Mijn Ervaring Met Frownies Gezichtspleisters

Heb je ooit gehoord dat je moet stoppen met fronsen of in je gezicht wrijven anders krijg je rimpels? Denk aan Frownies gezichtspleisters als het tegenovergestelde van dat.

this article is also available in English:

English

Dit artikel bevat Amazon links. Als Amazon Associate verdien ik met verwante aankopen. Lees er hier meer over

Deze old-school beauty pleisters, ook wel bekend als Frownies gezichtspleisters, zijn mijn nieuwste anti-aging beauty-hack. De tijd voor mij om met Botox te beginnen was waarschijnlijk al 10 jaar geleden, maar ik heb persoonlijk een probleem met Botox. Ik heb echter geen probleem om lijntjes en rimpels op een natuurlijke manier te verzachten. Als zodanig begon ik wat onderzoek te doen om gracieus ouder te worden en ik kwam uit op etherische oliën en wat een erg populaire anti-verouderings gezichtspleister blijkt te zijn, ook wel bekend als Frownies. Wat zijn Frownies en werken Frownies?

Wat zijn Frownies Gezichtspleister?

Frownies zijn gezichtspleisters: ze zijn goedkoop (goedkoper dan een salonbehandeling), veganistisch, dierproefvrij, pijnloos en niet invasief. En wat blijkt? Deze schoonheidspleisters zijn niets nieuws.

De pleisters hebben verschillende vormen voor verschillende delen in het gezicht. Alle pleisters zijn gemaakt van een stijf, dun soort papier. De pleisters reageren met water en worden naarmate ze opdrogen harder. Dit zorgt voor een stijve pleister die de gezichtsspieren weerhoudt van fronsen, loensen en andere repetitieve bewegingen in het gezicht die kunnen bijdragen aan rimpels en fijne lijntjes.

Het heeft hetzelfde effect als Botox, maar dan aan de buitenkant van het gezicht. Dus in plaats van de spier te injecteren om het tijdelijk te verlammen, werken Frownies aan de buitenkant door de spieren te trainen en door de gezichtsbewegingen te beperken.

Frownies werden rond 1889 uitgevonden, maar zijn al decennia lang een Hollywood-geheim. Tot op de dag van vandaag, zelfs met de toenemende populariteit van Botox en gezichtsvullers, zijn er beroemdheden die ervoor kiezen om een Botox-vrije levensstijl te leiden en een natuurlijke benadering van huidverzorging kiezen met een plantaardig huidverzorgingsregime en gezichtspleisters.

Onder de toegewijde fans van gezichtspleisters zijn Marlene Dietrich, Rashida Jones, Raquel Welch en Rene Russo. Het feit dat ze nog steeds worden verkocht met nog steeds positieve recensies, zou al veel moeten zeggen. Toch was ik niet direct enthousiast om deze pleisters te proberen.

Ik was er bijvoorbeeld van overtuigd dat ik ’s nachts toch niet zo vaak frons… Voor het gemak negeerde ik het feit dat ik elke nacht mijn gezicht tegen een kussen druk (zelfs een zijdenkussen) en daarmee toch wel degelijk mijn gezicht beweeg.

Waarom ben ik begonnen met het gebruik van Frownies

Ik heb nooit Botox of iets invasief in mijn gezicht willen gebruiken. Eerlijk gezegd zou ik drie artikelen kunnen schrijven waarom ik persoonlijk anti-Botox ben, maar dat is niet het doel van dit artikel.

Dat gezegd hebbende, ben ik een voorstander van gracieus en natuurlijk ouder worden. Ik vind rimpels en lijntjes niet erg, maar als ik ze kan wegwerken of de lijntjes en rimpels op een natuurlijke, niet-invasieve manier kan verzachten ben ik één en al oor.

