Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Smoothies, Juices & Drinks

Frambozen Smoothie

Deze romige, dikke en kleurrijke frambozen smoothie is een heerlijk ontbijt of dessert. Vol met smaak, veganistisch, van nature glutenvrij en voedzaam. Met minder dan 10 simpele en gezonde ingrediënten.

 

this recipe is also available in English:

🇺🇸 English

  

linkjes in dit artikel/recept zijn affiliatie linkjes

Raspberry Smoothie Bowl in a white bowl topped with mint leaves, nuts, jam and coconut flakes next to fresh mint leaves on a wooden backdrop
 

Nu het weer warmer wordt, zijn romige, dikke smoothie recepten weer een serieuze optie. Deze Frambozen Smoothie is een heerlijk recept, al zeg ik het zelf. Het is niet een gewone banaan frambozen smoothie die je misschien eerder hebt geprobeerd, aangezien deze smoothie dikker en romiger is door de cashewnoten en yoghurt. Dik, romig en boordevol smaak!

Met minder dan 10 gezonde ingrediënten is deze smoothie een perfect ontbijtje, snack of zelfs toetje.

Als je me op Instagram volgt, heb je misschien al gemerkt dat ik de grootste frambozenfan ben. Ik eet wekelijks een goede hoeveelheid bessen. Ik HOUD van frambozen als tussendoortje en voeg vaak veel te veel frambozen toe aan dit havermout recept (dit is mijn standaard ontbijt).

Ingredients Raspberry Smoothie Bowl on a wooden backdrop

INGREDIËNTEN VOOR FRAMBOZEN SMOOTHIE

Bevroren frambozen: hoe graag ik ook wil dat al mijn favoriete bessen het hele jaar door in het seizoen zijn, is dat helaas niet het geval. Ik ben gewend dat mijn vriezer dus altijd vol zit met allerlei soorten bessen. Het is dan ook geen verrassing dat ik bevroren frambozen gebruik voor mijn smoothies.

Bevroren (biologische) bessen zijn handig, betaalbaar en het hele jaar door verkrijgbaar. Ze zijn diepgevroren als ze mooi rijp zijn, waardoor dit een gemakkelijke en betaalbare aanvulling is op iedere smoothie.

Maar als frambozen echt niet jouw ding zijn, maak je geen zorgen. Dit recept werkt ook heel goed met andere bessen. Dus als frambozen bijvoorbeeld te zuur voor je zijn, probeer dan in plaats daarvan zoete aardbeien, bosbessen of zelfs gojibessen. Bevroren of vers. Persoonlijk ben ik ook gek op (bevroren) kersen.

Voor welke bessen je ook gaat, deze smoothie zit vol met vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten.

Ingredients Raspberry Smoothie Bowl in a blender with a white tile backdrop

Bevroren bananen: wanneer je bananen invriest, creëren ze een onweerstaanbare romigheid als je ze gaat blenden. Maar als deze frambozen smoothie te koud voor je is, sla dan de bevroren bananen over en gebruik in plaats daarvan verse bananen. Je smoothie is misschien minder dik, maar nog wel romig en niet zo koud meer.

Plantaardige yoghurt: yoghurt is geweldig om de smaken in balans te brengen, maar het helpt ook om alles met elkaar te blenden. Gebruik minder yoghurt voor een nog dikkere smoothie, of meer voor een dunnere consistentie.

Sinaasappel- en limoen sap: het sap van de limoen en sinaasappel zijn een frisse toevoeging aan deze smoothie. Ze helpen niet alleen om de smoothie te blenden, maar ze creëren ook de perfecte balans tussen zuur en zoet in dit recept.

Cashewnoten: ze voegen wat romigheid en gezonde vetten toe aan deze smoothie. Ook de smaakcombinatie van cashewnoten en frambozen is gewoonweg heerlijk.

Kaneel: een kleine truc die ik graag gebruik als ik een koude smoothie maak (koud qua temperatuur en koud qua ingrediënten) is om een verwarmende specerij toe te voegen, zoals kaneel. Het is ook erg lekker met een subtiel zoete smaak.

Zoetheid: Medjool dadels zijn een heerlijke manier om een beetje natuurlijke zoetheid aan elke smoothie toe te voegen. Voel je vrij om in plaats daarvan een siroop te gebruiken, zoals ahornsiroop of dadelsiroop. Maar ook kokossuiker zou een goede optie zijn voor dit recept.

Verse munt: een volledig optioneel ingrediënt, maar zo lekker en vers!

Deze smoothie is (net als alle andere smoothierecepten) erg vergevingsgezind, dus voeg gerust je eigen smoothie-superfoods toe. Enkele suggesties zijn hennepzaden chiazaden, lijnzaad, vegan eiwitpoeder, havermout, rauwe cacaopoeder of bladgroenten.

Raspberry Smoothie Bowl in a white bowl topped with mint leaves, nuts, jam and coconut flakes next to two teaspoons on a wooden backdrop and a small bowl with raspberry smoothie

HOE MAAK JE DE BESTE FRAMBOZEN SMOOTHIE 

Om deze frambozen smoothie te maken hoef je alleen maar het volgende te doen:

  1. Combineer alle ingrediënten en voeg toe aan een krachtige blender
  2. Blend tot je een gladde massa hebt, serveer en geniet!

Ik heb dit recept zowel in een krachtige blender als in een persoonlijke (kleinere) blender gemaakt. Als je problemen hebt om dit in een kleine (persoonlijke) blender te blenden, probeer dan de kom een beetje te schudden om de ingrediënten te verplaatsen of voeg meer sinaasappelsap of yoghurt toe om de blender te helpen. Dit zou alles redelijk goed moeten kunnen blenden.

