Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
small glass of tea on a white marble cutting board next to a wooden spoon next to small plants with herbal teas

Mijn Favoriete Kruidenthee Infusies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Category: thee
  • Method: kokend water, Franse koffiepers

Description

Vier kruideninfusies om het lichaam te ondersteunen: vrouwenondersteuning, immuunversterking, stressverlichtend en een beauty boost. Ze zijn rijk aan mineralen en zitten boordevol vitamines die onze gezondheid kunnen ondersteunen.


Ingredients

Scale

De Beauty Kruidenthee Infusie

2-delig brandnetelblad
2 delen frambozenblad
1 deel goji-bessen (optioneel)

De Immuunversterkende Kruidenthee Infusie

2 delen echinacea purpurea
een paar plakjes verse gember
een paar druppels citroensap

De Stressverlichtende Kruidenthee Infusie

2 delen haver stro
2-delig brandnetelblad

Of 1 deel hibiscus
met vers citroensap naar smaak

De Vrouwenondersteundende Kruidenthee Infusie

2 delen frambozenblad
2-delig brandnetelblad


Instructions

Voor bijvoorbeeld De Beauty Kruidenthee Infusie voor ongeveer 1 kopje (300 ml), voeg 4 eetlepels brandnetelblad, 4 eetlepels frambozenblad en 2 eetlepels gojibessen toe.

Pas deze afmetingen eenvoudig aan voor een sterker brouwsel of een grotere / kleinere portie. Voor een sterker brouwsel gebruik ik dezelfde hoeveelheden maar dan voor een kleinere kop. Breng water aan de kook en giet over de kruiden in de pot.

Ik gebruik hiervoor altijd een Franse koffiepers, omdat dit het proces buitengewoon makkelijk en effectief maakt.

Dek de pot af met een deksel en laat een paar uur of een nachtje trekken. Duw de deksel van de Franse koffiepers langzaam naar beneden om de kruiden te persen en serveer.

Je kunt veilig 2-3 kopjes per dag drinken.

Drink voordat de dag voorbij is en maak een nieuwe voor de volgende ochtend.

Tip
Als je de pot eenmaal hebt opgemaakt, heb je dus een Franse koffiepers met kruiden op de bodem van de pot. Ik voeg gewoon meer kokend water toe en geniet van een verdunde kruideninfusie, meer als een thee. Zo gaat er niets verloren en haal je zeker alle voeding uit de kruiden.


Notes

De kruideninfusie zal (natuurlijk) koud zijn als het enkele uren heeft geweekt. Ik vind het niet erg om thee op kamertemperatuur te drinken, maar als je liever een warm drankje drinkt voeg dan een scheutje kokend water toe aan je kopje voordat je het serveert of verwarm het op het fornuis zodat je thee heet is.

Als je coeliakie of een ernstige glutenintolerantie hebt, wees dan voorzichtig met haverstro, aangezien er een kans op glutenbesmetting bestaat.

Als je een medische aandoening hebt of als je zwanger bent, raadpleeg dan je arts eerst.