Vegan Chocolade Cake in Mok

Terwijl ik dit schrijf, ben ik nog steeds verbaasd over hoe goed deze makkelijke chocolade cake in mok is. De cake is rijk, zoet, vochtig en fudgy zonder het gebruik van dierlijke producten. Ik moest natuurlijk ook frambozen toevoegen aan dit cake in mok recept, omdat chocola en frambozen nu eenmaal een ''match made in heaven'' zijn.

Deze chocolade cake in mok is super makkelijk om te maken. Je kunt dit recept in een (oven bestendige) mok maken en het kost je letterlijk een minuut om deze chocolade cake te maken. Als ik gasten heb bereid ik een paar mokken voor, decoreer het met bessen, cacaopoeder en kokos en het ziet er uit alsof de taartjes zo uit de winkel komen. 

 
Easy Chocolate Mug Cake

Je zou kunnen zeggen dat je de hele dag in de keuken hebt lopen zwoegen om deze chocolade taartjes te maken, maar eigenlijk heb je ze in enkele minuten gemaakt.

Easy Chocolate Mug Cake

Je kunt een magnetron gebruiken om deze cake in mok te maken en dan ben je letterlijk in 40 seconden klaar, maar aangezien ik geen magnetron gebruik (maar de oven) vind ik het niet erg om enkele minuten langer te wachten op deze taartjes.

Ik zie graag je creaties en toppings van deze heerlijke chocolade taart terug op social media. Dus vergeet niet om dit met mij te delen met #thegreencreator op Instagram

Easy Chocolate Mug CakeEasy Chocolate Mug Cake
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Easy Chocolate Mug Cake

Vegan Chocolade Cake in Mok

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 1 min
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 11 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: zoet, dessert, snack, lekkernij
  • Method: oven of magnetron
  • Cuisine: Amerikaans

Description

Terwijl ik dit schrijf, ben ik nog steeds verbaasd over hoe goed deze makkelijke chocolade cake in mok is. De cake is rijk, zoet, vochtig en fudgy zonder het gebruik van dierlijke producten. Ik moest natuurlijk ook frambozen toevoegen aan dit cake in mok recept, omdat chocola en frambozen nu eenmaal een ”match made in heaven” zijn.


Ingredients

Scale
  • 4 eetlepels rauwe cacao poeder
  • 2,5 eetlepels kokos meel (of een andere meel die je lekker vindt)
  • snufje Keltisch zeezout
  • 3 theelepels ahornsiroop of dadel siroop
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel appel puree of kokosolie
  • 34 eetlepels plantaardige melk naar keuze (ik gebruik amandelmelk) voeg meer toe als het mengsel te droog is, maar het moet zeker geen beslag worden
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Instructions

  1. Combineer in een kom de droge ingrediënten en meng goed. Voeg dan de rest toe, roer goed en plaats het mengsel dan over in een ovenschoteltje of zelfs een koffiemok (moet oven bestendig zijn). Bak op 175 ° C in de oven gedurende 10 tot 15 minuten. Als je het taartje over wilt brengen op een schoteltje, wacht dan eerst tot het is afgekoeld voordat je de taart uit de mok haalt.

Notes

Je kunt dit recept ook in de magnetron maken. Je hebt dan geen oven bestendig schoteltje nodig, maar slechts een mok. Je taartje is dan letterlijk in 40 seconden klaar.

Keywords: chocolate taart, cake, mok, dessert

Recipe Card powered byTasty Recipes
photos by the green creator (c) (copyright)