Mijn Favoriete Kruidenthee Recepten

Kruideninfusies (of kruidenthee) zijn één van mijn favoriete water variaties. Het is simpel uitgelegd water met een goede dosis voedende geneeskrachtige kruiden. In dit artikel deel ik vier kruideninfusies om het lichaam te ondersteunen: vrouwenondersteuning, immuunversterking, stressverlichtend en een beautyboost.

dit artikel is gesponsord door iHerb en bevat gelieerde links.

this article is also available in English:

English

Zolang ik me kan herinneren ben ik al geïnteresseerd in kruidenthee en de voordelen ervan. Pas na het lezen van een paar boeken over dit onderwerp werd mijn kruidenthee routine echt serieus. Er ging een nieuwe wereld voor me open en het lijkt wel alsof ik nu eindeloos mijn eigen recepten kan maken, afhankelijk van wat mijn lichaam nodig heeft.

Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator 7

Mijn Favoriete Kruidenthee Infusies

Ik moet eerlijk zeggen dat het niet zo eenvoudig is om biologische, gesneden en gezeefde kruiden van goede kwaliteit te vinden. Ik haalde mijn kruiden voorheen uit verschillende winkels en kon niet alle kruiden vinden die ik wilde gebruiken. Tot iemand me vertelde dat iHerb ook een grote selectie kruiden heeft. Hoe had ik daar niet aan kunnen denken, aangezien de naam … iHerb is?

Tegenwoordig koop ik al mijn theekruiden op iHerb. Ze bieden alle aan kruiden die ik zoek, het is biologisch, gesneden en gezeefd en goed geprijsd!

Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator 4 Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator 3 Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator 2

Waarom iHerb?

Al jaren ben ik een trouwe iHerb-fan. Vooral dit jaar was het zo een gemak om vanuit het comfort van mijn huis te kunnen bestellen wat ik nodig had. Ik vind de service bij iHerb geweldig, maar de grote verscheidenheid aan producten is de reden waarom ik steeds terugkom.

Een grote verscheidenheid aan producten betekent dat iHerb meer dan 30.000 natuurlijke producten heeft en naar meer dan 180 landen verzendt. De levering is extreem snel. Ook worden alle iHerb-producten verzonden vanuit geklimatiseerde distributiecentra om de kwaliteit van onze producten te waarborgen. Alles komt goed aan (niet beschadigd of verlopen), waar je ook woont.

Als ik een vraag heb, kan ik 24 uur per dag / 7 dagen per week contact opnemen met de klantenservice en als ik dat zou willen, zou ik 10 verschillende talen kunnen spreken en toch nog geholpen kunnen worden. Best cool, toch?

Klik hier om alles te lezen over de (snelle en goed geprijsde) verzendmethoden naar jouw land.

Mijn laatste bestelling was een prachtige, volledig theekruiden bestelling. Ben je benieuwd naar mijn bestelling? Klik dan hier voor mijn winkelwagentje.

iHerb behandelt hun klanten goed. Dus als je besluit om wat iHerb-boodschappen te doen, krijg je korting door te winkelen via deze link HIER.

Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator 5

Wat zijn goede theekruiden?

Hoewel thee vrij algemeen is, is de voedende werking van theekruiden dat niet. Ze zijn rijk aan mineralen en zitten boordevol vitamines die bij regelmatig gebruik onze gezondheid en immuniteit kunnen ondersteunen.

Enkele voorbeelden van voedzame theekruiden zijn brandnetel, haverstro en frambozenblaadjes.

Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator 9

Wat is het verschil tussen kruidenthee en kruideninfusies?

Er is beslist een verschil tussen een kop thee en een kruideninfusie. Het belangrijkste verschil is dat kruidenthee minder kruiden (planten) gebruikt en deze worden maximaal 20-30 minuten geweekt, maar vaak maar een paar minuten.