Hoe meer ik las over Frownies gezichtspleisters en het idee erachter, hoe meer ik me realiseerde dat Frownies eigenlijk een herstellende, maar ook preventieve huidverzorging in één is. Het kan een snelle oplossing zijn, omdat de pleisters vanaf de eerste dag een zeer gladmakend effect hebben (zij het slechts voor een paar uur). Maar als je ze consequent gebruikt, zijn deze pleisters pure spiertraining. De pleisters trainen je spieren om geen herhalende bewegingen te maken die rimpels veroorzaken (en dieper maken), zoals fronsen.

Als gevolg hiervan zullen de gezichtsspieren deze gezichtsuitdrukkingen minder intens maken, zelfs als je de pleisters niet draagt. Nu voel ik wanneer ik begin te fronsen en mijn gezicht ontspant automatisch. En ’s nachts heeft mijn voorhoofd niet eens de kans om te fronsen.

Maar het effect van ”hard pleister papier” overtuigde me niet direct. Totdat ik in het echt een Frownie-gebruiker ontmoette! Een 52-jarige dame om precies te zijn. Zowel zij als haar 75-jarige moeder gebruiken Frownies gezichtspleisters al jaren iedere avond en ik kon mijn ogen echt niet geloven. Ze heeft geen enkele lijn op haar voorhoofd. Al haar gezichtsspieren werken gewoon, maar de huid op haar voorhoofd is zo glad.

Ik kocht het jaar voordat ik haar ontmoette een doosje met Frownies-gezichtspleisters, maar sinds die dag gebruik ik het nu al 5 maanden elke nacht.

two Frownies facial patches on hand palm

Frownie Ingrediënten

Ik zal er geen doekjes om winden, Frownies zien er niet indrukwekkend uit. Ze zien er eigenlijk best goedkoop uit. De pleisters zijn gemaakt van natuurlijk ongebleekt bruin kraftpapier met lijm gemaakt op basis van dextrine (maïs).

Volgens Frownies laat het papier de huid ’s nachts ademen en herstellen terwijl je slaapt.

De pleisters zijn er in verschillende vormen en maten, maar ze doen allemaal hetzelfde en je kunt het papier in een bepaalde vorm knippen als je een specifieke plek wilt aanpakken.

Er wordt geen siliconen, plastic of iets anders gebruikt dat de huid zou kunnen irriteren.

Frownies gezichtspleisters moeten aan je huid blijven plakken, dus er zit een soort lijmachtige substantie aan één kant van de pleister. Dit kleeft niet tenzij het in contact komt met een vloeistof (zoals rozenwater of water). De op dextrine gebaseerde kleefstof (lijm) is ook hypo-allergeen en wordt ook door glutengevoelige mensen gebruikt.

Maar zoals met alles raadt ook Frownies aan om een pleister op je pols te testen als je een zeer gevoelige huid hebt. Zo kun je zien of je huid op enige wijze reageert.

Hoe werken Frownies Gezichtspleisters?

De beauty pleisters houden de huid langdurig strak. Dit ontspant diepe rimpels en voorkomt fronsen.

Je kunt het overdag een paar uur dragen, maar het is beter en makkelijker om ze gewoon ’s nachts te dragen.

Ik heb (nog) niet echt diepe rimpels, maar wel fijne lijntjes (horizontaal) op mijn voorhoofd. En ook heb ik geen zogeheten elf (twee verticale lijnen tussen de wenkbrauwen). Maar wat een verschil maakt het toch voor mijn huid als ik deze pleisters ’s ochtends verwijder! Ik heb dan een huid als een tiener en vrijwel GEEN lijntjes.

Gedurende de dag komen de lijntjes langzaam terug, maar na enkele weken en maanden zijn de spieren getraind. Het is vervelend om toe te geven, maar deze ogenschijnlijk eenvoudige papieren pleisters werken! Dus, JA, ik draag ze met plezier.

Hoe Gebruik Je Frownies

Het aanbrengen van Frownies duurt letterlijk een minuut. Elk doosje bevat 144 afzonderlijke pleisters en ik gebruik 2 pleisters per nacht. Maar ik zal dit binnenkort waarschijnlijk verhogen tot 4 om een grotere plek op mijn voorhoofd te kunnen bedekken.

stap 1.

