Description
Courgette heeft nog nooit zoveel smaak gehad met deze super snelle recept voor gemarineerde courgette.
Ingredients
Scale
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- een eetlepel kokosolie
- eenn grote of twee kleine courgette, gewassen en gehalveerd in de lengte of in drie plakjes gesnede
- half geperste teentje knoflook (ik houd van meer)
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- Zout en peper naar smaak
- Een klein handje verse koriander, gesneden (peterselie of basilicum is ook erg leuk)
Instructions
- Verhit 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de courgette plakjes in de hete koekenpan en grill tot ze bruin zijn, ongeveer 4 minuten. Gebruik een vork om de courgette te draaien, bak ze dan gaar, ongeveer 2 minuten.
- Plaats de courgette op een bord.
- Meng de knoflook, azijn en olijfolie in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Giet de vinaigrette over de courgette en voeg de koriander toe.
- Roer alles voorzichtig dooe. Laat de courgette marineren op kamertemperatuur voor ongeveer 1 uur. Of langer in de koelkast.
- Bedekt kan gemarineerde courgette maximaal een week in de koelkast goed blijven.
- Op kamertemperatuur of koud de smaakt is geweldig!
Nutrition
- Serving Size: 2-3