Kruideninfusies gebruiken meer kruiden en worden minstens 30 minuten en vaak een nachtje geweekt. Doordat de kruiden langere tijd doordrenkt zijn, komen alle geneeskrachtige bestanddelen, zoals de vitamines en mineralen, vrij uit de theekruid.

Thee is min of meer hetzelfde, maar dan een veel zachtere versie van een infusie.

Deze drankjes zijn als een superfood en een geweldige manier om ons lichaam van diepe ondersteuning te voorzien.

Thee Infusies of zogehete Decoctions (Afkooksels)

Een ander verschil is tussen kruidenthee infusies en afkooksels. Kruidenthee en kruideninfusies worden gemaakt met zogenaamde zachte kruiden, zoals bloemen, stengels en bladeren. Afkooksels daarentegen worden gemaakt door hardere kruiden zoals zaden, wortels, noten gedurende een bepaalde tijd in water op laag vuur te laten sudderen.

Nu we bijna alle verschillen weten (je hebt ook tincturen, siropen, capsules), laten we eens in mijn kleine wereldje van de kruidenthee en kruideninfusies duiken. Ik ben geen expert, dus aarzel niet om mij te corrigeren of mijn kennis aan te vullen in het commentaargedeelte onder dit artikel.

De kracht van theekruiden

In de kruidengeneeskunde worden dagelijkse kruidenbrouwsels beschouwd als super brouwsels en als een geweldige manier gezien om onze gezondheid en zelfs ons uiterlijk te ondersteunen (denk aan een mooie huid of sterker haar en nagels).

Van alle methoden zijn kruideninfusies mijn favoriete bereiding. Om de een of andere reden heb ik het gevoel dat het lang weken er echt voor zorgt dat ik kan profiteren van alle vitamines, mineralen en antioxidanten die de kruiden (bladeren en bloemen) te bieden hebben.

Bovendien denk ik dat het drinken van een kruidenthee infusie het voor mijn lichaam heel makkelijk maakt om alle voedingsstoffen op te nemen.

Ik las in een boek dat een kruidendokter adviseerde dat wanneer je de keuze hebt om te keizen tussen een kruidenthee infusie of water, je altijd voor een kruidenthee infusie moet gaan. Omdat kruideninfusies zijn als water, maar dan geladen met mineralen en vitamines. Een beker gevuld met diepe voeding.

“Omdat mineralen rotsachtig zijn, moeten we de celwanden openbreken om deze te bereiken. Om mineralen te winnen hebben we warmte, tijd en een royale hoeveelheid plantmateriaal nodig. ” – kruidkundige Susun Weed

Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator 12

Beauty boosting kruidenthee infusie

Een goede kruideninfusie kan beauty boosting zijn, vooral voor de huid, nagels en haar. Een brandnetelinfusie bevat een goede hoeveelheid B-vitamines, maar ook frambozenblad zit vol met mineralen.

Frambozenblad is mijn absolute favoriet voor een stralende huid, dikker haar en sterkere nagels. Vooral mijn haar lijkt dol te zijn op deze kruideninfusie. Even een kanttekening, ik drink het en was mijn haar er niet mee.

Als rozenknopblaadjes alleen voor uitwendig gebruik zijn, voeg ik ze graag toe aan mijn rozenwater of oliën. Ik koop een goedkoop rozenwater gemaakt om mee te koken en aan dat flesje voeg ik ongeveer 10-15 rozenknopjes toe. Dit zal het absoluut meest luxueuze rozenwater ooit creëren! Mijn huid kalmeert onmiddellijk en het voelt alsof ik een erg dure toner gebruik.Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator 8

Immuunversterkende kruideninfusies

Natuurlijk is er zoveel meer (medicinaal) dan alleen kruideninfusies voor schoonheid en huidverzorging alleen.

Mijn keukenkasten zitten vol met kruiden. Ik gebruik op bepaalde tijden specifieke theekruiden. Over het algemeen gebruik ik graag theekruiden die het immuunsysteem versterken, de stress verminderen of beauty boosting zijn.