Ik maak mijn gezicht schoon. Daarna maak ik de bovenkant van mijn wijsvinger nat en wrijf ik over de achterkant van de Frownie. Vervolgens wacht ik een paar seconden.

stap 2.

Vervolgens plaats ik de Frownie met de hoek naar beneden richtend tussen mijn wenkbrauwen direct op de lijntjes. Terwijl ik dit doe, houd ik de huid zachtjes strak en lichtjes omhoog en plaats de vochtige pleister tussen mijn wenkbrauwen op mijn voorhoofd. Dan doe ik hetzelfde met een andere pleister die ik boven de eerste plaats, maar deze plaats ik met de hoek omhoog gericht. Ik druk er zachtjes op gedurende ongeveer 5 seconden zodat de lijm een beetje droogt. En dat is het. Nou, je moet dit wel elke avond doen.

Je kunt er ook voor kiezen om het maar een paar uur te dragen, maar daar heb ik geen ervaring mee aangezien ik het zoals de meeste mensen ’s nachts draag.

Verder is het good om te weten dat je geen crème of iets anders kunt gebruiken onder een Frownie. De huid moet droog en schoon zijn. Dit betekent dat ik geen crèmes of oliën gebruik op dat deel van mijn gezicht in de avond.

Daarna breng ik dus een vochtinbrengende crème aan alleen op de rest van mijn gezicht en ga ik naar bed voor mijn schoonheidsslaapje. Letterlijk.

Pas we wel even mee op dat je Frownies niet op de wenkbrauwen of in de haarlijn aanbrengt en bewaar ze op een koele en droge plaats. Als ze eenmaal nat zijn geworden en opdrogen, kun je ze niet meer gebruiken.

little pile Frownies facial patches on a white backdrop in front of Frownies pink box

Waarom ik Frownies alleen op mijn voorhoofd gebruik

Als je serieus geïnteresseerd bent in Frownies gezichtspleisters en het eens wilt proberen, raad ik je aan om naar het beoordelingsgedeelte van dit product op Amazon te gaan. Er zijn tal van voor en na foto’s en beweringen zoals ”Ik ben 52 met een blanke huid en een ernstig uitziend voorhoofd. Ik zie er altijd serieus of boos uit op foto’s. Oh, ik wou dat ik deze tien jaar geleden was gaan gebruiken! Het geld dat ik had kunnen besparen op botox!’’

Wat me echter is opgevallen, is dat de meeste vrouwen deze pleister alleen op hun voorhoofd gebruiken. Ik doe hetzelfde. Ik heb geprobeerd de andere vormen te gebruiken voor verschillende delen in mijn gezicht en ik haatte het. Ze doen hun werk, maar het voelt gewoon te ongemakkelijk voor mij en het onderbreekt zelfs mijn slaap. Midden in de nacht (terwijl ik droomde!) probeerde ik de pleisters naast mijn ogen en mond te verwijderen. Ik lach hardop terwijl ik dit nu type, maar dat is waar ik de grens trek in mijn zoektocht naar natuurlijke anti-verouderingsproducten.

Een pleister op het voorhoofd is een heel andere ervaring. Ik voel het niet, het stoort me niet en ik vind het echt heerlijk om het ’s ochtends van mijn huid te scheuren.

Resultaten Frownies Gezichtspleisters

De eerste paar weken dacht ik niet veel aan deze pleisters en nam ik ook niet de moeite om te kijken of ik al resultaten had geboekt. Ik had toch al een doosje gekocht en omdat ze zo gemakkelijk te gebruiken zijn, bleef ik ze gebruiken. Ik kan niet beginnen uit te leggen hoe fijn ik het vind om de pleisters te verwijderen. Ik scheur ze af en het is meer dan bevredigend. Ik verwijder de pleisters, zie een glad voorhoofd en een paar uur later zag ik eigenlijk weer geen verschil.

Maar ik wilde dat doosje leegmaken.

Het is geen verrassing dat de huid glad is en eventuele lijntjes verdwenen zijn. De onmiddellijke en tijdelijke effecten van deze pleisters zijn duidelijk. Dus als je op zoek bent naar een snelle oplossing voor een leuk evenement, dan werken Frownies.

