Description
Een heerlijke versie van een favoriete feestdagen recept. Cranberry saus met appel, dadels en sinaasappel.
Ingredients
Scale
- 8 Medjool dadels, ontpit
- sap van 1 sinaasappel
- ¼ kopje water
- een kaneelstokje
- ongeveer 2½ kopjes veenbessen
- 1 eetlepel sinaasappelschil
- 1 middelgrote appel, in blokjes gesneden
Instructions
- Week de dadels ’s nachts in sinaasappelsap (een paar uur is ook al genoeg bij haast).
- In een blender of keukenmachine, blend je de dadels met het sap en het water.
- Zet de dadel mengsel in een grote pan met de veenbessen. Kook op hoog vuur gedurende 5 minuten met het kaneelstokje en de appel erbij. Roer voortdurend en stamp het fruit een beetje fijn. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Voeg meer water toe als nodig is, het mengsel moet dik blijven, zoals dikke appelmoes. Haal van het vuur.
- Verwijder het kaneelstokje en plaats het mengsel in een blender en mix tot een gladde massa. Als je wilt, kun je alles (of een gedeelte) niet blenden, zoals ik deed. Ik heb alleen de helft gepureerd.
- Zet opzij om af te laten koelen en bewaar in de koelkast. Deze saus is echter ook heerlijk warm geserveerd!