Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A glass filled with green matcha overnight oats and with raspberries and chopped pistachios on top on a white plate next to a golden spoon.

Matcha Overnight Oats Recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Total Time: 5
  • Yield: 1 1x
  • Category: ontbijt
  • Diet: Vegan

Description

Het perfecte ontbijt voor drukke ochtenden: Matcha Overnight Oats. Gemaakt met een heerlijke mix van havervlokken, plantaardige melk, yoghurt en matcha poeder. Dit glutenvrije ontbijtrecept vol voedingsstoffen is eenvoudig te bereiden en zit boordevol energiegevende ingrediënten.


Ingredients

Scale
  • 50 gr (~ ½ kopje) havermout
  • 1 tl (3 gr) tot 1,5 tl (4,5 gr) matcha poeder
  • 3 el (45 ml) warm water (ongeveer 70°C)
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 120 ml (~ ½ kop) amandelmelk
  • 80 gr (1/3 kopje) soja yoghurt

toppings:

  • 60 gr (1/2 kopje) frambozen (vers of bevroren)
  • 12 el gehakte pistachenoten

Instructions

  1. Meng de matchapoeder en warm water in een kommetje of potje tot de matcha is opgelost. Zet opzij.
  2. Meng in een kleine kom of potje de havermout, amandelmelk en sojayoghurt.
  3. Giet het matcha-mengsel in de kom met het havermengsel.
  4. Voeg tot slot de ahornsiroop toe aan de kom.
  5. Meng tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen en de matcha gelijkmatig is verdeeld.
  6. Dek de kom (of potje) af en zet hem een nachtje of minstens 6 uur in de koelkast, zodat de havermout de vloeistoffen kan absorberen en zachter wordt.
  7. Giet de matcha overnight oats in een glas om te serveren. Laat wat ruimte over voor de frambozen en andere toppings.
  8. Plaats de verse of bevroren frambozen bovenop de matcha overnight oats en voeg desgewenst wat crunch toe met bijvoorbeeld pistachenoten.
  9. Als je klaar bent om van je havermout te genieten, roer je de havermout even door en serveer koud of warm hem op in de magnetron.

Notes

  • Vooruit maken voor drukke ochtenden.
    Maak een grotere portie om de hele week te kunnen vante geniten genieten. Bewaar de havermout in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
    Als je een enkele portie maakt, gebruik dan een pot met deksel om de havermout ’s nachts in de koelkast in te bewaren.
  • Havermout
    Gebruik gewone havermout in plaats van havergrutten voor dit recept.
  • Amandelmelk
    Vervang de amandelmelk door je favoriete melkalternatief, zoals sojamelk, havermelk of kokosmelk. Je kunt ook gewone melk gebruiken als je dat liever hebt.
  • Extra’s
    Voeg wat extra smaak toe door er andere ingrediënten zoals chiazaad, hennepzaad of gehakte noten doorheen te mengen.
    Als je chiazaad in dit recept gebruikt, gebruik dan niet meer dan ongeveer 2 eetlepels chiazaad en verhoog de amandelmelk tot ¾ kopje in plaats van een half kopje.
  • Zoetheid
    Pas de zoetheid aan door meer of minder ahornsiroop te gebruiken of door deze te vervangen door kokossuiker, dadelsiroop of agave nectar.
    Het toevoegen van een halve theelepel vanille-extract geeft dit recept ook een zoetere, meer dessertachtige smaak.
  • Probeer verschillende toppings
    De frambozen in dit recept zijn slechts één mogelijkheid om je oats mee te serveren. Je kunt ook plakjes banaan, bosbessen, aardbeien, in blokjes gesneden mango, gehakte appels, gehakte noten, pindakaas of geraspte kokos toevoegen voor extra smaak en textuur.

Nutrition

  • Serving Size: 1
  • Calories: 431
  • Sugar: 31.5g
  • Sodium: 110.1mg
  • Fat: 6.7g
  • Carbohydrates: 76g
  • Protein: 10.8g
  • Cholesterol: 0