Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Piña Colada Mocktail in a tall hurricane glass decorated with a green paper umbrella, a pineapple chunk, a cherry and a green paper straw on a marble cutting board on a white backdrop

Virgin Piña Colada

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 5
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 groot glas of 3-4 kleinere porties 1x
  • Category: drankjes
  • Method: blender
  • Cuisine: Puerto Rico
  • Diet: Vegan

Description

Deze Virgin Piña Colada Mocktail is een makkelijk alcoholvrij cocktail recept. Het is romig, zoet, en tropisch met een kokosnoot en ananas smaakje. In minder dan 5 minuten is dit tropisch drankje klaar om van te genieten.


Ingredients

Scale
  • 4 kopjes ijs (gelijk aan 32 ijsblokjes)
  • 90 gram of ~ ½ kopje superrijpe ananasstukjes
  • 80 gram (1/3 kopje) kokosroom, gekoeld*
  • 100 ml (1/3 kop en 2 eetlepels) kokosmelk, gekoeld
  • 30 ml (2 eetlepels) ananassap, gekoeld
  • 1 eetlepel of 14 ml limoensap, gekoeld

Om te serveren:
Marasquin kersen
Limoen partjes
Plakjes ananas


Instructions

Zet alle ingrediënten klaar zodat je ze gemakkelijk één voor één in de blender kunt doen. Bewaar de ijsblokjes tot het laatste moment in de vriezer.

Voeg de vloeistoffen en vervolgens de ananasstukjes toe aan de blender. Eindig met de ijsblokjes.

Blend (op medium) voor ongeveer 20 seconden tot het meeste ijs is gemengd. Pulseer dan een paar keer of gebruik een tamper. Als je geen tamper hebt voor je blender, stop dan de blender en gebruik een lepel (veilig!) om de mocktail te roeren. Blend vervolgens opnieuw.

Pas wel op dat je de mocktail niet te lang laat blenden. Te lang of te krachtig blenden zorgt voor een mocktail met een minder romige koude textuur, en het zal ook langzaam maar zeker warm worden in de blender. De textuur moet ergens tussen een dikke smoothie en een slushy zijn.

Een pina cola moet je eigenlijk in een hurricane glas serveren, maar voel je vrij om een andere glas te gebruiken.

Garneer je drankje met ananas, partjes limoen, een maraschino kers, en een papieren parapluutje.



Notes

Kokosroom wordt vaak gebruikt in cocktailrecepten, dus probeer dit te zoeken in het wijn/cocktail/dranken gangpad.

Als je geen gezoete kokosroom kunt vinden, gebruik dan kokosroom met 1 1/3 eetlepels of 20 ml ahornsiroop.

Om deze mocktail van tevoren te maken, vries je het in een diepvrieszakje in voor later. Om het te serveren, laat je het ongeveer 5 minuten ontdooien en blend het vervolgens even kort in de blender.