Vegan Vanille Cupcakes met Chocolade (olievrij / glutenvrij)

Vegan vanille cupcakes met chocolade. Deze vanille cupcakes zijn gewoon perfect. Ze zijn vegan, glutenvrij, olievrij, vrij van geraffineerde witte suikers, vrij van noten en oh zo heerlijk. De perfecte vegan cupcake als je het mij vraagt.

Onlangs besefte ik dat er geen enkel cupcake recept is op The Green Creator. Hoewel ik niet vaak cupcakes maak, vind ik het heerlijk om mezelf te verwennen met deze heerlijke vanille cupcakes met chocolade.

Het idee om deze cupcakes ondersteboven te stylen, ontstond nadat ik telkens opnieuw dezelfde cupcake set-up fotografeerde en ik vond het gewoon niet vernieuwend, wat ik ook probeerde. De cupcakes zagen er saai uit en de styling was één grote cupcake cliché. Dit zijn de dagen waarop mijn recepten er totaal niet uitzien zoals ik me had voorgesteld. Na 100 foto’s realiseerde ik me dat deze cupcakes er eigenlijk veel beter uitzien wanneer ik ze ondersteboven fotografeer. 3 foto’s later was ik tevreden met het eindresultaat. Een grote hoera voor geen regels in de wereld van foodstyling!

 

Je zult deze vanille cupcakes vast heerlijk vinden, ze zijn:

 • Licht & luchtig
 • Glutenvrij, als je glutenvrij havermeel gebruikt
 • Precies zoet genoeg
 • Besprenkeld met een makkelijk te maken laagje chocolade
 • Olievrij (slechts een kleine hoeveelheid olie die van nature voorkomt in haver en cacao en misschien gebruik je een klein beetje olie om te voorkomen dat de cupcakes blijven kleven aan de bakvorm)
 • Vrij van noten als je melk gebruikt zoals rijst- / haver- / hennepmelk
 • Vrij van witte geraffineerde suikers, namelijk gezoet met dadels

Uiteindelijk was ik ook erg blij met de goudbruine kleur aan de buitenkant, alhoewel ik dat misschien heb gecreëerd omdat ik de cupcakes bijna heb verbrand. Ze waren helemaal goed, maar ik denk dat het op het randje was … Ik zei toch dat deze shoot bijna een mislukking was?

Laat me weten wat je van deze vanille cupcakes vindt! Als je dit recept maakt, dan nodig ik je uit om terug te komen en het recept te beoordelen zodat ik weet hoe het is gegaan. Als je ook foto’s maakt, tag me dan #thegreencreator op Instagram. Ik zie namelijk graag jullie creaties terug!

Upside Down Vegan Vanilla Chocolate Drizzle Cupcakes

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Upside Down Vegan Vanilla Chocolate Drizzle Cupcakes

Vegan Vanille Cupcakes met Chocolade

 • Author: The Green Creator
 • Prep Time: 15 mins
 • Cook Time: 20 mins
 • Total Time: 35 mins
 • Yield: ongeveer 5 cupcakes, afhankelijk van de grootte van de cupcakes vormpjes 1x
 • Category: dessert, bakken, nagerecht
 • Cuisine: vegan, Gluten-vrij, veganistisch, plantaardig

Description

Vegan vanille cupcakes met chocolade. Deze vanille cupcakes zijn gewoon perfect. Ze zijn vegan, glutenvrij, olievrij, vrij van geraffineerde witte suikers, vrij van noten en oh zo heerlijk. De perfecte vegan cupcake als je het mij vraagt.


Ingredients

Scale
 • Vanille Cupcakes
 • 1 kopje Medjool dadels zonder pit (ongeveer 12 stuks)
 • 1 kopje water
 • 1 kopje / 95 gram havermeel (voeg meer toe als het te droog is) – of gebruik een andere meel die je lekker vindt.
 • 3 el vanille-extract
 • 1 el bakpoeder
 • 1/4 kopje (55 ml) plantaardige melk
 • Chocolade Laagje
 • 6 el water of plantaardige melk
 • 2 eetlepels cacaopoeder (of cocoa poeder)

Instructions

 1. Chocolade Laagje:
 2. Meng cacaopoeder en water in een klein kommetje en zet apart.
 3. Cupcakes:
 4. Verwarm de oven voor op 175C / 350F.
 5. In een blender, meng de dadels en het water tot een gladde massa. (Een hoge snelheids blender werkt het beste hiervoor)
 6. Voeg de havermeel, bakpoeder, vanille en plantaardige melk toe. Meng tot goed gecombineerd.
 7. Schep het beslag in muffin/ cupcakes vormpjes. Deze kun je heel licht met olie insmeren of gebruik bakpapier zodat de cupcakes na het bakken niet blijven plakken. Vul de vormpjes 3/4 en maak de toppen glad.
 8. Bak ongeveer 20-30 minuten op 175C / 350F.
 9. Haal uit de oven en laat de cupcakes in de vorm afkoelen op een koelrek.
 10. Als ze eenmaal helemaal zijn afgekoeld, haal je de cupcakes uit de vorm en besprenkel met een laagje chocolade.
 11. Bewaar de cupcakes in de koelkast.

Notes

De cupcakes zijn geschikt om in te vriezen. Laat ze volledig afkoelen en verpak ze vervolgens in een diepvriescontainer en bevries voor maximaal 3 maanden. Ontdooi voor het serveren.

Recipe Card powered byTasty Recipes

 

 

1 gedachte over “Vegan Vanille Cupcakes met Chocolade (olievrij / glutenvrij)”

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.