Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Thick Chocolate Porridge

Dikke Chocolade Pap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 3 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Total Time: 23 mins
  • Yield: 3 1x
  • Category: ontbijt, snack, zoet, dessert
  • Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, zuivelvrij

Description

Een eenvoudig en heerlijk recept met cacao en boekweit dat een heerlijk ontbijtje is wanneer je het warm serveert en een heerlijk dessert is wanneer koud geserveerd.


Ingredients

Scale
  • 170 gr boekweit (in water geweekt voor enkele uren)
  • 6 Medjool dadels
  • 5 eetlepels amandel melk (of meer als je van een dunnere pap houdt)
  • 1 eetlepel cacao nibs
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eetlepels (of naar smaak) cacao poeder

Instructions

  1. Je kunt dit recept gekookt of rauw voorbereiden.
  2. Voor de rauwe versie week de boekweit een nachtje. De volgende dag spoel je de boekweit goed af en laat het uitlekken. Daarna is het klaar voor gebruik.
  3. Voor de gekookte versie spoel je de boekweit af onder water en kook ongeveer 20 minuten. Ik kook het langer door zodat de boekweit zacht wordt.
  4. Blend in een blender/keukenmachine of met een staafmixer de boekweit met de dadels, cacaopoeder en vanille. Warm de melk op en voeg ook de melk langzaam toe. Je kunt meer melk toevoegen als je vindt dat de pap wat te dik/stevig is. Serveer warm als ontbijt of koud als een toetje.