Rooibos Latte (en plantaardige melk opschuimen)

Rooibos latte is mijn nieuwste favoriete drankje. Dit drankje is heerlijk warm of koud geserveerd. Dit recept is de simpele, snelle warme versie waar je ook perfect later op de dag/ in de avond van kunt genieten, omdat deze thee cafeïnevrij is.

this recipe is also available in English:

English

linkjes in deze post zijn Amazon of Bol affiliate linkjes naar producten die ik aanbeveel

Ben jij meer van de koffie of van de thee? Ik ben niet van de koffie. En als ik dan toch koffie bestel dan vraag ik om zo een enorme hoeveelheod plantaardige melk erin dat je het nog nauwelijk koffie kunt noemen. Ik ben wel gek op mijn theetjes, Dandy Blend ensoms ook paddenstoelen (cacao) drankjes. Maar een recente ”ontdekking” is rooibos latte, een heerlijke cafeïnevrije thee. Ik vind de rooibos thee van Yogi Tea (niet gesponsord) het lekkerst of losse rooibos thee. Het is heerlijk met wat vanille en warme melk. Oh, en ik kan niet wachten om binnenkort de ijs thee versie te maken!

Dit rooibos latte recept is eenvoudig, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt met lekker veel opgeschuimde melk en extra ingrediënten zoals kaneel, kardemom, dadel siroop en vanille.

Wist je dat…

Rooibos eigenlijk een kruid uit Zuid-Afrika is en het betekent ”rode struik”. Rooibos bevat geen cafeïne, waardoor het een geweldig drankje is voor de avond. Het bevat ook heel weinig tannine en dat zorgt ervoor dat deze thee niet bitter wordt ook al laat je het lang trekken. 

Hoe je plantaardige melk kunt opschuimen

Ik heb twee manieren gevonden om plantaardige melk elke keer weer goed op te schuimen:

  1. De truc om elke plantaardige melk flink op te schuimen, ontdekte ik per toeval en het is super eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de melk opschuimen in een aparte glas/mok die koud is. Je kunt het glas in de koelkast of vriezer zetten, maar voor een zachte schuim houd ik mijn glas een tijdje onder koud stromend water. Giet dan de melk erin, schuim met een melkopschuimer en serveer of schenk het over je rooibos thee. Voor deze methode moet je thee erg heet zijn, omdat de melk je drankje een beetje zal afkoelen. Ik vind dit de snelste en meest effectieve manier om melk te schuimen.
  2. Natuurlijk kun je in plaats daarvan de warme methode volgen, maar daarbij heb je wel een pannetje nodig en soms is dat gewoon te veel moeite voor een snel en simpel drankje. Voor deze methode verwarm je de melk in een pannetje (loop niet weg). Laat sudderen en roer terwijl het warm wordt. Zodra de melk warm is, gebruik je een melkopschuimer om schuim te maken. Wellicht heb je niet zo snel een stevige schuim zoals bij de koude methode, maar wees geduldig.

Dit is de melkopschuimer die ik momenteel gebruik en ik ben er behoorlijk gek op!

Als jij een andere methode kent om een heerlijke dikke melkschuim te maken, laat het me weten! Ik zie ook graag je eigen thee latte creatie terug op Instagram of Facebook dus vergeet niet me te taggen #thegreencreator! 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rooibos Latte

Rooibos Latte

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 1 min
  • Total Time: 6 mins
  • Yield: 1 1x
  • Category: thee, drink, warm, ijsthee
  • Cuisine: vegan, zuivelvrij, lactosevrij, plantaardig

Description

Rooibos latte is een heerlijk drankje, warm of koud geserveerd. Dit recept is de simpele, snelle warme versie waar je ook perfect later op de dag/ in de avond van kunt genieten, omdat deze thee cafeïnevrij is.


Ingredients

Scale
  • 1 kopje kokend water
  • 12 theelepels losse rooibos thee of 1 theezakje rooibos thee
  • 1/2 theelepel(s) vanille-extract (optioneel)
  • 1/2 kopje plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 1 theelepel dadel pasta
  • Optioneel: gemalen kaneel en kardemom

Instructions

  1. Voor de koude opschuim methode:
  2. Kook een kopje water. Plaats het theezakje in het water en laat het ongeveer 5 minuten trekken.
  3. Voeg dadel pasta, kaneel, kardemom en vanille-extract toe. Roer door.
  4. Bereid een koude glas voor. Voeg de melk toe in de koude glas en schuim met een melkopschuimer.
  5. Voeg de opgeschuimde melk toe aan je rooibosthee.
  6. Voeg nog wat extra kaneel toe op de melk schuim.