Rode Roos Thee

Deze prachtige rode roos thee is niet alleen mooi om te serveren, maar ook heerlijk door een warme mix van specerijen zoals gember, nootmuskaat, kardemom, kruidnagel en een subtiele zoetheid en citroensmaak.

Ben jij een koffie- of thee liefhebber? Persoonlijk ben ik een grote fan van thee. Als jij als theeliefhebber een beetje bent uitgekeken op je thee collectie, dan nodig ik je uit om deze rode roos thee eens te proberen. Het is niet alleen prachtig van kleur, maar ook heerlijk.

Het eerste dat opvalt aan deze rode roos thee is de verbazingwekkende kleur. Deze donkerrood getinte thee smaakt heerlijk en is vrij eenvoudig om te maken, alhoewel ik best wat ingrediënten gebruik.

Ik maak graag een grote pot van deze thee om de hele dag van te nippen, maar het is ook heerlijk om deze thee te serveren bij een dessert als je bezoek hebt. Ik garandeer je dat je thee het onderwerp van gesprek zal zijn.

Het ingrediënt dat verantwoordelijk is voor de mooie dieprode kleur zijn niet de rode rozen knoppen, maar de rode biet. Even ter informatie vooraf, deze tea smaakt absoluut niet naar rode bieten. Dus zelfs als je niet van rode bieten (sap) houdt, kun je van deze rode roos thee genieten.

Als jij deze prachtige rode roos thee gaat proberen, laat het me dan weten! Laat een reactie achter of beoordeel het recept. En vergeet niet om een foto te maken en #thegreencreator op Instagram te taggen! Ik zie heel graag jouw creatie terug!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Red Rose Tea

Red Rose Tea

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: pot ongeveer een halve liter
  • Category: thee, drink
  • Cuisine: drankje, vegan, zuive-vrij

Description

Deze prachtige rode roos thee is niet alleen mooi om te serveren, maar ook heerlijk door een warme mix van specerijen zoals gember, nootmuskaat, kardemom, kruidnagel en een subtiele zoetheid en citroensmaak.


Ingredients

Scale
  • 1 verse (middel grote) rode biet, in blokjes gesneden (als je een biet met bladeren kunt vinden, gebruik dit dan ook)
  • 600 ml water
  • sap van een kleine citroen of limoen (als dit te zuur is, begin dan met een halve citroen)
  • 1 stengel citroengras, samengeknoopt om de smaak vrij te geven
  • 3 eetlepels dadel pasta of een andere zoetstof die je lekker vindt zoals ahorn siroop
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember
  • 3 eetlepels gedroogde rozenknopjes of gebruik een rozenknop thee (als je deze thee gebruikt kun je de verse gember uit dit recept weglaten)
  • 1/8 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kardemom
  • 5 stukjes kruidnagel
  • 5 theelepels vanille-extract

Instructions

  1. Was en schil de rode biet en snijd in kleine stukjes. Plaats in een theepot/pan of een andere pot waarmee je gemakkelijk de thee kan inschenken. Als je een biet hebt met bladeren, verwijder dan de bladeren van de biet, spoel af en snijd in kleine stukjes. Plaats dit samen met de biet in de pan/theepot. Bedek met ongeveer 600 ml koud water. Voeg citroengras, kruidnagel, nootmuskaat, kardemom, rozenknopjes en gember toe en laat zachtjes gedurende 20 minuten koken tot de thee verandert in een prachtige dieprode kleur. Laat iets afkoelen tot ongeveer 80 graden Celsius. Giet door een zeef om de rode biet (en bladeren) uit de thee te halen. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe. Roer en serveer.
  2. Als je dat lekker lijkt kun je nog meer ingrediënten toevoegen zoals munt of zelfs rozemarijn.
  3. Als je alleen de basis rode roos thee wilt, kun je kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en citroengras weglaten. Zonder deze verwarmende specerijen kan deze thee ook een heerlijke ijsthee zijn.

 red rose tea

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.