Description
Deze makkelijke en kleurrijke havermoutpap is heerlijk, vullend en voedend door de kurkuma, noten, fruit en verwarmende specerijen.
Ingredients
Scale
- een half kopje / ongeveer 50 gram havermout
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel kaneel en/of kardemom
- een snuifje zwarte peper
- half kopje / ongeveer 100 ml plantaardige melk
- half kopje / ongeveer 100 ml kokend water
- een snufje zout (optioneel)
- zoete ingrediënten naar smaak: ahornsiroop, kokossuiker of dadelsiroop
- serveer opties: meer ahornsiroop, fruit, noten/zaden
Instructions
- GOUDEN MENGSEL:
- Meng in een kommetje de zoete ingrediënten, zwarte peper, zout, kurkuma, kardemom en kaneel. Roer en voeg vervolgens het kokende water toe. Roer nogmaals.
- HAVERMOUT:
- Combineer vervolgens de havermout, melk en gouden mengsel in een pan. Verwarm totdat de havermout de consistentie heeft die je lekker vindt. Serveer in een kommetje en serveer met vers fruit, noten en meer zoete ingrediënten als je dat lekker vindt.
Notes
Gebruik glutenvrije havermout om dit havermout recept ook echt glutenvrij te maken.