Description
Rooibos latte is een heerlijk drankje, warm of koud geserveerd. Dit recept is de simpele, snelle warme versie waar je ook perfect later op de dag/ in de avond van kunt genieten, omdat deze thee cafeïnevrij is.
Ingredients
Scale
- 1 kopje kokend water
- 1–2 theelepels losse rooibos thee of 1 theezakje rooibos thee
- 1/2 theelepel(s) vanille-extract (optioneel)
- 1/2 kopje plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
- 1 theelepel dadel pasta
- Optioneel: gemalen kaneel en kardemom
Instructions
- Voor de koude opschuim methode:
- Kook een kopje water. Plaats het theezakje in het water en laat het ongeveer 5 minuten trekken.
- Voeg dadel pasta, kaneel, kardemom en vanille-extract toe. Roer door.
- Bereid een koude glas voor. Voeg de melk toe in de koude glas en schuim met een melkopschuimer.
- Voeg de opgeschuimde melk toe aan je rooibosthee.
- Voeg nog wat extra kaneel toe op de melk schuim.