Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
2 Easy Make-Ahead Breakfasts

CocoCardio Muesli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 1 pot 1x
  • Category: ontbijt, snack, chocolade
  • Cuisine: geschikt voor veganisten, vegetarisch, zuivel vrij, gluten vrij, plantaardig

Description

Deze muesli cacao mengsel met haver, zaden en gepofte quinoa is lekker als een snack of als muesli in een kommetje met warme (amandel) melk. Perfect om vooraf te maken en direct van te genieten.


Ingredients

Scale
  • 4 Medjool dadels, zonder pit
  • 2 eetlepels Madre Labs CocoCardio
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel. kardemom
  • 1 eetlepel amandel boter (of pindakaas)
  • 1 cup (200 ml) amandel melk
  • 1 cup (100 gr) havermout
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 cup (35 gr) gepofte quinoa (optioneel, andere noten/ zaden of gedroogd fruit is ook heerlijk)
  • kokos vlokken (optioneel)

Instructions

  1. Blend de dadels met de Madre Labs CocoCardio, kaneel, kardemom, amandelboter en amandelmelk zodat je een dikke mix hebt.
  2. Voeg de mix in een kom en voeg daaraan toe de havermout, zonnebloempitten en gepofte quinoa. Kneed met je handen of een lepel alles goed door elkaar.
  3. Zodra alle havermout, zaden en quinoa goed bedekt zijn, bereid je een bakplaat met bakpapier voor. Verdeel het mengsel op bakpapier en plaats in een voorverwarmde oven op 220 °C.
  4. Na ongeveer 20 minuten zal de havermout in de muesli knapperig zijn. Afhankelijk van je oven kan dit iets langer of korter duren. Serveer zoals een muesli met (warme) melk.