Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Raspberry Oats Cookies

Framboos Havermout Koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 12 grote koekjes 1x
  • Category: koekjes, zoet, snack, vegan, glutenvrij, plantaardig
  • Cuisine: gezond, vegan, glutenvrij, zuivelvrij, vegan,

Description

Deze krokante framboos havermout koekjes zitten vol met superfoods zoals chia zaden en frambozen. Je maakt deze koekjes met haver en gepofte amarant voor een unieke koekjes smaak.


Ingredients

Scale
  • 200 gram havermoutmeel (mix gewone havermout in een blender of keukenmachine om havermoutmeel te maken)
  • 30 gram gepofte amarant (gepofte quinoa is ook prima)
  • één Medjool dadel, in kleine stukjes gesneden
  • 90 gram frambozen
  • 3 erg rijpe bananen
  • 10 gram chia zaden
  • 15 gram amandelvlokken
  • kokos vlokken (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  2. Combineer de bananen en de havermoutmeel in een mengkom. Zorg ervoor dat de bananen super rijp zijn anders zullen de koekjes minder zoet zijn en het zal moeilijker worden om de bananen handmatig te prakken. Met een vork prak je vervolgens de bananen en de havermoutmeel samen. Voeg de gepofte amarant (ik kocht de mijne in een winkel, maar je kunt ze ook zelf maken) toe. Voeg nu ook de stukjes dadel toe, de chia zaden, frambozen en amandel vlokken en meng alles goed door. Als om wat voor reden dan ook het beslag erg droog is voeg dan een heel klein beetje water of notenmelk toe. Meng alles weer heel goed door en laat rusten voor ongeveer 2 minuten.
  3. Met een eetlepel (of je handen) creëer je nu koekjes op een bakplaat. Ik schepte gewoon een eetlepel van het beslag uit en liet dit op mijn bakplaat vallen. Met de achterkant van de lepel maakte ik de koekjes wat platter. Bak voor ongeveer 15-20 minuten op 170 ° C . Als je ze te lang bakt zullen ze te hard worden en je wilt juist een wat ”kleverige” textuur.
  4. Eenmaal klaar, laat ze afkoelen en bestrooi met kokos vlokken (optioneel)