Linzen Salade met Kruiden en Zeewier

Geroosterde zeewier (nori vellen) is een prachtige zeegroente en staat beter bekend als de donkergroene vellen voor sushi recepten. Ik heb deze knapperige blaadjes altijd in mijn keukenkastje en gebruik het vaak in mijn recepten wanneer ik net dat ”beetje extra” wil toevoegen. Aangezien ik weinig (conventionele) tafelzout gebruik geven nori vellen net een beetje dat zilte smaak. Een recept dat ik steeds weer maak als ik haast heb is deze linzen salade met kruiden en geroosterde zeewier.

Nori

Ik vind het heerlijk om op nori vellen te snacken en alhoewel het geweldig is om te experimenteren met sushi-recepten of sushi wraps, is een eenvoudige nori vel als snack of in stukjes over een salade mijn favoriete manier om van de smaak van geroosterde zeewier te genieten.

Als je geen zout met toegevoegde jodium gebruikt, weinig tot geen brood eet en volledig plantaardig eet, dan denk ik dat nori vellen ook een manier zijn om je lichaam van jodium te voorzien.

Kruiden

In dit recept gebruikte ik verder kruiden zoals peterselie en koriander, maar je kunt elke andere bladgroenten of kruiden gebruiken die je wilt. Ik vind het ook heerlijk om wilde spinazie te gebruiken. Ik snijd dit dan ik kleinere stukjes zodat het makkelijker te mengen is met de andere ingrediënten. Maar vergeet ook zeker niet om wat kruiden toe te voegen. Het zijn namelijk krachtige plantjes die een salade of smoothies een boost kunnen geven.

Tip

Je kunt nori vellen bij de toko vinden, in de Aziatische supermarkt, de Ekoplaza (elke bio winkel) en waarschijnlijk ook wel gewoon in de supermarkt. Nori vellen kun je best lang bewaren in een luchtdichte verpakking. Als ze niet meer zo knapperig zijn kun je de nori vellen heel voorzichtig over een vlammetje op een gasfornuis roosteren.

Ga jij als sushi fan geroosterde zeewier op een andere manier proberen? Zoals een go-to-snack of over je salade? Laat het me weten op social media met #thegreencreator

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
1 3

Linzen Salade met Kruiden en Geroosterde Zeewier

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: salade, voorgerecht, bijgerecht, lunch, avondmaal, avondeten, snack,
  • Cuisine: veganistisch, plantaardig, vegan, zuivelvrij, glutenvrij, gezond

Description

Deze Linzen Salade met Kruiden en Geroosterde Zeewier is een eenvoudig saladerecept. Zonder toegevoegde zout geeft de geroosterde zeewier toch die zoute smaak.


Ingredients

Scale
  • een kopje (25 gram) verse kruiden zoals peterselie en /of koriander
  • 240 gram gekookte (bruine) linzen
  • 2 geroosterde zeewier (nori) vellen
  • 1 rode paprika
  • 1/4 van een grote komkommer
  • 1 avocado
  • 1/2 eetlepel extra olijfolie
  • een snuf gemalen witte peper
  • sap van 1 citroen (of een halve citroen als je niet zo gek op citroenen bent)

Instructions

  1. Als je de linzen zelf gaat koken, begin dan daarmee. Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Zodra de linzen klaar zijn, giet ze af en zet de linzen apart om af te laten koelen.
  2. Was de rode paprika en komkommer en snijd dit in kleine stukjes. Doe alles in een kom en meng.
  3. Knip of snijd de kruiden. Als je een mes gebruikt maak dan een bundeltje van de kruiden en snijd de kruiden dan met een grote mes. Het is wellicht makkelijker om een keukenschaar gebruiken.
  4. Voeg de kruiden toe aan de kom met de rode paprika en komkommer.
  5. Snijd de avocado door de helft en snijd kleine blokjes in iedere helft. Lepel de blokjes avocado eruit en voeg dit ook toe aan je kom.
  6. Voeg de bruine linzen toe. Als je (bruine) linzen uit een pot gebruikt, spoel deze dan goed af.
  7. Voeg nu het citroensap toe aan de salade.
  8. Vouw de nori vellen in 3 tot 4 stukken en scheur ze elke keer na het vouwen. Voeg ze toe aan de salade.
  9. Voeg olie en witte peper toe en meng alles goed door elkaar.
  10. Serveer of bewaar in de koelkast voor later.

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.