Frownies patch on forehead before and after

Wat zijn de voordelen op de lange termijn?

Ik was toegewijd om dat kleine roze doosje met pleisters op te maken. Ik heb ook in gedachten gehouden dat Frownies aanbeveelt om de pleisters minimaal drie weken te gebruiken voordat je enig resultaat begint te zien. Ik heb na drie weken geen resultaten gezien. Of misschien was er een verbetering, maar aangezien ik het niet echt heb gevolgd met voor- en na foto’s en omdat mijn huid niet bedekt is met fijne lijntjes, heb ik misschien niets van een grote verandering meegemaakt.

Pas na ongeveer 8 weken merkte ik echt een verschil op de gebieden waar ik de pleister niet gebruik. Whoopsie. Misschien moet ik ’s nachts toch wat royaler met de pleisters zijn.

Ik ben er nu aan gewend om de pleisters ’s nachts te gebruiken en weet dat ze werken. Alle fijne lijntjes zijn veel zachter en ik vind het idee dat ik niet alleen rimpels kan verzachten, maar ook kan voorkomen door mijn spieren te trainen terwijl ik slaap (!) geweldig.

Hoe verwijder je Frownies Gezichtspleisters

Het verwijderen van Frownies kost me 1 seconde. Persoonlijk scheur ik ze hardhandig gewoon van mijn huid af. Het doet helemaal geen pijn. Het voelt alsof ik misschien ook wat dode huidcellen verwijder. Je kunt zien dat mijn huid een beetje rood is na het verwijderen van de pleister, maar dit duurt ongeveer 20 seconden en ik scheur ze allemaal in één keer van mijn huid af. Het doet helemaal geen pijn. Het is NIET zoals het verwijderen van een medische pleister.

De ”officiële” manier om de pleisters te verwijderen is met wat warm water. Hierdoor lost de lijm op en valt de pleister van je huid af. Je kunt ook een natte wasdoek over de pleister houden om deze zo te verwijderen.

Sommige vrouwen meldden dat ze het onder de douche eraf weken of dat ze het tijdens een workout eraf zweten.

Ik scheur ze er gewoon af om net genoeg dode huidcellen te verwijderen om me een zachte peeling te geven.

Frownies pink box on top of another pink box on a white backdrop

Waarom Frownies geweldig zijn

Ze werken!

Je wordt verfrist wakker, niet alleen de huid maar ook het hoofd voelt fris aan. Het gebied tussen mijn wenkbrauwen voelt uitgerust aan.

De pleisters zijn comfortabel. Ook al kun je niet fronsen, je vergeet binnen enkele minuten dat ze op je voorhoofd zitten.

Ze bieden blijvende resultaten bij langdurig gebruik.

Helpt bij kraaienpootjes, elven, marionetlijnen, nekrimpels en voorhoofdrimpels.

Het laat de huid ademen en het laat de huid gedurende de nacht normaal herstellen. 

Ze helpen je er jonger en meer ontspannen uit te zien, waardoor je er gladder en zachter uitziet.

Gebruik het een keertje voor een evenement of feestje, aangezien ze vanaf de eerste keer werken, maar slechts voor een beperkt aantal uren.

Belangrijk: Frownies gezichstpleisters zijn veganistisch en dierproefvrij!

Invasieve behandelingen zoals botox of injecties zijn duur. Deze patches zijn dat niet.

Fronsjes leiden niet tot een mogelijk verlies van weefseldichtheid en botvolume (zoals Botox door injecties in de spier en het onvermogen om de spieren te bewegen).

Je werkt op een natuurlijke manier aan je huid terwijl je de karakteristieke natuurlijke bewegingen in je gezicht behoudt.

Sommige vrouwen beweren (dit is niet wetenschappelijk onderbouwd) dat Frownies helpen tegen hoofdpijn en depressies (Frownies helpen je hersenen een signaal te geven dat dit tegengaat).

