Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Paasnestjes

Deze Paasnestjes zijn een genot om te serveren en zo makkelijk om te maken! De Paasnestjes zijn gemaakt met knapperige hazelnoten en havermout en zijn volledig veganistisch en natuurlijk gezoet.

Easter Nests

Ieder jaar heb ik weer lekker veel recept ideeën voor Pasen, maar ik schijn steeds weer terug te komen op schattige Paasnestjes. Herinner je je deze kleurrijke Paasnestjes van 3 jaar geleden nog? Super schattig en erg leuk om met kinderen te maken! Dit jaar wilde ik echter een eenvoudigere versie maken. Net zo lekker, maar minder tijdrovend.

Deze kleine Paas traktaties zijn heerlijk en waarschijnlijk nog iets dat ik ook na Pasen ga maken. De nestjes zijn super schattig en de gekleurde toppings zorgen voor een mooie kleurrijke versiering. Wat je ook voor Pasen serveert ik weet zeker dat deze Paasnestjes een mooie toevoeging aan je tafel zullen zijn.

Easter Nests

Gedroogde korenbloemen?

Ik heb nog nooit gedroogde korenbloem blaadjes gebruikt in mijn recepten of als decoratie, maar deze prachtige paarse blaadjes zijn een geweldige manier om deze paasnestjes te versieren. Je kunt ter decoratie alles gebruiken wat je maar wilt. Gedroogde bloemblaadjes, eetbare verse bloemen, gedroogde vruchten, bessen, noten … De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zo snel om te maken!

De nestjes zijn heel erg makkelijk om te maken. Je hebt alleen wat geduld nodig zodat de nestjes in de koeling goed in vorm kunnen komen. Dit recept is dus perfect om de dag ervoor te maken. Op Paasdag hoef je ze alleen maar uit de koelkast te halen, de nestjes te vullen met yoghurt en te versieren. Ik heb een keukenmachine gebruikt, maar je kunt ook een blender gebruiken om dit recept te maken.

Als je op zoek bent naar nog meer Paasrecepten, dan zit je hier goed. In dit artikel heb ik namelijk 6 Paasrecepten voor je gebundeld, zowel zoet als hartig. Ik ga dit recept voor paté bijvoorbeeld zeker dit jaar weer maken.

Vrolijk plantaardig Pasen! Ik hoop dat je deze paasnestjes gaat maken en met je naasten zult delen. Ik zie graag je plantaardige Paascreaties terug. Tag me op Instagram met #thegreencreator zodat ik je gemakkelijk terug kan vinden.

Easter Nests

Easter Nests

Print
Easter Nests

Paasnestjes

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 60 mins
  • Total Time: 1 hour 5 mins
  • Yield: 7 nests (depending on the size) 1x
  • Category: Pasen, snack, ontbijt, brunch
  • Cuisine: vegan, plantaardig, zuivelvrij

Description

Deze Paasnestjes zijn een genot om te serveren en zo makkelijk om te maken! De Paasnestjes zijn gemaakt met knapperige hazelnoten en havermout en zijn volledig veganistisch en natuurlijk gezoet.


Scale

Ingredients

  • ~ voor de nestjes ~
  • 1 grote banaan
  • 4 Medjool dadels, ontpit
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kop (100 g) gerolde haver
  • ½ kop (90 gr) gehakte hazelnoten
  • ~ voor de vulling ~
  • een paar eetlepels plantaardige yoghurt (ik heb soja-yoghurt gebruikt)
  • ~ toppings ~
  • verse frambozen
  • verse bosbessen
  • gehakte hazelnoten
  • gedroogde korenbloemblaadjes

Instructions

  1. Plaats de havermout in een keukenmachine en meng tot de havermout een fijne (meel-achtige) consistentie heeft. Voeg daarna de banaan, ontpitte Medjool dadels en vanille toe. Meng opnieuw. Je wilt een semi-gladde beslag maken.
  2. Ik heb gehakte hazelnoten gekocht, maar je kunt ook de hele hazelnoot zelf met een grote mes in stukjes hakken. Je hebt ongeveer een halve kop gehakte hazelnoten nodig.
  3. Schep een eetlepel van het beslag in je hand en plaats dit in de gehakte hazelnoten. Rol over tot het mengsel bedekt is en niet meer plakkerig.
  4. Plaats op een bord met bakpapier en maak kleine balletjes. Het bakpapier zorgt er later voor dat het makkelijker is om de nestjes van het bord te halen. Maak met je vinger een klein nestje in het midden. Zorg dat er geen gat in de bodem ontstaat. Herhaal dit totdat je alles hebt opgebruikt. Je zou genoeg moeten hebben om ongeveer 7 nestjes te maken.
  5. Plaats de nestjes voor ongeveer 1-2 uur in de koelkast of vriezer om hard te worden.
  6. Als je klaar bent om te serveren voeg je in het midden per nestje ongeveer een halve theelepel plantaardige yoghurt toe. Versier met fruit naar keuze.


Notes

Deze nestjes kunnen het beste de dag voor het opdienen worden gemaakt, omdat ze minimaal een paar uur in de koelkast moeten blijven om hard te worden en om ervoor te zorgen dat de hazelnootstukjes goed op hun plaats blijven.

 

Wil je dit recept als een snack voor na Pasen bewaren? Pin het recept dan op je Pinterest bord:

Easter Nests

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Lees vorig bericht:
    Hash Browns
    Amerikaanse Hash Browns (1 ingrediënt & vrij van olie)

    Hash browns zijn hier in Nederland niet echt een typisch gerecht dat je overal kunt bestellen. Voor het YouTube tijdperk...

    Sluiten