Warme Veggie Noedel Bowl

Een heerlijke warme noedel gerecht vol met groenten dat in 30 minuten op tafel staat. Een voedende bowl comfort food, lekker en verzadigend.

Omdat ik een controlfreak ben (en dol ben op koken) vind ik het moeilijk andere mensen voor me te laten koken. Vooral wanneer manlief in de keuken aan de slag gaat neem ik het al snel over. Een paar maanden geleden liet ik hem zijn gang gaan. We zijn het er al lang geleden over eens geworden dat zijn recepten een beetje … uh anders zijn dan mijn recepten. Hij is helemaal geen slechte kok, maar zodra hij de lade opent met alle kruiden en specerijen wordt het interessant. Die dag gebruikte hij een ongewone combinatie van kruiden en specerijen voor een Thais geïnspireerde veggie noedel bowl en het was zo lekker! Ik weet niet of het de dille is of de lavas, maar het is verrukkelijk. Dit recept wakkerde weer mijn liefde voor noedel bowls aan.

We hebben deze veggie noedel bowl in de laatste maanden minstens drie keer per week gemaakt. Dit recept is een geweldige en snelle manier om lekker veel groenten binnen te krijgen en tegelijkertijd ook van heerlijk comfort food te genieten.

Het beste aan dit recept is dat je geen saus of dressing hoeft te maken. Het is een warme noedel kom en alle specerijen en kruiden komen heerlijk tot hun recht terwijl het suddert. Heerlijke eenvoud op zijn best!

Deze veggie noedel bowl is:

✓ vol met groenten
✓ eenvoudig
✓ snel
✓ gezond
✓ vullend
✓ smaakvol

Dit recept staat vrij snel op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten voor te bereiden door ze te wassen en te snijden. Gooi in een (wok) pan, voeg de kruiden, specerijen en tamari toe en laat het sudderen totdat de groenten zacht zijn. Serveer dit vervolgens met de noedels die je lekker vindt en dat is het. Geen saus of dressing nodig. Het is zo ongelooflijk lekker en vullend! Dit is op het moment mijn favoriete groenten noedel recept en ik weet zeker dat ook jij van dit recept zult smullen.

Als je dit recept een keer probeert, laat het me weten! Laat een reactie achter en beoordeel het – dat is super handig voor mij en andere lezers. En vergeet niet om je creatie te taggen met #thegreencreator op Instagram. Ik zie graag je creatie terug!
 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Warm Veggie Noodle Bowl

Warme Veggie Noedel Bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: veganistisch, plantaardig, vegetarisch, diner, lunch
  • Cuisine: Thai-geïnspireerd, veganistisch, glutenvrij. roerbak

Description

Een heerlijke warme noedel gerecht vol met groenten dat in 30 minuten op tafel staat. Een voedende bowl comfort food, lekker en verzadigend.


Ingredients

Scale
  • 1 (zoete) ui (136 gr)
  • 1 rode paprika (136 gr)
  • 1 gele paprika (234 gr)
  • 1 courgette (375 gr)
  • 1 wortel (100 gr)
  • 75 gr groene erwten, ik gebruik de bevroren versie
  • 157 gr groene bonen, ik gebruik de bevroren versie
  • 2 eetlepels tamari (in plaats daarvan zou je sojasaus of coconut aminos kunnen gebruiken)
  • verse gember, ongeveer 1 cm in stukjes gesneden
  • 2 knoflookteentjes, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde uien poeder
  • gemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels gedroogde dille
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 47 mosterdzaadjes
  • 35 koriander korrels
  • 2 eetlepels gedroogde lavas
  • ongeveer 90 gr (boekweit) noedels per persoon

Instructions

  1. Begin met het voorbereiden van de groenten. Was en snijd de ui, rode paprika, gele paprika en courgette en zet opzij. Voeg de wortel later toe.
  2. Verwarm een grote (wok) pan en verhit een eetlepel olie of een half kopje water. Ik gebruik water. Voeg de ui toe tot het zacht en doorschijnend is. Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe, ook de kruiden en tamari.
  3. Ik snij de wortels niet met een mes, maar gebruik een dunschiller om dunne plakjes te snijden. Zodra de courgette wat zachter is, voeg je de wortel en bevroren groene erwten en groene bonen toe. Zet het vuur wat lager en laat het geheel 15-20 minuten onder af en toe roeren sudderen. Roer tussendoor. Voeg meer water toe als de wok te droog wordt.
  4. Kook intussen de noedels (gebruik de noodles die je lekker vindt) volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water.
  5. Als de groenten klaar zijn serveer met dit met de gekookte noedels.

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.