Description
Deze makkelijke chia pudding met banaan en vanille is heerlijk vullend!
Ingredients
Scale
- 2 rijpe bananan (the riper the better)
- ½ cup (80 gr) chai zaden
- 1½ cup (300 ml) amandel melk
- ½ tsp vanilla extract
- 1–2 eetlepel(s) zoetstof naar keuze, optioneel (ik gebruik dadel siroop)
- 1 eetlepel Madre Labs CocoCeps
- 2 eetlepels cacao nibs
Instructions
- Schil een banaan en plaats in een kom met de chia zaden. Met een vork stamp je de banaan plat samen met de chia zaden zodat ze goed gecombineerd zijn en je een puree van banaan met chia zaden creëert.
- Voeg dan de vanille en amandelmelk toe. Meng goed door. Alle klontjes moeten verdwenen zijn.
- Verdeel het chia puree mengsel nu in twee aparte kommen.
- Aan de ene helft, voeg je de zoetstof toe (indien je dit wenst) en Madre Labs CocoCeps. Meng goed door. Bedek de beide kommen om een nachtje (of een paar uur) te laten weken.
- Als je klaar bent om de chia pudding te serveren, vul dan de onderste helft met de CocoCeps chia pudding, de tweede laag met de vanille chia pudding (plaats bananen hartjes tegen de glazen pot) en vervolgens weer een laagje CocoCeps chia Pudding. Voeg meer bananen plakjes en cacao nibs toe als garnering.