Waarom Frownies niet zo geweldig zijn

Je moet ijverig elke nacht de pleisters gebruiken voor resultaten.

Zodra je stopt met het gebruik van de pleisters, verlies je de resultaten langzaam weer omdat de spieren weer samentrekken en rimpels en lijntjes dus weer verschijnen.

Deze pleisters zijn niet het materiaal om een selfie mee te maken voordat je naar bed gaat of ’s ochtends bij het opstaan.

En oké, laten we eerlijk zijn, de pleisters (ook al zijn ze huidskleurig) zijn niet echt sexy. Maar je partner zal er waarschijnlijk aan wennen dat je dit ’s nachts draagt.

De pleisters zijn niets anders dan superstijve tape die je op je gezicht plakt. Maar verdorie, ze werken.

six Frownies facial patches on white marble backdrop

Waardeer je huid

Invasieve behandelingen lijken tegenwoordig de norm te zijn. Dit impliceert dat veroudering een keuze is en voor de slordigen onder ons. Ik ben een voorstander om te omarmen wat we hebben. Schoonheid is niet te vinden in een strakke huid en ik vind vaak gelukkigste mensen het mooist. We zijn allemaal mooi op onze eigen manier en er is niets mis mee om mooi oud te willen worden en tegelijkertijd een gezonde relatie te hebben met ons ouder wordende huid.

Sterker nog rimpels en fijne lijntjes (vooral rond de ogen) zorgen ervoor dat mensen er warmer, oprechter en laten we eerlijk zijn reëler uitzien.

Koortsachtig lijnen en rimpels te lijf gaan leveren misschien wel Instagram-filterachtige resultaten op, maar ik denk niet dat het een holistische benadering is dat zal leiden tot geluk of schoonheid.

En terwijl we ouder worden (dit kan zo jong zijn als eind twintig), wordt er één ding vaak over het hoofd gezien. De focus ligt zozeer op invasieve behandelingen dat ik me afvraag waar de goede oude ”goed voor je huid zorgen” tip is gebleven.

Wat je eet, hoeveel je wordt blootgesteld aan zonlicht, of je rookt, of je goed voor je huid zorgt, genoeg slaapt… Dit speelt allemaal een rol in hoe (en hoe snel) je huid ouder wordt. Frownies zijn voor mij persoonlijk een ZEER niet-invasieve en leuke manier om in de avond aan mijn schoonheidsroutine toe te voegen. Het helpt me om te ontspannen en om er ontspannen uit te zien en voor mij is dat een holistische routine die ik graag omarm.

Als je rimpels te lijf wilt gaan maar niet je gezicht om de paar maanden wilt injecteren, kan het de moeite waard zijn om naar Frownies te kijken.

De toekomst van Frownies, Gezichtspleisters en Gezichtstape

Niemand weet wat voor soort schoonheidsbehandelingen er in de toekomst zullen zijn, maar als het gaat om anti-rimpel of anti-veroudering, zie ik absoluut geen reden om op dit moment naar iets anders te zoeken. Ik durf zelfs te zeggen dat dit misschien wel de beste oude, meest eenvoudige, irritante anti-verouderingsbehandeling is. Ik zal nog een verklaring toevoegen. Ik denk dat de toekomst ligt in het trainen van het gezicht, in plaats van het te injecteren. Ja, ik denk dat de toekomst in gezichtspleisters zit! Ok, je moet ze trouw gebruiken, maar voor deze kleine inspanning en het vriendelijke prijskaartje vind ik het makkelijk om consistent te zijn.

Maar hoe zit het dan met de rest van je gezicht, Bianca? Ik ben momenteel een methode aan het uitproberen en zal bij je terugkomen wanneer het werkt en wanneer ik volledig overtuigd en verliefd ben op die methode.

Heb jij wel eens Gezichtspleisters geprobeerd?

Als jij ook de natuurlijk niet-invasieve route wilt gaan bewandelen zoals met Frownies, laat het me weten! Ik lees graag je ervaringen of tips.

Wil je dit artikel later lezen of bewaren? Pin het dan op je Pinterest bord:

 

 

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.