Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Linzen Salade met Kruiden en Geroosterde Zeewier

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: salade, voorgerecht, bijgerecht, lunch, avondmaal, avondeten, snack,
  • Cuisine: veganistisch, plantaardig, vegan, zuivelvrij, glutenvrij, gezond

Description

Deze Linzen Salade met Kruiden en Geroosterde Zeewier is een eenvoudig saladerecept. Zonder toegevoegde zout geeft de geroosterde zeewier toch die zoute smaak.


Ingredients

Scale
  • een kopje (25 gram) verse kruiden zoals peterselie en /of koriander
  • 240 gram gekookte (bruine) linzen
  • 2 geroosterde zeewier (nori) vellen
  • 1 rode paprika
  • 1/4 van een grote komkommer
  • 1 avocado
  • 1/2 eetlepel extra olijfolie
  • een snuf gemalen witte peper
  • sap van 1 citroen (of een halve citroen als je niet zo gek op citroenen bent)

Instructions

  1. Als je de linzen zelf gaat koken, begin dan daarmee. Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Zodra de linzen klaar zijn, giet ze af en zet de linzen apart om af te laten koelen.
  2. Was de rode paprika en komkommer en snijd dit in kleine stukjes. Doe alles in een kom en meng.
  3. Knip of snijd de kruiden. Als je een mes gebruikt maak dan een bundeltje van de kruiden en snijd de kruiden dan met een grote mes. Het is wellicht makkelijker om een keukenschaar gebruiken.
  4. Voeg de kruiden toe aan de kom met de rode paprika en komkommer.
  5. Snijd de avocado door de helft en snijd kleine blokjes in iedere helft. Lepel de blokjes avocado eruit en voeg dit ook toe aan je kom.
  6. Voeg de bruine linzen toe. Als je (bruine) linzen uit een pot gebruikt, spoel deze dan goed af.
  7. Voeg nu het citroensap toe aan de salade.
  8. Vouw de nori vellen in 3 tot 4 stukken en scheur ze elke keer na het vouwen. Voeg ze toe aan de salade.
  9. Voeg olie en witte peper toe en meng alles goed door elkaar.
  10. Serveer of bewaar in de koelkast voor later.