Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Marinated Zucchini

Marinated Zucchini

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 15 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Category: side dish, snack
  • Cuisine: vegan, healthy, vegetarian

Description

Courgette heeft nog nooit zoveel smaak gehad met deze super snelle recept voor gemarineerde courgette.


Ingredients

Scale
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • een eetlepel kokosolie
  • eenn grote of twee kleine courgette, gewassen en gehalveerd in de lengte of in drie plakjes gesnede
  • half geperste teentje knoflook (ik houd van meer)
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Een klein handje verse koriander, gesneden (peterselie of basilicum is ook erg leuk)

Instructions

  1. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de courgette plakjes in de hete koekenpan en grill tot ze bruin zijn, ongeveer 4 minuten. Gebruik een vork om de courgette te draaien, bak ze dan gaar, ongeveer 2 minuten.
  2. Plaats de courgette op een bord.
  3. Meng de knoflook, azijn en olijfolie in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Giet de vinaigrette over de courgette en voeg de koriander toe.
  4. Roer alles voorzichtig dooe. Laat de courgette marineren op kamertemperatuur voor ongeveer 1 uur. Of langer in de koelkast.
  5. Bedekt kan gemarineerde courgette maximaal een week in de koelkast goed blijven.
  6. Op kamertemperatuur of koud de smaakt is geweldig!


Nutrition

  • Serving Size: 2-3