Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Easter Nests

Paasnestjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 60 mins
  • Total Time: 1 hour 5 mins
  • Yield: 7 nests (depending on the size) 1x
  • Category: Pasen, snack, ontbijt, brunch
  • Cuisine: vegan, plantaardig, zuivelvrij

Description

Deze Paasnestjes zijn een genot om te serveren en zo makkelijk om te maken! De Paasnestjes zijn gemaakt met knapperige hazelnoten en havermout en zijn volledig veganistisch en natuurlijk gezoet.


Ingredients

Scale
  • ~ voor de nestjes ~
  • 1 grote banaan
  • 4 Medjool dadels, ontpit
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kop (100 g) gerolde haver
  • ½ kop (90 gr) gehakte hazelnoten
  • ~ voor de vulling ~
  • een paar eetlepels plantaardige yoghurt (ik heb soja-yoghurt gebruikt)
  • ~ toppings ~
  • verse frambozen
  • verse bosbessen
  • gehakte hazelnoten
  • gedroogde korenbloemblaadjes

Instructions

  1. Plaats de havermout in een keukenmachine en meng tot de havermout een fijne (meel-achtige) consistentie heeft. Voeg daarna de banaan, ontpitte Medjool dadels en vanille toe. Meng opnieuw. Je wilt een semi-gladde beslag maken.
  2. Ik heb gehakte hazelnoten gekocht, maar je kunt ook de hele hazelnoot zelf met een grote mes in stukjes hakken. Je hebt ongeveer een halve kop gehakte hazelnoten nodig.
  3. Schep een eetlepel van het beslag in je hand en plaats dit in de gehakte hazelnoten. Rol over tot het mengsel bedekt is en niet meer plakkerig.
  4. Plaats op een bord met bakpapier en maak kleine balletjes. Het bakpapier zorgt er later voor dat het makkelijker is om de nestjes van het bord te halen. Maak met je vinger een klein nestje in het midden. Zorg dat er geen gat in de bodem ontstaat. Herhaal dit totdat je alles hebt opgebruikt. Je zou genoeg moeten hebben om ongeveer 7 nestjes te maken.
  5. Plaats de nestjes voor ongeveer 1-2 uur in de koelkast of vriezer om hard te worden.
  6. Als je klaar bent om te serveren voeg je in het midden per nestje ongeveer een halve theelepel plantaardige yoghurt toe. Versier met fruit naar keuze.

Notes

Deze nestjes kunnen het beste de dag voor het opdienen worden gemaakt, omdat ze minimaal een paar uur in de koelkast moeten blijven om hard te worden en om ervoor te zorgen dat de hazelnootstukjes goed op hun plaats blijven.