Ik hoef je niet te vertellen dat deze smoothie vezels en antioxidanten bevat. Het is rijk, verzadigend en romig en totaal onweerstaanbaar. Het is zelfs zo lekker dat je dit ook als toetje kunt serveren.

WAAROM JE DEZE FRAMBOZEN SMOOTHIE MOET PROBEREN

Je kunt het serveren als ontbijt, tussendoortje of zelfs als toetje, want zo lekker is het. Een andere reden is dat de combinatie van ingrediënten zo lekker is!

Frambozen zijn zoet, maar hebben een scherpe ondertoon. Dus de combinatie met sinaasappelsap en dadels laat de zoetheid in de frambozen echt knallen. Dit wordt ook in evenwicht gehouden door de limoen en yoghurt. De yoghurt en cashewnoten maken deze smoothie ook smeuïg en dik.

En hoewel deze smoothie koud is, zorgt de toevoeging van een verwarmende specerij zoals kaneel voor een heerlijk contrast waardoor deze smoothie onweerstaanbaar wordt.

Ten slotte, als frambozen echt niet jouw ding zijn, probeer dan dit recept met bosbessen, aardbeien of bramen.

Met minder dan 9 ingrediënten en 10 minuten om te bereiden, kan dit recept ongeacht het seizoen worden gemaakt.

HOE SERVEER JE EEN FRAMBOZEN SMOOTHIE

Deze smoothie kan gemakkelijk geserveerd worden als snel ontbijtje, of als tussendoortje halverwege de ochtend, maar het is ook een heerlijk toetje. Als dessert zou ik aanraden om het te serveren met een scheutje ahornsiroop (of dadelsiroop) en een klein beetje zout, om alle smaken te versterken. Je kunt je dessert ook afwerken met wat fijngehakte pure veganistische chocolade.

Met een paar kleine aanpassingen creëer je het perfecte fruitige bessendessert in minder dan 10 minuten met minder dan 10 ingrediënten.

Raspberry Smoothie Bowl in a white bowl topped with mint leaves, nuts, jam and coconut flakes with a spoon on a wooden backdrop and a small bowl with raspberry smoothie

FRAMBOZEN SMOOTHIE TOPPINGS

Afhankelijk van wanneer je deze smoothie serveert, zijn er eindeloze toppings mogelijk.

Voor het ontbijt of als tussendoortje houd ik het graag relatief simpel, door wat noten, zaden, kokosvlokken, gepofte quinoa en misschien wat jam toe te voegen aan mijn kommetje. Een notenboter is ook een heerlijke toevoeging. En natuurlijk zijn meer frambozen altijd een goed idee als topping.

Als toetje zijn meer zoetheid (ahornsiroop) en chocolade een heerlijke topping. Maar ook verkruimelde vegan koekjes kunnen als dessert een leuke topping zijn voor dit recept.

Op zoek naar meer bessen- of smoothierecepten?

Als je net als ik een grote (rasp) bessenliefhebber bent, MOET je dit recept gewoon proberen. Laat me in de reactie hieronder weten wat je ervan vindt. En als je een meisje blij wilt maken, laat me dan een sterbeoordeling achter! Als je dit recept maakt en het deelt op Facebook of Instagram, vind ik het geweldig als je me tagt @thegreencreator + #thegreencreator

Raspberry Smoothie Bowl in a white bowl topped with mint leaves, nuts, jam and coconut flakes next to two teaspoons on a wooden backdrop and a small bowl with raspberry smoothie

Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon
Raspberry Smoothie Bowl in a white bowl topped with mint leaves, nuts, jam and coconut flakes next to fresh mint leaves on a wooden backdrop

Frambozen Smoothie

  • Author: Bianca
  • Cook Time: 5
  • Total Time: 5
  • Yield: 2 1x
  • Category: ontbijt
  • Method: blender
  • Cuisine: Amerikaans
  • Diet: Vegan

Description

Deze romige, dikke en kleurrijke frambozen smoothie is een heerlijk ontbijt of dessert. Vol met smaak, veganistisch, van nature glutenvrij en voedzaam. Met minder dan 10 simpele en gezonde ingrediënten.


Ingredients

Scale
  • 2 bevroren bananen
  • 125 gr (1 kopje) bevroren frambozen
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • sap van een halve limoen
  • 50 ml plantaardige yoghurt
  • 2 ontpitte Medjool-dadels of 2 el ahornsiroop
  • 37 gr cashewnoten
  • 1/2 theelepel kaneel
  • een paar verse muntblaadjes (optioneel)

Toppings (optioneel):

  • cashew boter
  • frambozenjam
  • frambozen
  • muntbladeren
  • verkruimelde veganistische koekjes of gehakte donkere chocolade (als dessert)
  • geraspte kokos
  • gepofte quinoa of gepofte amarant

Instructions

  1. Schil bananen, was en droog de bessen als je verse bessen gebruikt.
  2. Voeg alle ingrediënten toe aan een blender. Gebruik minder yoghurt voor een dikkere smoothie, of meer voor een dunnere consistentie.
  3. Blend 30 seconden op hoog of tot je een gladde en romige massa hebt.
  4. Giet in een kom en serveer koud.
  5. Voeg toppings toe zoals je wilt of serveer zoals het is.

Notes

Zoete opties: deze smoothie is redelijk zoet; als je het minder zoet wilt maken, gebruik dan minder of geen Medjool dadels.

Keywords: smoothie, frambozen, ontbijt, dessert, bessen,

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe rating

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Read previous post:
    log of marzipan on white marble with one slice cut
    Zelf Marsepein Maken (Amandelspijs)

      Ik weet zelf maar al te goed hoe populair marsepein in Nederland en Duitsland is. Persoonlijk vind ik dit...

    Close