Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Vegan Chocolade Cake in Mok

Terwijl ik dit schrijf, ben ik nog steeds verbaasd over hoe goed deze makkelijke chocolade cake in mok is. De cake is rijk, zoet, vochtig en fudgy zonder het gebruik van dierlijke producten. Ik moest natuurlijk ook frambozen toevoegen aan dit cake in mok recept, omdat chocola en frambozen nu eenmaal een ''match made in heaven'' zijn.

Easy Chocolate Mug Cake

Deze chocolade cake in mok is super makkelijk om te maken. Je kunt dit recept in een (oven bestendige) mok maken en het kost je letterlijk een minuut om deze chocolade cake te maken. Als ik gasten heb bereid ik een paar mokken voor, decoreer het met bessen, cacaopoeder en kokos en het ziet er uit alsof de taartjes zo uit de winkel komen. 

 

Je zou kunnen zeggen dat je de hele dag in de keuken hebt lopen zwoegen om deze chocolade taartjes te maken, maar eigenlijk heb je ze in enkele minuten gemaakt.

Easy Chocolate Mug Cake

Je kunt een magnetron gebruiken om deze cake in mok te maken en dan ben je letterlijk in 40 seconden klaar, maar aangezien ik geen magnetron gebruik (maar de oven) vind ik het niet erg om enkele minuten langer te wachten op deze taartjes.

Ik zie graag je creaties en toppings van deze heerlijke chocolade taart terug op social media. Dus vergeet niet om dit met mij te delen met #thegreencreator op Instagram

Print
Easy Chocolate Mug Cake

Vegan Chocolade Cake in Mok

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 1 min
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 11 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: zoet, dessert, snack, lekkernij
  • Method: oven of magnetron
  • Cuisine: Amerikaans

Description

Terwijl ik dit schrijf, ben ik nog steeds verbaasd over hoe goed deze makkelijke chocolade cake in mok is. De cake is rijk, zoet, vochtig en fudgy zonder het gebruik van dierlijke producten. Ik moest natuurlijk ook frambozen toevoegen aan dit cake in mok recept, omdat chocola en frambozen nu eenmaal een ”match made in heaven” zijn.


Scale

Ingredients

  • 4 eetlepels rauwe cacao poeder
  • 2,5 eetlepels kokos meel (of een andere meel die je lekker vindt)
  • snufje Keltisch zeezout
  • 3 theelepels ahornsiroop of dadel siroop
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel appel puree of kokosolie
  • 34 eetlepels plantaardige melk naar keuze (ik gebruik amandelmelk) voeg meer toe als het mengsel te droog is, maar het moet zeker geen beslag worden
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Instructions

  1. Combineer in een kom de droge ingrediënten en meng goed. Voeg dan de rest toe, roer goed en plaats het mengsel dan over in een ovenschoteltje of zelfs een koffiemok (moet oven bestendig zijn). Bak op 175 ° C in de oven gedurende 10 tot 15 minuten. Als je het taartje over wilt brengen op een schoteltje, wacht dan eerst tot het is afgekoeld voordat je de taart uit de mok haalt.

Notes

Je kunt dit recept ook in de magnetron maken. Je hebt dan geen oven bestendig schoteltje nodig, maar slechts een mok. Je taartje is dan letterlijk in 40 seconden klaar.

Keywords: chocolate taart, cake, mok, dessert

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    marjon
    februari 9, 2016 at 7:59 pm

    Hoi, bij mij is het mislukt…..deze chocoladetaartjes. Vind het zo jammer van mn dure ingrediënten. 🙁 Ik heb echt jouw hoeveelheden aangehouden, en dat gekneed tot een deegbal. Ik lees dat jij het mengsel giet in bakjes? hoe moet het deeg er dan uitzien? zoals pannenkoekenbeslag? iets klopt er niet in het recept…..
    groetjes Marjon

    • Reply
      Bianca
      februari 9, 2016 at 9:32 pm

      Hi Marjon, oh jee dat is vervelend zeg! Wat raar…het hoort helemaal geen deegbal te worden, maar een dikke pap en dit spreid je uit in de oven schaaltjes. Dus dikker dan beslag, ja. En ”gietbaar” is het ook niet. Wat is er uiteindelijk uit de oven gekomen?

      • Reply
        marjon
        februari 10, 2016 at 12:22 pm

        hai Bianca, ik heb er een banaan doorheen geprakt en nog extra amandelmelk, toen weer opnieuw gebakken….Nu zijn ze beter, maar nog wel heel compact. Op jouw foto’s ziet het geheel er veel luchtiger uit.

        • Reply
          Bianca
          februari 10, 2016 at 5:36 pm

          Hi Marjon, wat jammer zeg. Dan is de pure donkere chocolade smaak zeker niet doorgekomen door de banaan gok ik zo. Normaal gesproken, is de regel: te droog (”deeg achtig”) dan voeg je meer melk toe en te nat (zoals pannenkoekenbeslag) dan voeg je meer meel toe. Daar moet het vast ergens fout zijn gegaan. Misschien maak ik hier wel een ”how to” filmpje van…

  • Reply
    Linda
    februari 10, 2016 at 12:55 pm

    Voor hoeveel taartjes is dit recept? En hoe groot dient het ovenschaaltje te zijn? Ik ben zo onhandig hiermee. Vandaar dat ik het vraag. Groet en bedankt, Linda

    • Reply
      Bianca
      februari 10, 2016 at 5:34 pm

      Hi Linda, dat is het mooie van dit recept. Het maakt niet uit. Je kunt er twee taartjes van maken of 1 dikkere. Je kunt iedere mok of ovenschaaltje gebruiken die je wilt. Maak de taartjes tenminste 1,5 cm dik zou ik zeggen anders wordt het te dun. Hopelijk helpt dit 🙂 Groetjes, Bianca

  • Reply
    Emmelou
    februari 10, 2016 at 11:37 pm

    Oh dit lijkt me heerlijk!

    • Reply
      Bianca
      februari 12, 2016 at 11:20 am

      Is ook echt een heerlijke en makkelijke taartje om te maken 🙂

  • Reply
    Christy
    juli 22, 2016 at 10:56 pm

    Heel enthousiast over dit resultaat. Super lekker echt comfort food met ingrediënten die altijd in huis zijn. Smaak boven verwachting lekker!!!

    • Reply
      Bianca
      juli 23, 2016 at 11:40 am

      Hi Christy! Wat fijn dat je er zo van geniet 🙂 liefs!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Hazelnut Chia Cookies
Hazelnoot Chia Koekjes

Het is alweer sinds kerst dat ik mijn laatste koekjesrecept heb gemaakt. En dat waren niet knapperige koekjes, maar eigenlijk...

Close