Een immuunversterkende infusie is bijvoorbeeld met verse gember, citroensap en echinacea.

Een stressverlichtende infusie is vaak pure haverstro of een pure hibiscus infusie. Haverstro is erg krachtig om het zenuwstelsel te voeden en echt heerlijk kalmered als ik me gestrest voel. Sommige mensen zweren bij haverstro om als een baby te slapen.

Naar mijn mening is haverstro het meest bio beschikbaar. Het is één van mijn favoriete herstellende kruiden. Haverstro is echter het best bekend om zijn vermogen om het libido te verbeteren en de stemming in evenwicht te brengen. In de Auryuvedische geneeskunde wordt haverstro beschouwd als een tonic voor een lang leven. Maar het wordt ook beschouwd als een voedzaam drankje om het immuunsysteem en gezond haar en nagels te ondersteunen.

Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator 15

Zoals kruidendokter 7Song zegt: ‘haverstro is voor de persoon die maar doorgaat en zich moe voelt … of zich gewoon niet meer verbonden en uitgerust voelt, ongeacht hoeveel ze rusten …”

Een ander geweldige kruideninfusie is een frambozenbladinfusie (neem contact op met je huisarts als je zwanger bent). Dit kruid bevat veel antioxidanten en kan onze immuniteit versterken. Het is bekend als een ”vrouwenthee”, omdat het een energetisch drankje is voor de voortplantingsorganen. Over het algemeen bevat deze infusie vitamines en mineralen die gunstig zijn voor onze gezondheid, het immuunsysteem en cellulaire processen.

Brandnetel bevat grote hoeveelheden vitamines, mineralen en voedzaam groen chlorofyl. Het is ook een energiebooster en goed voor hart, haar en huid. Het is een favoriet onder kruidendokters met een diepe, rijke smaak.

Rozenblaadjes en rozenknoppen zijn geweldig om PMS gerelateerde symptomen te helpen en hebben antimicrobiële eigenschappen.

Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator 14

Hoe maak je kruidenthee infusies 

Voor een thee kun je het kruid gewoon 5-30 minuten in gekookt water laten trekken. Voor een infusie laat je de theekruiden in gekookt water trekken voor een paar uur of een nachtje. Een goede manier om dit te doen is door een pot te maken voordat je naar bed gaat. De volgende dag kun je dan genieten van een perfecte infusie met verbazingwekkende therapeutische effecten. Deze effecten zijn sterker dan bij het zetten van gewone thee met hetzelfde kruid.

Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator 6Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator 13

Pro brouwtips

  • Zorg ervoor dat je pot of mok hete kooktemperaturen aankan.
  • Gebruik een deksel terwijl je theekruiden aan het brouwen zijn. Dit is erg belangrijk om alle voeding in het water te krijgen.
  • Gebruik een Franse koffie pers om dit proces heel eenvoudig en niet rommelig te maken. Het maakt ook een gemakkelijk tweede brouwsel mogelijk (zij het verdund). Als je eenmaal een Franse pers hebt gebruikt, wil je nooit meer iets anders gebruiken. Het is zo makkelijk.
  • Voeg gerust extras toe zoals verse gember, citroensap, dadelstroop of gojibessen.
  • Als je een zomerversie wilt maken, voeg dan ijsblokjes en / of een scheutje koud bruisend water toe.
  • Ik gebruik graag maximaal 2-3 kruiden per keer.
  • Wees niet verlegen met hoeveel theekruiden je gebruikt. De onderstaande recepten zijn vrij zacht om mee te beginnen, maar ik pak mijn pot vaak behoorlijk vol met kruiden (een derde tot half vol).

Korting voor iHerb-klanten

Nieuwe en terugkerende klanten krijgen een KORTING op hun iHerb-bestelling zonder minimumaankoop door HIER te klikken. Als je mijn andere bestellingen en recepten van iHerb wilt zien, bekijk dan deze saladedressing recepten en deze 3 smoothierecepten met een boost eens.

