Bliss Balletjes Zonder Noten

Ik moet eerlijk zeggen dat er toch echt steeds meer veganistische/rauwe opties beschikbaar zijn. En wanneer ik naar een vegan plek ga om te eten, zijn er dan ook vele heerlijke opties om uit te kiezen. Een nadeel is wel dat veel zoete taart gerechten (bijna allemaal) enorme hoeveelheden noten bevatten. Vat me niet verkeerd op, ik ben namelijk gek op noten, maar waarom zo ik ineens zoveel noten willen eten als ik gewoon zin heb in iets zoets? Af en toe is prima, hoor…. En hoe zit het met alle mensen met een noten allergie? Ik denk dat deze bliss balletjes zonder noten dan wel een goed recept kan zijn om uit te proberen.

buckwheat balls

Boekweit

Ik kan boekweit echt elke dag eten. Het is een geweldige manier om mijn lichaam te voorzien van een hoogwaardige, licht verteerbare bron van koolhydraten. En de smaak is geweldig, een combinatie van rijst en tarwe. Maar boekweit is absoluut vrij van tarwe, granen en gluten. Het is een verwarmende (yang) eten waar ik vooral trek in heb in de winter. En het is veelzijdig. Zoet of hartig, je kunt alle kanten op met boekweit.

Dadels

Dadels zitten vol met vezels en ik kan eerlijk gezegd niet leven zonder dadels. Naast de geweldige zoete karamel smaak, geven dadels me op elk moment van de dag energie. Ze bevatten calcium, kalium, magnesium en bovendien vitamine A. Een heerlijke snack.

buckwheat balls

buckwheat balls

buckwheat balls

buckwheat balls

buckwheat balletjes

buckwheat balls

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Buckwheat Bliss (nut free)

Bliss Balletjes zonder noten

  • Author: The Green Creator
  • Yield: ongeveer 10-15 balletjes
  • Category: snack, zoet,
  • Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, zuivelvrij

Ingredients

  • één kom boekweit
  • één kommetje grote Medjool dadels
  • twee grote theelepels rauwe cacao

Instructions

  1. In de tussentijd kook je de boekweit in water (twee kopjes water op één kop boekweit) tot al het water is geabsorbeerd. Als je liever een rauwe versie wilt maken dan kun je de boekweit de avond ervoor in water laten weken. Spoel de boekweit de volgende dag wel goed af in water.
  2. Voor dit recept zou ik de dadels ongeveer 20 minuten in wat water laten weken.
  3. Optioneel kun je ook 3-4 druppels vanille essence in dit recept toevoegen en/of een klein theelepeltje papaja poeder.
  4. Plaats alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa ontstaat.
  5. Je kunt deze massa gebruiken als een mooie basis voor een taart of je maakt er kleine balletjes van. Ik besprenkelde ze met papaja poeder, maar citroensap of rauwe honing zouden ook een heerlijke combinatie zijn.
  6. Serveer koud en geniet!

Recipe Card powered byTasty Recipes

photos & recipe by the green creator (c) (copyright)