Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Raspberry Smoothie Bowl in a white bowl topped with mint leaves, nuts, jam and coconut flakes next to fresh mint leaves on a wooden backdrop

Frambozen Smoothie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Cook Time: 5
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: ontbijt
  • Method: blender
  • Cuisine: Amerikaans
  • Diet: Vegan

Description

Deze romige, dikke en kleurrijke frambozen smoothie is een heerlijk ontbijt of dessert. Vol met smaak, veganistisch, van nature glutenvrij en voedzaam. Met minder dan 10 simpele en gezonde ingrediënten.


Ingredients

Scale
  • 2 bevroren bananen
  • 125 gr (1 kopje) bevroren frambozen
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • sap van een halve limoen
  • 50 ml plantaardige yoghurt
  • 2 ontpitte Medjool-dadels of 2 el ahornsiroop
  • 37 gr cashewnoten
  • 1/2 theelepel kaneel
  • een paar verse muntblaadjes (optioneel)

Toppings (optioneel):

  • cashew boter
  • frambozenjam
  • frambozen
  • muntbladeren
  • verkruimelde veganistische koekjes of gehakte donkere chocolade (als dessert)
  • geraspte kokos
  • gepofte quinoa of gepofte amarant

Instructions

  1. Schil bananen, was en droog de bessen als je verse bessen gebruikt.
  2. Voeg alle ingrediënten toe aan een blender. Gebruik minder yoghurt voor een dikkere smoothie, of meer voor een dunnere consistentie.
  3. Blend 30 seconden op hoog of tot je een gladde en romige massa hebt.
  4. Giet in een kom en serveer koud.
  5. Voeg toppings toe zoals je wilt of serveer zoals het is.

Notes

Zoete opties: deze smoothie is redelijk zoet; als je het minder zoet wilt maken, gebruik dan minder of geen Medjool dadels.