Description
Deze vegan chocolade brownies met glazuur zijn perfect zacht, smeuïg en hebben een heerlijke subtiele knapperigheid. Ze zijn veganistisch, rauw, vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en makkelijk en snel om te maken.
Ingredients
- 2 1/2 kopjes (ongeveer 250 gram) kopjes Medjool dadels, zonder pit
- 1 kopje (90 gram) walnoten
- een halve kop (50 gram) cashewnoten
- 1/2 kop (50 gram) ongezoete rauwe cacao poeder
- 2 theelepels vanille extract poeder
- 1/4 kop (ongeveer 80 gram) pure dadel siroop (ahorn siroop is ook een optie)
- 1 ½ eetlepel kokos olie
- 1 ½ eetlepels water
Instructions
BROWNIES
Combineer de Medjool dadels, walnoten, cashewnoten, 6 eetlepels cacao poeder, 1 theelepel vanille, 1 ½ eetlepels water in een keukenmachine. Mix tot het volledig glad is.
Bedek een kleine (oven) schotel met bakpapier. Lepel het mengsel uit je keuken machine en verdeel het in de (oven) schaal. Druk het mengsel stevig in de schotel met je vingers zodat het gelijkmatig verdeeld is. Maak je lepel en vingers nat zodat het mengsel niet zo erg aan je vingers/lepel kleeft.
GLAZUUR
Combineer in een klein schaaltje de rest van de cacaopoeder, de resterende vanille, de dadel siroop en de kokos olie. Roer tot het mengsel een pasta/siroop is. Spreid dit gelijkmatig uit over de brownies.
Plaats de brownies met glazuur voor tenminste 2 uur in de vriezer. Snijd de brownies vervolgens in vierkantjes. Bewaar alle overgebleven brownies in de koelkast voor maximaal 10 dagen of bewaar in de vriezer voor maximaal 6 weken.
Notes
Als je minder noten wilt gebruiken dan in dit recept, dan kun je de cashew noten vervangen door chocolade nibs.
Je kunt ook je eigen dadel siroop maken, het recept kun je hier teruglezen.
Keywords: no-bake, raw, brownies, chocolade,