Knapperige Quinoa Smoothie Kom

Voor het geval je het ontgaan is, het afgelopen jaar had ik nogal trek in havermout. Bijna elke dag genoot ik van havermout, maar ik ben ook een grote smoothie liefhebber. Waarom ben ik toch zo gek op mijn havermout? Ik kwam erachter dat de toppings mijn havermout echt heerlijk maken. Lekker knapperig en een beetje zoetig. Ik kan best een smoothie kommetje maken met dezelfde toppings, toch? Het idee voor deze knapperige quinoa smoothie kom was het beste idee deze zomer en ik deel het recept graag met je.

Deze smoothie kom bevat een goede hoeveelheid bladgroenten en fruit, maar smaakt eigenlijk meer zoals een zoete knapperige kom ontbijtpap.

Wat ik eerst doe is een groene melk maken met veel bladgroenten en een banaan om het een beetje zoet te maken. Vervolgens serveer ik het net zoals een pap met toppings/garneringen die ik heerlijk vind en ook graag aan mijn havermoutpap toevoeg. Je kunt dit recept eenvoudig houden en alleen gepofte quinoa, cacao nibs en wat bevroren frambozen toevoegen, maar ik vond de textuur met meer fruit, amandel vlokken en een beetje vanille heerlijk. Tijdens het eten van de smoothie kom heb ik overigens nog een paar eetlepels gepofte quinoa toegevoegd. Het is heerlijk en past zo goed bij dit recept. 

Ga jij deze knapperige quinoa smoothie kom eens proberen? Ik zou het graag willen weten. Laat het me weten in onderstaande reacties of tag je creatie op Instagram met #thegreencreator

Crunchy Quinoa Smoothie Bowl
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crunchy Quinoa Smoothie Bowl

Knapperige Quinoa Smoothie Kom

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: The Green Creator
 • Cook Time: 10 mins
 • Total Time: 10 mins
 • Yield: 1-2 1x
 • Category: smoothie, ontbijt, snack, smoothie kom
 • Cuisine: vegan, plantaardig

Description

Deze knapperige quinoa smoothie kom bevat een goede hoeveelheid groen, maar smaakt eigenlijk meer als een zoete knapperig kom ontbijtpap.


Ingredients

Scale
 • Voor de groene bananen / hennep melk:
 • 1 kopje water
 • 2 eetlepels hennepzaden
 • 2 grote bevroren bananen
 • twee flinke handen vol peterselie en spinazie
 • optioneel: een groene poeder zoals chlorella of tarwegras poeder
 • Garneringen:
 • 4 eetlepels (of meer) gepofte quinoa
 • een half kopje bevroren frambozen
 • een paar bevroren stukjes mango
 • een eetlepel amandel vlokken
 • een theelepel chia zaden
 • een eetlepel cacao nibs
 • een theelepel vanille essence (of een vleugje kaneel)

Instructions

 1. Blend de ingrediënten voor de groene bananen / hennepmelk in een blender en serveer in een kom. Gebruik minder water als je liever een dikkere smoothie wilt. Garneer de kom met de gepofte quinoa (ik voegde later nog meer toe), de bevroren vruchten, amandel vlokken, chia zaden en cacao nibs. Besprenkel met vanille essence.

Notes

In plaats van hennepmelk (water en hennepzaden) kun je ook gewoon water, amandel melk of kokos melk gebruiken.

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.