Ik hoop dat mijn kruideninfusieritueel ook voor jou een ritueel gaat worden! Ik lees graag je feedback! Ik hoop ook dat dit artikel je heeft geïnspireerd om je eigen onderzoek te doen en de geweldige kruiden te proberen die verkrijgbaar zijn bij iHerb.

Best Favorite Herbal Tea Infusions HowTo Tea Benefits TheGreenCreator Pinterest

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
small glass of tea on a white marble cutting board next to a wooden spoon next to small plants with herbal teas

Mijn Favoriete Kruidenthee Infusies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Category: thee
  • Method: kokend water, Franse koffiepers

Description

Vier kruideninfusies om het lichaam te ondersteunen: vrouwenondersteuning, immuunversterking, stressverlichtend en een beauty boost. Ze zijn rijk aan mineralen en zitten boordevol vitamines die onze gezondheid kunnen ondersteunen.


Ingredients

Scale

De Beauty Kruidenthee Infusie

2-delig brandnetelblad
2 delen frambozenblad
1 deel goji-bessen (optioneel)

De Immuunversterkende Kruidenthee Infusie

2 delen echinacea purpurea
een paar plakjes verse gember
een paar druppels citroensap

De Stressverlichtende Kruidenthee Infusie

2 delen haver stro
2-delig brandnetelblad

Of 1 deel hibiscus
met vers citroensap naar smaak

De Vrouwenondersteundende Kruidenthee Infusie

2 delen frambozenblad
2-delig brandnetelblad


Instructions

Voor bijvoorbeeld De Beauty Kruidenthee Infusie voor ongeveer 1 kopje (300 ml), voeg 4 eetlepels brandnetelblad, 4 eetlepels frambozenblad en 2 eetlepels gojibessen toe.

Pas deze afmetingen eenvoudig aan voor een sterker brouwsel of een grotere / kleinere portie. Voor een sterker brouwsel gebruik ik dezelfde hoeveelheden maar dan voor een kleinere kop. Breng water aan de kook en giet over de kruiden in de pot.

Ik gebruik hiervoor altijd een Franse koffiepers, omdat dit het proces buitengewoon makkelijk en effectief maakt.

Dek de pot af met een deksel en laat een paar uur of een nachtje trekken. Duw de deksel van de Franse koffiepers langzaam naar beneden om de kruiden te persen en serveer.

Je kunt veilig 2-3 kopjes per dag drinken.

Drink voordat de dag voorbij is en maak een nieuwe voor de volgende ochtend.

Tip
Als je de pot eenmaal hebt opgemaakt, heb je dus een Franse koffiepers met kruiden op de bodem van de pot. Ik voeg gewoon meer kokend water toe en geniet van een verdunde kruideninfusie, meer als een thee. Zo gaat er niets verloren en haal je zeker alle voeding uit de kruiden.


Notes

De kruideninfusie zal (natuurlijk) koud zijn als het enkele uren heeft geweekt. Ik vind het niet erg om thee op kamertemperatuur te drinken, maar als je liever een warm drankje drinkt voeg dan een scheutje kokend water toe aan je kopje voordat je het serveert of verwarm het op het fornuis zodat je thee heet is.

Als je coeliakie of een ernstige glutenintolerantie hebt, wees dan voorzichtig met haverstro, aangezien er een kans op glutenbesmetting bestaat.

Als je een medische aandoening hebt of als je zwanger bent, raadpleeg dan je arts eerst.

The Green Creator en de inhoud is niet bedoeld om welke ziekte dan ook te behandelen, diagnosticeren, genezen of te voorkomen. Al het materiaal op The Green Creator is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden. Vraag altijd advies aan je arts of een andere gekwalificeerde zorgverlener voordat je deze kruiden gaat proberen.

Alle foto’s en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik mijn foto’s niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Dank je!

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.