Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
“Ferrero Rocher” Black Bean Chocolate Truffles

“Ferrero Rocher” Zwarte Bonen Chocolade Truffels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 2 reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 20 mins
  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: zoet, snack, lekkers, dessert, kerstmis
  • Cuisine: vegan, plantaardig, zuivelvrij

Description

Vegan “Ferrero Rocher” chocolade truffels is gemaakt met zwarte bonen. De bekende knapperige buitenkant en zachte binnenkant gedipt in rauwe chocolade en hazelnoten. Net als de echte Ferrero Rocher, maar dan met vegan ingrediënten.


Ingredients

Scale
  • Chocolade Truffels:
  • ½ kopje Medjool dadels
  • kopje geroosterde hazelnoten (zonder de buitenkant/velletje)
  • 2 ½ eetlepels rauwe cacao poeder
  • 2 kopjes zwarte bonen
  • 1 ½ eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepels ahornsiroop
  • Rauwe Chocolade:
  • ¼ kopje gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop of dunne dadel siroop
  • ¼ kopje rauwe cacao poeder
  • Decoratie
  • 12 hele geroosterde hazelnoten voor de vulling
  • ¼ kopje hazelnoten (in grove stukken gehakt)

Instructions

  1. Chocolade Truffels
  2. Plaats de dadels in een keukenmachine en mix tot je een gladde dadel pasta mengsel hebt. Plaats de dadels pasta in een kom.
  3. Plaats de geroosterde hazelnoten in de keukenmachine en mix tot ze zo glad als boter zijn.
  4. Als je zwarte bonen uit een glazen pot gebruikt, spoel ze dan af, lek ze uit en dep ze droog met een papieren doekje.
  5. Voeg alle ingrediënten, inclusief de dadels siroop/ ahornsiroop en zwarte bonen in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  6. Doe de chocolade truffel mengsel in de vriezer voor min of meer 1 uur om te laten harden.
  7. Rauwe Chocolade
  8. Combineer de kokosolie met de ahornsiroop.
  9. Voeg de rauwe cacao poeder toe en roer alles goed door totdat je chocolade mengsel mooi glad is. Zet opzij.
  10. De Truffels Maken
  11. Maak van ongeveer 1 eetlepel een bal en duw een geroosterde hazelnoot in het midden. Rol in een perfecte bal en dip dan in de rauwe chocolade.
  12. Rol de truffel vervolgens in de hazelnoot stukjes en vervolgens (als je dat lekker vindt) weer in de chocolade. Je kunt de buitenkant ook lekker knapperig houden.
  13. Herhaal dit voor de gehele chocolade truffel mengsel.
  14. Zet in de vriezer voor minstens 2 uur om uit te harden. Geniet!