Dit is al een tijdje mijn favoriete bijgerecht en snack. Je hebt misschien al door hoe gek ik ben op kruiden en specerijen. Ik bedacht me echter dat ik dit recept toch echt wel met jullie wil delen. De kruiden toveren eenvoudige bloemkool roosjes om tot een ware traktatie. Ik maak altijd wat meer voor de volgende dag, zodat ik het makkelijk kan toevoegen aan mijn lunch (salade), avondeten of er gewoon lekker op kan snacken.
Heb jij ooit kerrie bloemkool gemaakt? Laat het me weten of tag #thegreencreator op Instagram.
Print
Kerrie Bloemkool
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 25 mins
- Total Time: 30 mins
- Yield: 3, als bijgerecht 1x
- Category: bijgerecht, lunch, voorgerecht, snack
- Cuisine: veganistisch, gezond, snel, vegetarisch, paleo, suiker vrij, zuivel vrij
Description
Kerrie Bloemkool is een erg makkelijke snack of bijgerecht. De kruiden en specerijen toveren bloemkool om tot een ware gezonde traktatie.
Ingredients
- 1 bloemkool, in roosjes gesneden
- 1–2 theelepel (s) kerrie poeder
- 1 theelepel marjolein
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel peterselie of basilicum
- gesmolten kokosolie en zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Plaats de bloemkool roosjes op een bakplaat en bestrooi dit met kruiden.
- Besprenkel met kokosolie en zout. Meng alles goed door met je vingers.
- Rooster in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, tot de bloemkool goudbruin en kruidig is.
Wat bedoel je met gedroogde curry?
Bij het bloemkoolgerecht
Hi Henriette,
Ik bedoel de gewone gedroogde kerrie zoals je die tussen de specerijen kunt vinden. Het is eigenlijk een combi van onder andere kurkuma, kaneel, koriander, peper e.d. Ja, deze gaat ook over de bloemkool roosjes heen 🙂
Hopelijk helpt dit.
Groetjes,
Bianca