. Terwijl de machine nog draait, voeg je de kokosolie toe. Blend om te mengen. Schep vervolgens de amandel crème in een kommetje en zet in de koelkast (voor ten minste twee uur) zodat het kan harden. Ik maakte een portie de dag ervoor.
  9. Plaats alles op een bordje en serveer met een halve avocado. Aangezien dit recept zoutvrij was voegde ik meer specerijen toe op mijn bordje zoals gemalen zwarte peper en knoflookpoeder.