Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Ontbijt & Brunch Salades Snacks & Zoet

Kerrie Bloemkool

Curried Cauliflower

Dit is al een tijdje mijn favoriete bijgerecht en snack. Je hebt misschien al door hoe gek ik ben op kruiden en specerijen zoals ik hier ook al een beetje uitlegde. Ik bedacht me echter dat ik dit recept toch echt wel met jullie wil delen. De kruiden toveren eenvoudige bloemkool roosjes om tot een ware traktatie. Ik maak altijd wat meer voor de volgende dag, zodat ik het makkelijk kan toevoegen aan mijn lunch (salade), avondeten of er gewoon lekker op kan snacken.

Heb jij ooit kerrie bloemkool gemaakt? Laat het me weten of tag #thegreencreator op Instagram.

Curried Cauliflower Curried Cauliflower

Kerrie Bloemkool
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Kerrie Bloemkool is een erg makkelijke snack of bijgerecht. De kruiden en specerijen toveren bloemkool om tot een ware gezonde traktatie.
Author:
Recipe type: bijgerecht, lunch, voorgerecht, snack
Cuisine: veganistisch, gezond, snel, vegetarisch, paleo, suiker vrij, zuivel vrij
Serves: 3, als bijgerecht
Ingredients
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1-2 theelepel (s) kerrie poeder
  • 1 theelepel marjolein
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel peterselie of basilicum
  • gesmolten kokosolie en zout
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Plaats de bloemkool roosjes op een bakplaat en bestrooi dit met kruiden.
  3. Besprenkel met kokosolie en zout. Meng alles goed door met je vingers.
  4. Rooster in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, tot de bloemkool goudbruin en kruidig is.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Henriette
    oktober 30, 2016 at 12:18 pm

    Wat bedoel je met gedroogde curry?
    Bij het bloemkoolgerecht

    • Reply
      Bianca
      oktober 31, 2016 at 10:41 pm

      Hi Henriette,

      Ik bedoel de gewone gedroogde kerrie zoals je die tussen de specerijen kunt vinden. Het is eigenlijk een combi van onder andere kurkuma, kaneel, koriander, peper e.d. Ja, deze gaat ook over de bloemkool roosjes heen 🙂

      Hopelijk helpt dit.

      Groetjes,
      Bianca

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    6 signs you should be taking probiotics
    6 tekenen dat je aan probiotica moet gaan denken

    In enkele artikelen heb ik al de voordelen van het eten van gefermenteerde voeding (zoals niet gepasteuriseerde zuurkool) uitgelegd. Het...

    Sluiten