Om heel eerlijk te zijn heb ik waarschijnlijk vaker zoete boekweit gemaakt dan hartige boekweit. Als je boekweit inzet voor hartige recepten, dan kan ik je het sterk aanbevelen om eens te experimenteren met zoete boekweit recepten. Chocolade en boekweit is iets waar ik echt van hou en deze dikke chocolade pap kan een geweldig dessert of ontbijtje zijn. Chocolade voor het ontbijt? Ah, nu heb ik je aandacht.
Dit chocolade pap recept lijkt erg veel op dit recept, dat ik vrij lang geleden maakte en het is absoluut het makkelijkste recept ooit. Het is ook een heerlijk dessert dat je kunt maken als je je gasten wilt imponeren met een zelfgemaakt dessert. Voeg als topping gewoon wat meer stukken chocolade toe, vers fruit of ijs en iedereen zal van je houden.
Als je dit recept simpel houdt en warm serveert is het een geweldig ontbijt papje, maar als je meer toevoegt als garnering (zoals ijs) en het koud serveert is het een geweldig dessert.
Ik hoop dat je van deze chocolade pap zult smullen!
✓ Volle chocoladesmaak
✓ Niet te zoet
✓ Comforting (perfect voor de herfst/winter)
✓ Hartig
✓ Verwarmend
✓ Wanneer koud geserveerd een heerlijk dessert
Als je boekweit nooit in zoete recepten gebruikt en liever alleen in hartige recepten, dan daag ik je toch uit om deze variant eens te proberen. De chocoladesmaak en de textuur van dit recept maken deze pap heerlijk, vooral met een beetje extra donkere chocolade bovenop.
Als je dit recept gaat proberen, laat het me weten! Laat hieronder een reactie achter of laat het me weten op Facebook of Instagram. Oh en vergeet niet om je foto #thegreencreator op Instagram te taggen. Ik zie graag je creaties terug!
Dikke Chocolade Pap
- Prep Time: 3 mins
- Cook Time: 20 mins
- Total Time: 23 mins
- Yield: 3 1x
- Category: ontbijt, snack, zoet, dessert
- Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, zuivelvrij
Description
Een eenvoudig en heerlijk recept met cacao en boekweit dat een heerlijk ontbijtje is wanneer je het warm serveert en een heerlijk dessert is wanneer koud geserveerd.
Ingredients
- 170 gr boekweit (in water geweekt voor enkele uren)
- 6 Medjool dadels
- 5 eetlepels amandel melk (of meer als je van een dunnere pap houdt)
- 1 eetlepel cacao nibs
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eetlepels (of naar smaak) cacao poeder
Instructions
- Je kunt dit recept gekookt of rauw voorbereiden.
- Voor de rauwe versie week de boekweit een nachtje. De volgende dag spoel je de boekweit goed af en laat het uitlekken. Daarna is het klaar voor gebruik.
- Voor de gekookte versie spoel je de boekweit af onder water en kook ongeveer 20 minuten. Ik kook het langer door zodat de boekweit zacht wordt.
- Blend in een blender/keukenmachine of met een staafmixer de boekweit met de dadels, cacaopoeder en vanille. Warm de melk op en voeg ook de melk langzaam toe. Je kunt meer melk toevoegen als je vindt dat de pap wat te dik/stevig is. Serveer warm als ontbijt of koud als een toetje.