Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Red Rose Tea

Red Rose Tea

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: pot ongeveer een halve liter
  • Category: thee, drink
  • Cuisine: drankje, vegan, zuive-vrij

Description

Deze prachtige rode roos thee is niet alleen mooi om te serveren, maar ook heerlijk door een warme mix van specerijen zoals gember, nootmuskaat, kardemom, kruidnagel en een subtiele zoetheid en citroensmaak.


Ingredients

Scale
  • 1 verse (middel grote) rode biet, in blokjes gesneden (als je een biet met bladeren kunt vinden, gebruik dit dan ook)
  • 600 ml water
  • sap van een kleine citroen of limoen (als dit te zuur is, begin dan met een halve citroen)
  • 1 stengel citroengras, samengeknoopt om de smaak vrij te geven
  • 3 eetlepels dadel pasta of een andere zoetstof die je lekker vindt zoals ahorn siroop
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember
  • 3 eetlepels gedroogde rozenknopjes of gebruik een rozenknop thee (als je deze thee gebruikt kun je de verse gember uit dit recept weglaten)
  • 1/8 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kardemom
  • 5 stukjes kruidnagel
  • 5 theelepels vanille-extract

Instructions

  1. Was en schil de rode biet en snijd in kleine stukjes. Plaats in een theepot/pan of een andere pot waarmee je gemakkelijk de thee kan inschenken. Als je een biet hebt met bladeren, verwijder dan de bladeren van de biet, spoel af en snijd in kleine stukjes. Plaats dit samen met de biet in de pan/theepot. Bedek met ongeveer 600 ml koud water. Voeg citroengras, kruidnagel, nootmuskaat, kardemom, rozenknopjes en gember toe en laat zachtjes gedurende 20 minuten koken tot de thee verandert in een prachtige dieprode kleur. Laat iets afkoelen tot ongeveer 80 graden Celsius. Giet door een zeef om de rode biet (en bladeren) uit de thee te halen. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe. Roer en serveer.
  2. Als je dat lekker lijkt kun je nog meer ingrediënten toevoegen zoals munt of zelfs rozemarijn.
  3. Als je alleen de basis rode roos thee wilt, kun je kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en citroengras weglaten. Zonder deze verwarmende specerijen kan deze thee ook een heerlijke ijsthee zijn.