Vegan Chocolade Cake In Mok

Terwijl ik dit schrijf, ben ik nog steeds verbaasd over hoe goed deze makkelijke chocolade cake in mok is. De cake is rijk, zoet, vochtig en fudgy zonder het gebruik van dierlijke producten. Ik moest natuurlijk ook frambozen toevoegen aan dit cake in mok recept, omdat chocola en frambozen nu eenmaal een ''match made in heaven'' zijn.

Deze vegan chocolade cake in mok is super makkelijk om te maken. Je kunt dit recept in een (oven bestendige) mok maken en het kost je letterlijk een minuut om deze chocolade cake te maken. Als ik gasten heb bereid ik een paar mokken voor, decoreer het met bessen, cacaopoeder en kokos en het ziet er uit alsof de taartjes zo uit de winkel komen. 

 
Easy Chocolate Mug Cake

Je zou kunnen zeggen dat je de hele dag in de keuken hebt lopen zwoegen om deze chocolade taartjes te maken, maar eigenlijk heb je ze in enkele minuten gemaakt.

Easy Chocolate Mug Cake

Magnetron of oven?

Je kunt een magnetron gebruiken om deze cake in mok te maken en dan ben je letterlijk in 40 seconden klaar, maar aangezien ik geen magnetron gebruik (maar de oven) vind ik het niet erg om enkele minuten langer te wachten op deze taartjes.

Ik zie graag je creaties en toppings van deze heerlijke chocolade taart terug op social media. Dus vergeet niet om dit met mij te delen met #thegreencreator op Instagram

Easy Chocolate Mug CakeEasy Chocolate Mug Cake
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Easy Chocolate Mug Cake

Vegan Chocolade Cake in Mok

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 1 min
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 11 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: zoet, dessert, snack, lekkernij
  • Method: oven of magnetron
  • Cuisine: Amerikaans

Description

Deze vegan chocolade cake in mok is super makkelijk om te maken. Je kunt dit recept in een (oven bestendige) mok in letterlijk een minuut maken.


Ingredients

Scale
  • 4 eetlepels rauwe cacao poeder
  • 2,5 eetlepels kokos meel (of een andere meel die je lekker vindt)
  • snufje Keltisch zeezout
  • 3 theelepels ahornsiroop of dadel siroop
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel appel puree of kokosolie
  • 34 eetlepels plantaardige melk naar keuze (ik gebruik amandelmelk) voeg meer toe als het mengsel te droog is, maar het moet zeker geen beslag worden
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Instructions

  1. Combineer in een kom de droge ingrediënten en meng goed. Voeg dan de rest toe, roer goed en plaats het mengsel dan over in een ovenschoteltje of zelfs een koffiemok (moet oven bestendig zijn). Bak op 175 ° C in de oven gedurende 10 tot 15 minuten. Als je het taartje over wilt brengen op een schoteltje, wacht dan eerst tot het is afgekoeld voordat je de taart uit de mok haalt.

Notes

Je kunt dit recept ook in de magnetron maken. Je hebt dan geen oven bestendig schoteltje nodig, maar slechts een mok. Je taartje is dan letterlijk in 40 seconden klaar.

photos by the green creator (c) (copyright)

10 gedachten over “Vegan Chocolade Cake In Mok”

  1. Hoi, bij mij is het mislukt…..deze chocoladetaartjes. Vind het zo jammer van mn dure ingrediënten. 🙁 Ik heb echt jouw hoeveelheden aangehouden, en dat gekneed tot een deegbal. Ik lees dat jij het mengsel giet in bakjes? hoe moet het deeg er dan uitzien? zoals pannenkoekenbeslag? iets klopt er niet in het recept…..
    groetjes Marjon

    Beantwoorden
    • Hi Marjon, oh jee dat is vervelend zeg! Wat raar…het hoort helemaal geen deegbal te worden, maar een dikke pap en dit spreid je uit in de oven schaaltjes. Dus dikker dan beslag, ja. En ”gietbaar” is het ook niet. Wat is er uiteindelijk uit de oven gekomen?

      Beantwoorden
      • hai Bianca, ik heb er een banaan doorheen geprakt en nog extra amandelmelk, toen weer opnieuw gebakken….Nu zijn ze beter, maar nog wel heel compact. Op jouw foto’s ziet het geheel er veel luchtiger uit.

        Beantwoorden
        • Hi Marjon, wat jammer zeg. Dan is de pure donkere chocolade smaak zeker niet doorgekomen door de banaan gok ik zo. Normaal gesproken, is de regel: te droog (”deeg achtig”) dan voeg je meer melk toe en te nat (zoals pannenkoekenbeslag) dan voeg je meer meel toe. Daar moet het vast ergens fout zijn gegaan. Misschien maak ik hier wel een ”how to” filmpje van…

          Beantwoorden
    • Hi Linda, dat is het mooie van dit recept. Het maakt niet uit. Je kunt er twee taartjes van maken of 1 dikkere. Je kunt iedere mok of ovenschaaltje gebruiken die je wilt. Maak de taartjes tenminste 1,5 cm dik zou ik zeggen anders wordt het te dun. Hopelijk helpt dit 🙂 Groetjes, Bianca

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.